Week 14 – Extra echo, denken over geboorte kaartjes.

 

  Jeetje wat was week 14 een drukke week, ik had iedere dag wel een afspraak staan. En wat was het warm, echt niet te geloven. Keek elke dag uit naar de dag dat het wat zou afkoelen. Helaas bleef de warmte veel te lang hangen, vooral in onze slaapkamer. Gelukkig had D. met het slapen weinig last van de warmte.   Terwijl A. juist meer last had van de warmte. Nee, het waren echt geen leuke dagen. De warmte heeft niets goed gedaan voor de zwangerschap, ik had zoveel last van mijn darmen. Om gek van te worden.  Mijn darmen zijn zo erg opgezet en ze rommelen zo erg. Ik voel wel steeds vaker “ inwendig “ gekietel, de bewegingen zijn eigenlijk nog veel te soft dat je zelfs twijfelt of het de kleine is of niet de darmen (gezien mijn darmen al een paar dagen aan het rommelen zijn). Wanneer zullen de bewegingen intensiever worden? Ook voel ik naast het inwendig gekietel steeds vaker echte plopjes. Het gekke alleen is dat de plopjes het meest voelbaar zijn boven mijn navel en alleen als ik zit. Nu weet ik dat mijn baarmoeder erg hoog ligt al. Deze week was ook weer de week voor een bezoekje aan de verloskundige, omdat mijn moeder  toen in Maastricht was is zij gezellig meegegaan. Samen met D. en A., want Q. moest naar school.  De verloskundige (en verloskundige in opleiding) hebben allebei aan mijn buik gevoeld, ik had al het gevoel dat mijn baarmoeder al erg hoog lag, maar dit gevoel werd ook bevestigd. 2/3 vingers onder de navel (normaal zit de baarmoeder pas met 18 weken 2/3 vingers onder de navel. De kleine zat wel helemaal onder in mijn buik verstopt.  De verloskundige (in opleiding) heeft 10 minuten tevergeefs met de doppler naar het hartje gezocht, zelf vind ik het hartje binnen 5 tellen haha. Daarna had de verloskundige zelf proberen te zoeken en zij vond het hartje ook binnen 5 tellen. Omdat mijn moeder mee was gegaan en omdat dit pas de eerste keer was dat ze meeging naar de verloskundige hebben we gevraagd om een extra echo. Deze extra echo hebben we ook gekregen. Alleen hebben we geen plaatje meegekregen en ik heb ook niet goed kunnen uitvogelen wat het geslacht is, daar hoopte ik eerlijk gezegd wel op. Tijdens de zwangerschappen van D. en A. heb ik eens de NUB-theorie en de skull-theorie toegepast om het geslacht proberen te raden en bij beide klopte dit toen. Maar nu kan ik deze theorieën helaas niet toepassen. Ook al ben ik nog maar 14 weken zwanger, toch ben ik mezelf al aardig aan het inbeelden over de geboorte kaartjes. Ik ben al wat leuke dingen aan het opslaan voor de kaartjes. Ben van plan om het opnieuw helemaal zelf het ontwerp te maken, net als bij de kaartjes van A. (binnenkort meer info over de vorige kaartjes). Zo blijf jezelf wel lekker goed en creatief bezig. Vind het zelf echt heel leuk om mijn perfecte geboorte kaartje te maken.  Kan helaas nog niet bepalen of de kaartjes meer blauw of meer een roze kleur krijgt.  Gelukkig duurt het niet lang voor de afspraak van de 20weken echo geplant staat en krijgen we hopelijk meer duidelijkheid over het geslacht (nu ik dit schrijft duurt het nog maar 2 weken tot de 20 weken echo, geschreven met 17 weken). Wanneer begonnen jullie aan het geboorte kaartje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s