UPDATE: D. bijna naar de basisschool.

Bijna 4 jaar geleden werd mijn kleine meid geboren, inmiddels zijn wij 4 jaar verder en gaat D. een grote stap zetten in haar leven. D. gaat naar de basisschool. D. heeft al wat voorkennis kunnen opdoen op de peuterspeelzaal, maar nu is het toch echt zover dat het een grote stap verder gaat.
D. kijkt er al helemaal naar uit, al vind zij het wel erg jammer dat zij bepaalde vriendjes/vriendinnetjes moet missen die helaas nog niet oud genoeg zijn om ook naar de basisschool te gaan.

Het is zo spannend. Hoe zal het voor D. zijn om iedere dag volle dagen naar school te gaan, terwijl ze nu maar 3 dagdelen per week naar de peuterspeelzaal gaat? Hoe gaat D. reageren om op een andere speelse manier te leren?

Onze meid gaat gewoon huiswerk krijgen!

De directeur van de school vertelde mij zelfs dat ze vanaf groep 1 cito-toetsen krijgen. Als ik terug denk aan mijn basisschool kreeg ik pas de eerste (overigens ook de laatste) cito-toets in groep 8. Maar deze cito toetsen worden op spelende wijs afgenomen, en is niet zo streng als de cito toets in groep 8. Het is meer bedoelt om bij te houden hoeveel de kinderen weten en hoe snel ze kunnen leren.

Het is inmiddels al zeker, in de week van 18 mei mag D. elke ochtend meedraaien. En op de haar 4e verjaardag is ze officieel een schoolkind. Dus dan gaat zij hele dagen naar school.
Wat zal dat voor deze mama ( en haar broertje ) wennen zijn.

Op de peuterspeelzaal word D. al goed voorbereid op de basisschool. Door steeds te herhalen dat het niet lang meer duurt. En daarnaast staan de middagen dat D. op de peuterspeelzaal zit extra in het teken van de overgang van psz naar basisschool.

D. zal een periode van 2 jaar afsluiten op de peuterspeelzaal. Naast vele vriendjes en vriendinnetjes die zij zal moeten missen, of worden ingedeeld in de andere groep 1.. Gaat in ieder geval wel haar aller beste BFF (hihi) mee naar haar klas. D. vind het allemaal goed, zolang haar vriendinnetje er ook maar is.

Ik geloof er uiteraard in dat mijn kleine (of nouja, grote) meid het heel erg naar haar zin zal hebben. Ze is nu al een hele slimme meid, laat staan als ze echt gaat leren!!!!. You go girl!

Op de hoogte blijven van nieuwe updates, nieuwe artikels, reviews, ervaringen en meer?
Like: Jonge mama’s blog op Facebook.
Volg: Jonge mama’s blog op Instagram.
Volg: Jonge mama’s blog op Twitter. 

4 gedachtes over “UPDATE: D. bijna naar de basisschool.

 1. mamamarjon1911 zegt:

  Onze dochter is sinds eind februari naar de basisschool. En het is inderdaad even wennen voor zowel dochter en mama en broertje die thuis zijn. Maar ze heeft het ontzettend naar haar zin en ook thuis hebben wij onze draai gevonden. Het gaat vast en zeker goed komen, maar spannend is het zeker!

  Geliked door 1 persoon

  • Angelique Drossaerts zegt:

   Hoe heb jij het allemaal geregeld, wat betreft je zoontje? Is het voor hem niet vervelend om steeds in en uit bed te gaan? Of went dat wel voor hem? Want daar maak ik mij vooral zorgen om.. Want het is ineens een hele andere dag ritme voor hem.. Kan me eigen heel goed voorstellen dat je dochter het naar haar zin heeft. Is ze daarvoor ook al naar een peuterspeelzaal geweest? Zodat ze haar al een beetje voorbereiden?….

   Like

   • mamamarjon1911 zegt:

    Hier is er voor M. (1 sinds januari) geen ander ritme. Tot nu toe het geluk dat hij in de ochtend rond 9.30 naar bed gaat, uurtje. In de middag rond 13.30 en dan ruim een uur. Dus met de breng en ophaal tijden van grote zus is hij wakker. Zodra hij naar 1 slaapje, gaat zal het wel aanpassen zijn. Succes ermee! Ik denk als hij eenmaal in het nieuwe ritme zit het wel went… de eerste dagen zullen lastig zijn.

    Like

   • Angelique Drossaerts zegt:

    Gelukkig zijn baby’s heel snel gewent aan een nieuw ritme. Maar het zal de eerste paar dagen wel vervelend worden.
    Maar is je zoontje dan niet extra moe als hij maar een uurtje geslapen heeft?
    Mijn kleintje heeft echt zijn slaap hard nodig blijkbaar. Hij word huilerig als hij minder dan 2 uur geslapen heeft (in combinatie dat hij erg hongerig is😛). Vooral op de maandag ochtend, dan gaat hij om 09:00 naar bed. En om 11:00 eruit om D. op te halen. Het lijkt wel of hij nu al een maandagochtend humeur heeft haha. Dus daarom heb ik het idee dat hij het niet zo leuk gaat vinden. Aan de andere kant is hij (als D. naar de basisschool gaat) 7 maanden, dus dan is het alweer een compleet ander mannetje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s