Week 18 – Bloedverlies door stress + geslacht

 

Vandaag ben ik om precies te zijn 18 weken en 5 dagen zwanger, de afgelopen weken heb ik niet zoveel meegemaakt behalve dat D. zomervakantie heeft. En dat Q. zijn opleiding heeft afgerond.

Deze week heb ik wel het een en ander meegemaakt..
Aan het begin van de 18 weken heb ik behoorlijk wat stress op mijzelf gekregen. Dit met 2x bloedverlies als resultaat. Om het zo kort mogelijk samen te vatten:
Ik had iemand van hier meegevraagd voor mijn aankomende 20 weken echo, mits Q. nog geen werk heeft (hij is namelijk erg veel aan het solliciteren), en aangezien het altijd verstandig is om iemand mee te nemen voor het geval dat ze eventuele afwijkingen vinden.
Nu ziet het er niet naar uit dat Q. in de week van de 20 weken echo een baan heeft, dus heb ik diezelfde persoon op de hoogte gesteld dat zij niet mee mocht omdat Q. eigenlijk wel heel graag mee zou willen. Mevrouw was behoorlijk chagrijnig hierom, terwijl ze wist dat het onder voorbehoud was. Maar goed, nadien is ze alleen maar gaan irriteren, dingen anders zeggen zoals ik het geschreven heb en via de negatieve manier aandacht zoeken waar ik al zwangere (ook al was ik niet zwanger) niet tegen kan. Hoe kan een mens dingen anders interpreteren dan hoe het er staat?!  Doordat ze steeds maar door bleef gaan met verhalen omdraaien, woorden omdraaien en dingen zeggen die er niet staan ben ik mij vreselijk gaan irriteren en gaan stressen… Waardoor ik tot 2x toe bloed verlies heb gehad. Tja… Van je vriendin moet je het hebben?!

Kon gelukkig de volgende dag meteen naar de verloskundige om na te gaan waar het bloed precies vandaan kwam. Met het kindje is alles goed J het bewoog goed.  Vanuit de verloskundige doorgestuurd naar de gynaecoloog.
Alleen vonden ze 2 dingen die eventueel voor problemen kunnen zorgen.
De moederkoek ligt behoorlijk laag, wonder boven wonder nog net niet voor de uitgang down under. (placenta ligt op een paar millimeter naast de uitgang) De placenta kan nog veranderen van positie, maar  kan juist ook echt voor de uitgang komen te liggen.

En ook hebben ze een bloedstolsel gevonden aan 1 van de zijkanten van de placenta. Dit is open gesprongen door de bovengenoemde stress. Dit hoeft geen probleem op te leveren (mits het maar bij 1 stolsel blijft) maar het blijft wel vervelend omdat de stolsel bij elk klein beetje stress open kan gaan waardoor er bloedverlies optreed en wij ons onnodig zorgen gaan maken.

Vandaag mocht ik opnieuw op controle komen bij de verloskundige. Dit keer was mijn bloeddruk eens een keer goed (bloeddruk is nog nooit zo mooi geweest haha)
ook heb ik weer een echo gehad en daaruit werd bevestigd dat de placenta inderdaad erg laag ligt.

Het allerleukste van vandaag is wel dat (als wij de verloskundige mogen geloven) we weten welk geslacht we verwachten. Dit blijft ons geheimpje tot aan de bevalling hihi.

Een gedachte over “Week 18 – Bloedverlies door stress + geslacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s