De Liebster Award

 

De Liebster Award is een virtueel cadeautje voor bloggers dat je krijgt van een andere blogger. Dit cadeautje houdt in dat die blogger jou graag in het zonnetje zet op zijn of haar blog omdat hij of zij je blog leuk vindt. Het doel hiervan is de persoon achter het blog wat beter te leren kennen plus dat je zo weer onder de aandacht wordt gebracht bij een nieuw publiek. Je krijgt hierbij een vragenlijstje van de blogger die jou de award gaf. Daarna mag je zelf beginnende blogs nomineren voor deze leuke award plus zelf een nieuw setje met vragen voor ze maken.

Ik kreeg mijn award van Mama Marjon ook kreeg ik van haar de onderstaande vragenlijst.  Deze award krijgt een mooi plekje op mijn blog.

 

1.Hoelang blog je al?
Ik ben 14 februari 2015 begonnen met bloggen, vanaf toen tot vandaag is dat al 41 dagen. Had eind januari al het idee om een blog te beginnen, en wist niet precies op welke dag ik er echt mee moest beginnen. 14 februari vond ik een hele bijzondere datum.

2.Wat vind je leuk aan het bloggen?
Ik vind het leuk om mijn verhaal te doen, mijn ei kwijt te kunnen en andere moeders (natuurlijk ook vaders!) te inspireren en hopelijk goede tips mee te geven over het ouderschap. Natuurlijk wil ik niet alleen over het ouderschap vertellen. Vind het zelf ook leuk om reviews te schrijven zodat jullie weten welke producten ik aanraad en juist helemaal niet. Daarnaast vind ik het ook erg belangrijk dat jullie weten wie het persoon is achter de schermen, dus daarom zullen er ook persoonlijke ervaringen op mijn blog komen.

3.Welke blogs vind je zelf leuk om te lezen?
Sinds het moederschap lees ik veel mama blogs, vind het heel interessant om te weten hoe andere mensen met het ouderschap omgaan. Waar zij tegen aan lopen. Wat zij helemaal geweldig vinden om mee te maken met hun kind(eren). En voornamelijk lees ik mama blogs omdat ik het heel bijzonder vind om te lezen hoe trots je als mama (of papa) bent op je kinderen!

4.Heb je naast het bloggen nog hobby’s waar je mee bezig bent?
Vind het heel erg leuk om met mijn kinderen bezig te zijn, wil zo veel mogelijk met het opgroeien mee maken. Je maakt het namelijk maar 1x mee. Iedere avond voor het slapen gaan ben ik altijd even bezig met onze poes Dopey. Dat is onderrand ook een hobby geworden hihi. Ze is namelijk heel erg druk ’s avonds en wat spelen met haar helpt goed. Vind het ook heel erg leuk om te fotograferen, het zijn voornamelijk foto’s wat ik maak van mijn kinderen. Dat is erg leuk voor later, kunnen ze eens zien hoe veel ze veranderd zijn. En hoe ze vroeger lachte. En hoe geloofwaardig ze boos keken haha. Koken is mijn hobby ook.

5.Wat is je favoriete eten?
Lasagne en champignon ragout (beide zelf gemaakt). Ongezond eten op zijn tijd vind ik ook wel lekker. Ben een erge fan van koken, het experimenteren met eten is bijzonder. Dat je met bepaalde kruiden toch een hele bijzondere smaak krijgt aan je gerechten.

6.Heb je een favoriet vakantie land en waarom?
Ben als ik heel eerlijk ben niet echt op vakantie geweest. Wel in mijn jeugd leuke daagjes weg geweest hier in Nederland. Sinds ik in Maastricht woon is de verleiding wel erg groot om zo nu en dan naar Aachen (Duitsland) te gaan en daar boodschappen te doen. Je schrikt daar gewoon echt van de prijzen. Om een paar voorbeelden te noemen:
HIPP potjes warm eten : 55 cent (in NL 1,15)
Flesvoeding: 4,50 (in NL 6,50, etos)
Haarverf: 2,99 (in NL 7,00 met aanbieding syoss)

7.Kijk je liever series of lees je liever een boek?
Liever een serie, dan zie je ook hoe het personage zijn of haar gevoel uitstraalt. In een boek wordt dat toch minder geaccentueerd. Daar is het inbeelden hoe een persoon zich zou voelen.

