Dagje Utrecht en eerste dag naar de basisschool

Afgelopen zaterdag zijn wij met zijn alle een dagje naar Utrecht gegaan. Mijn ouders wonen daar en wij zouden A. daar heen brengen, omdat hij daar gaat logeren. Ik miste hem al voordat we überhaupt gingen vertrekken naar Utrecht.

Ook was vandaag “de dag”, D. is op dit moment voor het eerst naar de basisschool. Ze had er zo’n zin in… Totdat alle mama’s/papa’s het lokaal moesten verlaten…

Dagje Utrecht,
Omdat wij met zijn alle al een hele lange tijd niet meer naar Utrecht zijn gegaan. Volgens mij was de laatste keer dat ik +- 20 weken zwanger was van A.. Dus ruim een jaar geleden.. Besloten we om zaterdag A. maar te brengen. ’s Ochtends moesten we vroeg opstaan (half  7) zodat we lekker op tijd konden vertrekken

.
Het was een lange rit, van zo’n twee en een half uur. Inclusief tussenstop om onze benen te strekken.  A. heeft zich heel goed gedragen. Toen D. die leeftijd had, lag ze regelmatig te huilen in de auto. A. zat wel af en toe wat geluidjes te maken. Volgens mij wou hij gewoon lekker kletsen met D.. Toen hij uitgepraat was, ging hij weer heerlijk slapen.

Eenmaal bij mijn ouders aangekomen en we het huis naar binnen liepen begreep ik gelijk weer waarom het daar geen doen was om te leven.. Zo’n kleine woonkamer. Zelfs de woonkamer van ons flatje is groter!!

Het was best erg gezellig in Utrecht. We zijn gezellig wat gaan winkelen.. Een prachtig cadeau gehaald voor D.. Alleen wou ik het cadeau bewaren voor D. haar verjaardag.. maar moest Q. hem weer gelijk geven. Omdat ze het helemaal geweldig zou vinden. D. is helemaal gek van Elza (Frozen) en daar hebben we een toverstaf van gevonden met het liedje van Frozen – let me go.  Dit hebben we heel de terug weg van 2 en een half uur moeten aanhoren. Het is wonderbaarlijk dat de batterij niet leeg is gegaan.

Het was weer heel moeilijk om A. achter te laten. Ben zijn aanwezigheid zo gewent.. Ben zo gewent om hem zijn flesje te geven heel de dag. Om hem heerlijk in bad te doen samen met D.. Om hem warm eten te geven. Om even lekker op bed te knuffelen met hem. En om heerlijk zijn gebrabbel aan te horen.. Ik mis zijn prachtige lach…

Knutselen – Give away,
Heb gister wel even heerlijk kunnen knutselen. Hier wil ik nog niet te veel over zeggen, want de ontvangster moet het nog binnen krijgen. Het is een persoonlijk kraam cadeau voor een vriendin. En ze mag het nog niet stiekem zien.
Als de ontvangster het binnen heeft zal ik hier een heel leuk artikeltje over schrijven. Ook dan zal er een leuke give away komen.

Basisschool,
Na het lange wachten was vandaag ook “ de “ dag voor D.. Haar eerste ochtend op de basisschool. Ze keek er zo erg naar uit.  Alleen was het een groot drama.   Het ging een paar minuten goed. Ze had nog even gespeeld. Ze heeft haar beste vriendinnetje gezien en geknuffeld, want die heeft D. een paar weekjes moeten missen omdat haar vriendinnetje al wat eerder op de basisschool zit…
Op het moment dat de papa’s/mama’s het lokaal moesten verlaten begon D. te huilen.. Of eerlijk gezegd te krijsen. Heb haar nog nooit zo hard horen krijsen. Ze raakte helemaal in paniek. Kreeg haar niet meer stil. Blijkbaar hebben ze allemaal een eigen zit plek in de klas. En de juffrouw wou haar gewoon bij een ander tafel zetten waar ze geen enkel kindje kent, terwijl ze het liefst bij haar vriendinnetje zit. Terwijl D. dat vertrouwen gewoon nodig heeft. Toch mocht ze uiteindelijk wel bij haar vriendinnetje aan de tafel zitten.
De juffrouw van de peuterspeelzaal was gewoon gekomen om D. stil te krijgen, want D. kent de nieuwe juffrouw nog niet.  Ben met een brok in mijn keel maar de klas uit gelopen, wou het liefst heel de ochtend blijven, alleen kan dat niet. Heb heel de ochtend mezelf zitten afvragen of het wel goed gaat.. Of ze het wel naar haar zin heeft..
Was blij dat het tijd was om haar te halen.. En als je haar dan lachend op je af ziet rennen… Dan weet je gewoon dat ze het heel erg naar haar zin heeft gehad. Morgen hoeft D. niet naar school, omdat de kinderen dan op schoolreis gaan en dat misschien te snel is voor D. Dus mag ze woensdag weer. En ze kijkt hier naar uit.

Hoe reageerde jullie kinderen op de eerste dag basisschool?

2 gedachtes over “Dagje Utrecht en eerste dag naar de basisschool

 1. marjon1911 zegt:

  Zo’n eerste dag basisschool is ook ontzettend spannend, voor zowel de kinderen als mama! En schoolreisje meteen op dag 2 is inderdaad wel erg snel. Onze dochter is inmiddels gewend en geniet van de basisschool. Al vindt ze enorme drukte nog steeds niks.

  Like

  • Angelique Drossaerts zegt:

   Dus het gedrag van Danique was gewoon normaal? Ze vond het heel spannend, leuk maar ook heel eng (al durft ze dat niet te zeggen hihi).
   Hoelang heeft jouw dochter erover gedaan om te wennen (met uitzondering van de drukte)?
   Durfde jij je dochter op uberhaupt een schoolreisje te sturen? (Krijg het al benauwd als ik denk aan het idee van een schoolreisje)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s