Hoera, wij worden opnieuw mama en papa.

IMG_3064

 

 

Eindelijk.. We hoeven het niet langer geheim te houden.. IK BEN ZWANGER, rond 23 december 2015 zullen wij ons derde kindje verwachten.  Ik ben vandaag 10 weken en 5 dagen zwanger.

Na de eerste zwangerschapstest wou ik het nog niet helemaal geloven. Zo snel na de bevalling van A. alweer zwanger. Was nog getraumatiseerd door de bevalling, en wou voorlopig niet meer denken aan opnieuw moeten bevallen.  De symptomen logen er niet om. De test met 2 mooie strepen kan ook niet liegen.  En een digitale test van Clear blue liegt al helemaal niet.
FullSizeRender (2)
Ik ben dus gewoon zwanger. Terug gerekend vanaf de eerste dag van mijn laatste menstruatie was ik een kleine 4 maanden daarvoor bevallen van A..
Op dat moment komen de meest gekke vragen in je op. Is het lichamelijk te snel? Heeft dit consequenties voor het verloop van de zwangerschap? Hoe zal het dit keer gaan met de bekkeninstabiliteit?   Hoe ga ik dat doen met D. en A. als er nog een kleine bij komt? D. zit dan gewoon heel de dag op school.. A. is nog niet zo zelfstandig als D.. Dus zowel A. als de kleine hebben beide veel aandacht nodig.
Had heel mijn toekomst al uitgespit. Hoe ik wat ging doen.. Totdat daar drastisch een einde aan leek te komen… Ik kreeg al snel last van schouderpijn, trekkend gevoel in mijn benen en last van mijn buik. Symptomen van een Buitenbaarmoederlijke zwangerschap (BBZ). Hier zal ik binnenkort een uitgebreid artikel over schrijven.  Kan al wel vast verklappen dat het (godzijdank!) geen BBZ was, al zat de angst er goed in.
We gaan weer een vreselijk spannende tijd tegemoet. Een periode van spanningen.. Een periode van een dikker wordende buik.. Een periode van bewegingen… Een periode van verloskundige bezoeken.. Een periode van afvragen of je een jongetje of meisje bent… Een periode van proberen te voorbereiden voor de bevalling.. Een periode van angstig zijn voor de bevalling.. Kortom…. We gaan een mooie/bijzondere 30 weken tegemoet. Ben blij dat de eerste 12 weken voorbij zijn bijna.
Ook ben ik blij dat ik eindelijk mag vertellen dat ik zwanger ben, want mijn buik verraad het al. Ben afhankelijk van mijn winterjas, ja ook als het warm is!, anders zou iedereen gelijk van de zwangerschap afweten. Mijn buik, of nouja mijn darmen, zijn al behoorlijk opgezet. Heb op dit moment dezelfde buik als toen ik 26 weken zwanger was van D..

Heb zojuist een goede echo gehad. Ons kleintje loopt goed op schema. En is nu al zo’n 3,92cm klein.

Het was ook zo moeilijk om te verzwijgen dat ik zwanger ben, wou het het liefst van de daken schreeuwen. De wachtweken hebben mij wel geleerd om veel geduld te hebben.

Wij kunnen niet wachten om ons derde wonder te ontmoeten, al zal dat wel eventjes duren.
In de loop van de week zal ik een aantal blogjes online zetten over hoe de eerste 12 weken zijn gegaan. Ondanks dat het nog “pril” is, is er toch veel gebeurd.

Hoe vertelde jij dat je zwanger bent/was? Wanneer heb jij het iedereen verteld?

Op de hoogte blijven van nieuwe updates, nieuwe artikels, reviews, ervaringen en meer?
Like: Jonge mama’s blog op Facebook.
Volg: Jonge mama’s blog op Instagram.
Volg: Jonge mama’s blog op Twitter. 

6 gedachtes over “Hoera, wij worden opnieuw mama en papa.

 1. marjon1911 zegt:

  Gefeliciteerd met jullie zwangerschap. Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt en het allemaal spannend zal worden. Proberen toch te genieten. Al zal het natuurlijk anders zijn dan je 2e zwangerschap, omdat D., zoals je zegt, al zelfstandiger is en je nu ook de kleine man hebt. Het gaat vast en zeker goed komen, nu eerst genieten. Je buik is idd al goed zichtbaar 🙂

  Liked by 1 persoon

  • Angelique Drossaerts zegt:

   Dankjewel 🙂 Echt.. De meest gekke vragen komen in mij op.. “hoe krijg ik 3 kinderen op de foto zodat ze allemaal leuk kijken” (schaamschaam haha). Genieten doe ik zeker wel!! Want de resterende 6 maanden zijn zo voorbij… Zou zonde zijn als je dan niet genoten hebt.

   Like

 2. mamavanlevi zegt:

  Heei heei.. gefeliciteerd met jullie zwangerschap! !!! Bij mij was het heel raar hihi. Vertelde het mn oma op de huishoudbeurs en de 9 maanden beurs. Mn oma kon wat gratis op de kop tikken (fisher price speeltje) ze zei voor de grap haha denken ze dat je zwanger bent. Oeps!!! Ik was toen al 15 weken zwanger. Ja en dan komen de verlossende woorden “Oma ik ben ook zwanger.” Wat was ik bang zeg hoe zou ze reageren we zaten niet in een lekkere situatie. Woonde gelukkig wel al samen en Danny had vast werk. Toen reageerde mn oma heel vrolijk” Oh dan gaan we rompertjes shoppen.”

  Liked by 1 persoon

  • Angelique Drossaerts zegt:

   Wat bijzonder hoe het bij jou gelopen is. En heel toevallig dat je oma iets gratis op de kop wou tikken en het toen eigenlijk te spraken kwam.. Je was wel op de goede plek om het te vertellen hihih.. Vond jij het moeilijk om het tot 15 weken geheim te houden? Had je niet het gevoel dat je het gelijk wou vertellen toen je het wist??

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s