8.Waar mogen we jouw ’s nachts voor wakker maken?
Cadeau bon om te shoppen haha. Heb je dat niet? Laat mij lekker liggen.

9.Welke film raad je mij aan om te kijken?
De films van de afgelopen 5 jaar vind ik toch minder, die vallen niet echt in mijn smaak, vind het allemaal echt te overdreven vaak.  Dus kan niet echt een film aanraden. Kan wel een serie aanraden. Breaking bad. Spannende serie, prachtige man ook die Walter White.. Of zoals hij dat zelf zegt : Mr Heisenberg. Die serie lijkt gewoon op maat gemaakt te zijn voor mij. Alles klopt. De hoeveelheid spanning, de emoties, het hele verloop van zijn manier van geld maken, de ziekte die hij krijgt. Zou de gehele serie zo weer opnieuw willen kijken.

10.Hoe ziet jouw ideale avond eruit?
Dat beide kinderen ’s avonds om half 9 op bed liggen, even tot 11 uur kunnen ontspannen. Het liefst van half 9 tot 11 uur op het balkon zitten (wij hebben een gesloten balkon) en gewoon kletsen met manlief. In tegenstelling dat het voor mij de perfecte avond is, hebben we er niet altijd zin in. En spelen we gewoon een game op de computer. Om vervolgens om 11 uur A. nog een flesje te geven en dan zelf heerlijk naar dromenland gaan.

11.Heb je een bepaalde wens die je graag wil waar maken
Van de vele wensen die ik heb, wens ik dat mijn kinderen heel gelukkig worden.  Denk dat iedere ouder deze wens wel heeft (naast het winnen van een miljoen euro). Wat is er mooier dan over 18 jaar je kind volwassen te zien en dat jij er verantwoordelijk voor geweest ben voor de persoon die ze op dat moment zijn. De basis is toch echt de opvoeding.

Ik wil graag lovelivehappiness (blog van Mama van Levi)  in het zonnetje zetten. Dit is de mama van Levi. Zij maakt heerlijke recepten op haar blog. En ik heb de foto’s gezien en het ziet er heerlijk uit. Ze verdient het! Ik vind je top!

Ook wil ik themommydiaries in het zonnetje zetten. Deze mama is ook een beginner. Ze is mama van 2 prachtige kinderen en ook nog eens zwanger! Je bent heel mooi zwanger!

De volgende vragen zijn voor jullie:

1.Hoelang blog je al?

2.Wat vind je leuk aan het bloggen?

3.Welke blogs vind je zelf leuk om te lezen?

4.Heb je naast het bloggen nog hobby’s waar je mee bezig bent?

5.Wat is je favoriete eten?

6.Heb je een favoriet vakantie land en waarom?

7.Kijk je liever series of lees je liever een boek?

8.Waar mogen we jouw ’s nachts voor wakker maken?

9.Welke film raad je mij aan om te kijken?

10.Hoe ziet jouw ideale avond eruit?

11.Heb je een bepaalde wens die je graag wil waar maken

Liefs,

Jonge mama

2 gedachtes over “De Liebster Award

 1. mamamarjon1911 zegt:

  Leuk dat je mee gedaan hebt en de antwoorden hebt ingevuld. Breaking Bad kijken wij ook. We zijn nog niet zo ver in de serie,omdat we pas korte tijd netflix hebben. En je wens is een wens die idd veel mensen zullen hebben, maar zeker een mooie!

  Like

  • Angelique Drossaerts zegt:

   Breaking Bad is echt zo’n serie dat je moet afkijken (hebben de regisseurs ect goed voor elkaar gekregen!) Elk seizoen wordt gewoon spannender dan het seizoen ervoor. Succes met kijken 😊. Het klinkt zo cliché dat je hoopt dat je kinderen gelukkig worden. Maar dat is toch 1 van de belangrijkste waar je op hoopt!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s