Week 7 – 8 Gevoel vs. Verstand

 

 

12 mei:

Omdat mijn huisarts een van de weinige is met echo apparatuur in zijn praktijk heb ik ervoor gekozen om bij hem ook een echo te laten maken. Had met A. ook een echo laten maken met het termijn van 6w2d. Was vandaag 7w1d.  Wou eigenlijk al een week eerder, maar toen was de huisarts op vakantie. Dus toen kon ik geen echo laten maken daar.   Zat mij heel erg te verheugen op de echo.  Zit nu wel op het termijn van dat het hartje klopt.  Was daar heel erg benieuwd naar.
Daar aangekomen had hij in het dossier gelezen dat ik zwanger ben.  Hij wreef er even in dat als hij in mijn schoenen zou staan dat hij toch nog een nachtje zou slapen (of eigenlijk een nachtje nadenken) over dat het misschien beter is om het weg te laten halen. Vond dat erg vreemd, want toen ik hem vertelde dat ik zwanger was van A. heeft hij mij in 10 minuten zeker 5x gefeliciteerd. Bij de echo nam hij ook niet echt de moeite. Ik was op het termijn dat een inwendige echo wel noodzakelijk was. Maar de huisarts koos ervoor om een uitwendige echt te doen. Waarop natuurlijk vrij weinig te zien was. Hij kon mij wel vertellen dat het vruchtje er al zeker 5 weken zit (was 7 weken) hij heeft mij behoorlijk in onzekerheid gebracht. Omdat Q. op school zat kon de huisarts niet aan hem vragen wat hij er van vond. Dus moest er opnieuw een afspraak geplant worden om samen met Q. te gaan.

18 mei:
Vandaag staat de afspraak geplant bij de huisarts om samen met Q. te gaan. Was best nerveus hoor omdat de huisarts niet echt positief er in stond.     Naast dat ik overtijd was met menstrueren was de huisarts overtijd met zijn patiënten naar binnen roepen. Toen we eenmaal binnen waren, heeft hij ons nog precies 6 minuten alleen in dat kamertje laten zitten omdat hij even moest praten. Na die 6 minuten vroeg hij aan Q. wat hij ervan vond.  Q. liet wel doorschemeren dat er een aantal zaken waren waar we nog geen duidelijkheid over hadden (een groter huisje, financiën ect).
Daarna gaf de huisarts zijn mening.. Hoe erg hij een paar dagen ervoor voor een abortus was, vertelde hij vandaag dat abortus een keuze is waar je niet voor  100 maar voor 10000% achter moet staan. Dat het absoluut geen gemakkelijke optie is.   Hij zei ook dat de keuze van de vrouw in kwestie velen malen belangrijker is dan wat de  vader ervan vind.
Wat hij vandaag allemaal zei klopte niet met wat hij tegen mij zei.  Wel vond hij het een goed idee om met een gynaecoloog te praten over welke keuze van belang is.. Gewoon een gesprek met een onafhankelijk persoon, die binnen no-time een abortus kon regelen.

19 mei:
Ken je van dat soort momenten dat je haren letterlijk overeind kunnen staan door wat iemand tegen je zegt?  Bij het verwerken van alle informatie van de afgelopen dagen stonden mijn haren overeind. Ze stonden zelfs overeind ondanks ik een knotje in had!.
Werd zo onzeker gemaakt door alles en iedereen. Dat er twijfel ontstaan is om dit kindje niet te laten komen. Heb een aantal dagen in een gevoel-verstand kwestie gezeten. Wat is verstandig… Wat wil ik.. Omdat ik al vaker voor mijn “verstand” gekozen heb, en dit nooit goed is uitgepakt.. Besloot ik dit keer voor mijn gevoel te kiezen.. Bij D. en A. heb ik immers ook naar mijn gevoel geluisterd… En dat heeft mij ook alleen maar gelukkiger gemaakt.

Kortom.. De eerste weken van de zwangerschap waren een ramp. Heb geen seconde ervan kunnen genieten.
Sinds de keuze van mijn gevoel vaststaat ben ik eindelijk begonnen met genieten.  Nu kunnen de resterende weken niet snel genoeg gaan hihi..

We zijn al op het punt gekomen dat we nadenken over de naam… Voor een meid hebben we al een mooie naam… Dit blijft geheim tot na de geboorte J maar een jongens naam uitzoeken is best lastig.   We hebben wel een paar namen… Maar dat zijn echt van die namen die leuk zijn als hij klein is.. Terwijl als hij dan een volwassen man is dan klinkt het zo kinderachtig.

Op de hoogte blijven van nieuwe updates, nieuwe artikels, reviews, ervaringen en meer?
Like: Jonge mama’s blog op Facebook.
Volg: Jonge mama’s blog op Instagram.
Volg: Jonge mama’s blog op Twitter. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s