Week 12 – Voelde ik je?

Week 12 was best een rustige week. De kritische periode is bijna voorbij, je kunt iets meer adem halen omdat je weet dat de kans op een miskraam met de week kleiner wordt. Je kunt wat meer beginnen met genieten. Je kunt je wel heel de zwangerschap zorgen blijven maken, maar uiteindelijk krijg je spijt dat je noot genoten hebt van je zwangerschap.
Met 12 weken en 3 dagen zat ik zo erg te genieten dat ik voor het eerst wat voelde. Ik voelde een soort inwendig scheetje ter hoogte van het schaambot. In de eerste instantie denk je dat het je darmen zijn, maar de darmen zitten niet zo laag. Daarnaast heb ik nog nooit inwendige scheetjes gevoeld op de momenten dat ik niet zwanger was. Toen ik het een paar uur later nog een keer voelde begon ik toch echt meer te denken dat het de kleine was. Maar het was zo verwarrend, ik had namelijk hele onrustige darmen deze week. Dus hierdoor ontstond de twijfel dat het mijn darmen waren.

Deze week is bij D. echt het besef door gekomen dat ze opnieuw grote zus wordt van een broertje of zusje. Ze ziet het al helemaal zitten en ze bedenkt allemaal plannetjes om samen met A. en haar broertje/zusje te doen.
Ze vertelde mij, toen ik haar had opgehaald van school, dat ze absoluut geen ruzie zou maken met A. en de kleine. En dat ze alles samen moeten delen.  Ook zei ze dat A. en de kleine wel met haar speelgoed mogen spelen, maar niet met al haar speelgoed.  Misschien is het grappig om even te benoemen… Met “ niet al haar speelgoed” bedoelt ze eigenlijk… Dat ze helemaal nergens mee mogen spelen haha. Daar komt wel verandering in.
Voor haar gevoel heeft ze nu al een heel verantwoordelijkheidsgevoel voor A. en de kleine.

Later deze week voelde ik weer een paar keer beweging. Dit keer was het een combinatie van inwendige scheetjes en een soort van gekietel aan de binnenkant van mijn buik.

Ik luister ook regelmatig met de doppler en vaak hoor je dat de kleine behoorlijk zit te bewegen. Hier word ik helemaal blij van. Kan niet wachten tot ik de kleine verstopper echt heel duidelijk ga voelen bewegen.

Vanaf het begin van de zwangerschap had ik een voorgevoel over het geslacht, dit voorgevoel is nog steeds niet veranderd. Nog 2 weekjes wachten dan mag ik weer naar de verloskundige. En nog 8 weekjes wachten tot de 20 weken echo.

Op de hoogte blijven van nieuwe updates, nieuwe artikels, reviews, ervaringen en meer?
Like: Jonge mama’s blog op Facebook.
Volg: Jonge mama’s blog op Instagram.
Volg: Jonge mama’s blog op Twitter. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s