Review verzorgingsproducten

Ik, als jonge mama van 2 kinderen, vind het heerlijk om mijn kinderen te wassen. In de loop van de jaren heb ik verschillende producten en merken geprobeerd. Welke zijn mijn favoriet, en welke juist niet?   Je leest het hier.

Zwitsal, (vanaf 1,50 – 13,99).
Iedere ouder, zwangere en niet zwangere kent dit merk wel. Bijna iedereen is wel opgegroeid met dit merk, en het specifieke geurtje.  Vele beweren dat zwitsal typisch ruikt naar “baby”, zelf ben ik van mening dat het niet zo is. Alhoewel ik wel overtuigd ben dat wanneer je blind alle geuren zou ruiken, je gelijk de link legt tussen Zwitsal en het wassen van je baby.
Ik maak mij er ook schuldig aan dit merk te gebruiken voor zowel mijn kinderen als mijzelf. Van alles wat je kan gebruiken om je kindjes te verzorgen hebben ze wel iets van Zwitsal.

D. en A. hebben beide een droge huid. Door het gebruik van Zwitsal producten wordt het alleen maar erger. Dat komt omdat er erg veel parfum (en alcohol) inzit waardoor de huid alleen maar droger wordt.  Bij mijn kinderen kan ik alleen maar Zwitsal producten gebruiken in combinatie met een neutrale olie.

Voordelen:
* ruikt lekker.
* Ruim assortiment.
* Je doet er erg lang mee.
* overal te koop.

Nadelen:
* teveel parfum, niet goed voor het tere baby hudje.
* prijzig
* voornamelijk de shampoo/wasgel is erg slijmerig.
* na te lang open staan gaat de geur wat achteruit.

Bumblies.
Dit is een merk wat voor sommige minder bekend is. Dit merk is ook maar bij beperkte winkels te koop. Uit ervaring weet ik dat deze te koop zijn bij oa. Plus, Hoogvliet, Nettorama, Jan Linders (alleen in Limburg). Naast verzorgingsproducten heeft bumblies ook luiers (hier in een ander artikel meer over). Bumblies is over het algemeen goedkoper dan andere merken, al zal er niet echt veel verschil zijn. Ook hebben ze een beperkt assortiment, dus geen ruime keuze. De geur is aangenaam dat wilt zeggen niet vies maar ook niet zo van “ joeppie vanavond lekker mijn kinderen wassen met bumblies”. De wasgel/shampoo van dit merk is erg vloeibaar. Het lijkt op verdikt water.
Zodra ik het haar van D. was met dit product voelt het haar gelijk erg droog aan. Na het uitspoelen valt het wel mee. Maar voel mijzelf wel erg verplicht om na het wassen conditioner te gebruiken bij D.. Anders heeft zij alleen maar klitten. Helaas zit er in dit product ook parfum/alcohol waardoor het een drogende werking heeft op de huid.

Voordelen:
* goedkoop.
* aangename geur.
* je doet er lang mee
* De geur gaat niet achteruit bij lang openstaan.

Nadelen:
* Beperkt assortiment
* beperkt verkrijgbaar
* Droog haar na het wassen, komt door het parfum en alcohol.

Neutral (2,39 – 6,99 prijs varieert van waar je de producten koopt)
Neutral is een merk waar geen parfum in het product zit, daardoor zit er ook geen geurtje aan. Neutral heeft een beperkt assortiment, maar dit breid zich wel steeds meer uit. En is relatief vrij verkrijgbaar, zowel in supermarkten als in alle drogisterijen. Helaas moet ik concluderen dat er in de Neutral Baby Crème wél alcohol zit, het gaat om het ingrediënt : Propylene Glycol. Persoonlijk vind ik dit erg vreemd omdat deze crème voor de geïrriteerde huid is, en de alcohol de huid alleen nog maar meer irriteert. De baby Bath & wash gel is wel helemaal parfum/alcoholvrij. En zou dus geen irritatie kunnen veroorzaken. De Skin oil is ook helemaal veilig voor gebruik.
De Skin oil is een goed product om te gebruiken nadat jij je kindje gewassen hebt met een shampoo/wasgel waar parfum /alcohol in zit. Je kindje ruikt dan lekker, en is daarna goed verzorgd met een olie.
Nadat A. geboren was en hij de eerste week in bad ging, en hij gewassen werd met 1 van de bovenstaande producten merkte ik dat zijn huid extreem droog werd. De schilfers zaten op zijn handen en voeten.  Na hem gewassen te hebben met neutral producten werd zijn huid steeds “ gezonder “. En gingen de schilfers weg. Toen de schilfers eenmaal weg waren ben ik neutral olie gaan combineren met een van de bovenstaande merken, zodat hij toch lekker ruikt en daarnaast geen droge huid krijgt.

Voordelen:
* geen parfum/alcohol in bad en was gel/olie.
* Geurloos, geur kan niet achteruit gaan.
* goed verkrijgbaar.
* je doet er erg lang mee.

Nadelen:
* Prijzig.
* Geurloos, sommige mensen vinden het fijner als een product een geur heeft.
* Alcohol in de crème voor de gevoelige huid.
* beperkt assortiment, maar er komen wel steeds meer Neutral producten.

Conclusie:
Ieder product heeft zo zijn voor- en nadelen. Het is echt persoonlijk welk product je wilt gebruiken. Zelf vind ik het combineren met een geparfumeerde shampoo/wasgel met een neutrale olie een goede oplossing.  Want het is lekker als je kindje lekker ruikt en daarnaast zijn/haar lichaam verzorgd wordt met een olie. Om eventueel uitdrogen van de huid te voorkomen.

TIP:
* Als je kindje last heeft van schrale, rode, geïrriteerde billen, was dan liever niet met een product waar parfum/alcohol in zit. Dit prikt namelijk.
* Liever ook geen vaseline gebruiken bij de bovenstaande klachten. Vaseline sluit poriën af en zal dan niet helend werken.  Je kunt het wel gebruiken als je naar buiten gaat in de kou zodat je kindje een extra vettig  laagje over zijn/haar wangetjes heeft waardoor het minder snel uitdroogt.

Welk product gebruik jij om je kindje te wassen en daarna te verzorgen? Let jij op of dat er vreemde ingrediënten zitten in een product?

Op de hoogte blijven van nieuwe updates, nieuwe artikels, reviews, ervaringen en meer?
Like: Jonge mama’s blog op Facebook.
Volg: Jonge mama’s blog op Instagram.
Volg: Jonge mama’s blog op Twitter. 

2 gedachtes over “Review verzorgingsproducten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s