Week 9 – Tweeling?

 

 

Deze week had ik weer een afspraak staan bij de verloskundige. Ik dacht 8 weken en 3 dagen zwanger te zijn (volgens mijn eerste dag van de laatste menstruatie). Ik zou weer een echo krijgen om te zien hoe groot het kindje was ten opzichten van de vorige keer.  Was dit keer iets te laat bij de verloskundige, want ik had er geen rekening mee gehouden dat D. op woensdag tot 12:15 naar school moet. Had om 12:30 de afspraak staan. Maar het maakte niets uit, want het was toch iets drukker dus het liep toch wat uit.
Eerst heeft de assistente mijn gewicht gemeten en daarna mijn bloeddruk, dit was weer allemaal prima.  Niet heel snel daarna werden we naar binnen geroepen door de verloskundige en maakte ze gelijk een echo.
De verloskundige zag iets dat ze niet verwachtte…  Ze vertelde mij dat ik helemaal geen 8 weken en 3 dagen zwanger ben.  Na de ellende van de vorige weken had ik het wel gehad met de onzekerheid…
Voor de zekerheid heeft ze het kleine mini mensje gemeten.
Daaruit bleek dat ik inderdaad geen 8 weken en 3 dagen zwanger was!! Maar al ruim 9 weken!

Dus tijdens de echo die ik kreeg met 5 weken vanwege de verdenking op een BBZ, was ik eigenlijk 6 weken.. Waarom zag de verloskundige toen helemaal niets?
De huisarts had ook een echo gemaakt met 7 weken (dus eigenlijk 8 weken).. Daar vertelde hij dat het vruchtje er minstens 5 weken zat..  Maar dat hij niet kon aangeven of dit een goede zwangerschap is of niet.

Sinds dien heeft ons kleintje al een koosnaampje. We noemen hem/haar kleine verstopper.. Blijkbaar wou hij/zij zich niet laten zien.

De verloskundige heeft weleens meegemaakt dat vrouwen korter zwanger zijn dan ze zelf denken. Maar nog nooit dat ze eigenlijk langer zwanger zijn als de eerste dag van de laatste menstruatie zo zeker was
Eerst was mijn uitgerekende datum 27-12-2015… Maar nu is het 23-12-2015..

Eindelijk.. Een keer goed en positief nieuws over de zwangerschap.

Dit was ook “ de week “ dat mijn buik/darmen zich echt beginnen op te zetten. Een vriendin wist al van mijn zwangerschap. Had het haar eigenlijk gelijk na de positieve test verteld!   Vertelde haar dat ik wel 4 maanden zwanger lijk.. En zo voelde ik mij ook.
Ook was dit de week dat ik eindelijk begon te genieten van de zwangerschap.

Hoop ook dat ik het erg snel aan iedereen mag vertellen. Iedereen kijkt mij aan op D. haar school… Iedereen loopt met een dun jasje en ik in een winterjas. Maar wil toch even wachten tot de volgende echo rond de 11 weken.

Ook was er dit keer bij de verloskundige iets wat vreemd was, naast dat ik veel langer zwanger was dan ik zelf dacht.
Op de echo is namelijk een groot vruchtje te zien, maar ook een ander vruchtzakje.   Dit viel mij pas ’s avonds op. Was van de rest overrompeld van de zwangerschapsduur.
Ik heb de echo doorgestuurd naar een vriendin en gevraagd of zij misschien wist wat dit was. Dacht persoonlijk eerst een navelstreng?! Het is mijn blaas ook niet.. Dan had ik dit ook moeten opmerken tijdens  de echo’s van D. en A..  Het lijkt verdacht veel op een “vanishing twin syndroom”, dat wilt zeggen dat het eigenlijk een tweeling geweest zou zijn. Maar dat 1 van de kindjes het niet gered heeft.  En dat dit kindje vanzelf “ verdwijnt “..

Boven het grote vruchtje zie je een ander vruchtzakje.

Boven het grote vruchtje zie je een ander vruchtzakje.

Ik ga mezelf geen zorgen meer maken.. Ik ga vanaf nu alleen maar genieten..

Op de hoogte blijven van nieuwe updates, nieuwe artikels, reviews, ervaringen en meer?
Like: Jonge mama’s blog op Facebook.
Volg: Jonge mama’s blog op Instagram.
Volg: Jonge mama’s blog op Twitter. 

4 gedachtes over “Week 9 – Tweeling?

 1. marjon1911 zegt:

  Ik herken het de 2 vruchtzakjes. Bij ons in het zk hebben ze het toen bevestigd. Dat het eerst 2 vruchtjes waren maar eentje al heel snel niet groeide / ontwikkelde. Het verdwijnt idd vanzelf weer.
  Maar wat fijn dat je al wat verder was dan je dacht en dat het er goed uit zag. Nu zeker genieten en inmiddels kun je tegen iedereen zeggen: ik ben zwanger!

  Like

  • Angelique Drossaerts zegt:

   Hier was de verloskundige eerder onder de indruk dat ik ineens wat verder was dan gedacht.. En heeft ze waarschijnlijk niet goed opgelet bij de echo. Had het wel bij de volgende afspraak verteld, en ze hadden heel de baarmoeder gecontroleerd maar ze konden niets meer vinden. Tijdens de bevalling zie je er zeker niets meer van? Bij hoeveel weken kwamen ze er bij jou achter? En wanneer was het helemaal weg?

   Ben wel blij dat ik wat verder was dan gedacht, en dus ook eerder ben uitgerekend. Was eerst 27 december uitgerekend, maar ben zo bang dat als hij/zij jarig is dat de verjaardag kaartjes te laat komen haha, vanwege de kerstdrukte (maak mezelf om de kleinste dingen druk… Pfff.. Hormonen haha)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s