UPDATE: Danique bijna naar de basisschool.

Bijna 4 jaar geleden werd mijn kleine meid geboren, inmiddels zijn wij 4 jaar verder en gaat Danique een grote stap zetten in haar leven. Danique gaat naar de basisschool. Danique heeft al wat voorkennis kunnen opdoen op de peuterspeelzaal, maar nu is het toch echt zover dat het een grote stap verder gaat.
Danique kijkt er al helemaal naar uit, al vind zij het wel erg jammer dat zij bepaalde vriendjes/vriendinnetjes moet missen die helaas nog niet oud genoeg zijn om ook naar de basisschool te gaan.

Het is zo spannend. Hoe zal het voor Danique zijn om iedere dag volle dagen naar school te gaan, terwijl ze nu maar 3 dagdelen per week naar de peuterspeelzaal gaat? Hoe gaat Danique reageren om op een andere speelse manier te leren?

Onze meid gaat gewoon huiswerk krijgen!

De directeur van de school vertelde mij zelfs dat ze vanaf groep 1 cito-toetsen krijgen. Als ik terug denk aan mijn basisschool kreeg ik pas de eerste (overigens ook de laatste) cito-toets in groep 8. Maar deze cito toetsen worden op spelende wijs afgenomen, en is niet zo streng als de cito toets in groep 8. Het is meer bedoelt om bij te houden hoeveel de kinderen weten en hoe snel ze kunnen leren.

Het is inmiddels al zeker, in de week van 18 mei mag Danique elke ochtend meedraaien. En op de haar 4e verjaardag is ze officieel een schoolkind. Dus dan gaat zij hele dagen naar school.
Wat zal dat voor deze mama ( en haar broertje ) wennen zijn.

Op de peuterspeelzaal word Danique al goed voorbereid op de basisschool. Door steeds te herhalen dat het niet lang meer duurt. En daarnaast staan de middagen dat Danique op de peuterspeelzaal zit extra in het teken van de overgang van psz naar basisschool.

Danique zal een periode van 2 jaar afsluiten op de peuterspeelzaal. Naast vele vriendjes en vriendinnetjes die zij zal moeten missen, of worden ingedeeld in de andere groep 1.. Gaat in ieder geval wel haar aller beste BFF (hihi) mee naar haar klas. Danique vind het allemaal goed, zolang haar vriendinnetje er ook maar is.

Ik geloof er uiteraard in dat mijn kleine (of nouja, grote) meid het heel erg naar haar zin zal hebben. Ze is nu al een hele slimme meid, laat staan als ze echt gaat leren!!!!. You go girl!

Op de hoogte blijven van nieuwe updates, nieuwe artikels, reviews, ervaringen en meer?
Like: Jonge mama’s blog op Facebook.
Volg: Jonge mama’s blog op Instagram.
Volg: Jonge mama’s blog op Twitter.