Jarig – toekomstbeeld + tip warm weer!

 

Gisteren was ik jarig, en werd ik 22 jaar.  Bij het opstaan voelde ik mezelf niet jarig, en bij het naar bed gaan ook niet. Ik voelde mij alleen vermoeid. Het was veel te warm, hier in het zuiden kon het 35 graden worden. D. en A. hadden het ook veel te warm, ondanks dat we D. wel gewoon naar school hebben gebracht en het toen wel “meeviel” met de warmte, werd het een ramp om D. weer op te halen. Die warmte…… Echt niet leuk meer. En al helemaal niet als je ook nog eens zwanger bent.
A. hebben we heel de dag gewoon heel de dag in alleen een luier en een onderbroekje laten zitten. Gelukkig was Q. vrij en kon hij op A. letten toen wij (mijn moeder en ik) op pad moesten voor D.. Vandaag laten we haar lekker even thuis, 38 graden (gevoelsmatig 40/45) is veel te warm voor een kleuter om zichzelf in te spannen.

Ik heb vrij weinig gedaan aan mijn verjaardag. Doe er al jaren niets meer aan.  Was wel van plan om taart te bakken, maar bij nader inzien had ik daar geen zin meer in.
Wat ik wel altijd doe is kijken hoe ik 5 jaar geleden in het leven stond, en hoe ik denk over 5 jaar in het leven te staan. Het is wonderbaarlijk hoe snel dingen kunnen gaan.
5 jaar geleden (toen  was ik 17)  zou net gaan beginnen met het MBO, en 1 maand na mijn 17e verjaardag kwam Q. mijn profiel tegen op een datingsite. Niet snel daarna werd ik zwanger van D., dit jaar is ze alweer 4 jaar geworden; gaat hard.  Anderhalf jaar later ben ik verhuist van Utrecht naar Maastricht. Een half jaar later kregen wij de kans om een huisje te krijgen, deze kans grepen we ook met beide handen aan. Inmiddels word het huisje nu toch echt te klein.
In 2014 werd ik zwanger van A.. D. was veel te trots, ze voelde zich gelijk al een echte grote zus! In oktober werd hij geboren. En nu.. Nu verwachten wij over 5 maanden ons  derde kindje. En hopen we binnen nu en een jaar toch echt een ander huisje te krijgen.
Als ik denk aan hoe ons leven er uit ziet over 5 jaar.. Dan lijkt het nog zover weg..
Want dan is D. alweer 9 jaar, begint ze echt met puberen. A. is dan 5 jaar en 8 maanden. En de derde is dan 4 jaar en 4 maanden. Onvoorspelbaar op dit moment, maar wel de werkelijkheid! Dan zitten we in zo’n andere levensfase dan nu. Daar kijk ik eerlijk gezegd wel naar uit.
Misschien hebben we over 5 jaar wel opnieuw verhuisplannen, want het volgende huisje is wel een huisje waar we veel langer willen blijven wonen maar niet voor altijd.
Over 5 jaar zijn Q. en ik alweer 10 jaar samen!

Wel heb ik gisteren het allermooiste verjaardag ’s cadeau gekregen van A.. Hij zei voor het eerst “MAMA”, het feit dat hij mama zei is al heel erg bijzonder. Maar het is nog bijzonderder dat hij het juist op mijn verjaardag zei!

Ook wil ik jullie een hele handige en nuttige tip geven voor het warme weer. Deze tip geld voor iedereen; Jong of oud! Dus ook voor baby’s. 
Met dit warme weer is het heel erg belangrijk om voldoende te drinken, dat weet iedereen. Maar wisten je ook dat het drinken van gekoelde drank eigenlijk de warmte alleen maar erger maakt? het zit namelijk zo:
Op het moment dat jij tijdens zo’n warme dag een veel koud water, sap of frisdrank drinkt, word je lichaamstemperatuur een stuk lager waardoor je hersenen een signaal krijgen om op te warmen.  Vooral baby’s en kleine kinderen hebben hier last van, wij volwassenen kunnen hier beter mee omgaan.

Hoe overleef jij deze hitte?

Op de hoogte blijven van nieuwe updates, nieuwe artikels, reviews, ervaringen en meer?
Like: Jonge mama’s blog op Facebook.
Volg: Jonge mama’s blog op Instagram.
Volg: Jonge mama’s blog op Twitter. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s