Week 19 – 20 weken echo. 


Vandaag had ik een afspraak staan bij de gynaecoloog voor de wel bekende 20 weken echo, voor veel buitenstaanders dé echo om achter het geslacht te komen van het kindje; maar vooral de echo om te ondervinden of het kindje gezond is, voor zover ze dat kunnen zien, en om te kijken of er geen zichtbare afwijkingen te zien zijn.
Wat ging deze ochtend langzaam, we keken behoorlijk uit naar deze echo! Het viel mij wel op dat ons kleintje vanmorgen behoorlijk druk was, en flink aan het stampen was; heerlijk gevoel is dat weer.

Zelfs Q. vond het super leuk en spannend om mee te gaan. Hij had deze echo niet willen missen.
Zoals gewoonlijk waren we weer te vroeg aanwezig, er zat niemand in de wachtkamer op het moment dat ik naar de balie liep om te laten weten dat we er waren.

We hebben maar een paar tellen hoeven te wachten, ik vertelde al tegen Q. dat ik de deur van de kamer open zag staan en dat we niet lang hoefde te wachten.. De minuten leken uren, maar na 6 uur (het waren overigens maar 6 minuten) wachten werden we geroepen en mocht ik liggen. Er werd een hele grote klodder gel op mijn buik gesmeerd en de echo kon beginnen.

Het hoofdje was goed, hersenhelften waren goed, kleine hersenkamers waren goed, buikomvang was goed, niertjes werken goed, maagje was goed gevuld, armen en benen waren mooi op lengte, de bekken waren mooi op maat, geen openruggetje, buikje was mooi gesloten, hoofdje was mooi gesloten, geen hazenlip, 10 vingertjes, 10 teentjes.
Alleen omdat de kleine nogal verkeerd lag (met het ruggetje tegen mijn buikwand aan) konden ze niet alle delen van het hartje bekijken, een groot deel daarvan hebben ze wel kunnen zien, en dat zag er helemaal prima uit, maar omdat het protocol is dat ze heel het kindje willen onderzoeken is het van belang dat ik nogmaals terug kom zodat ze het andere deel van het hartje ook kunnen beoordelen. De vervolg afspraak staat geplant voor deze week, en dan krijgen we hopelijk een echo foto mee… Want dit keer lag het kindje niet zo goed.
Ook werd het geslacht nogmaals bevestigd, het is nu voor 99% zeker wat het geslacht is, helaas zal je moeten wachten tot na de geboorte om het geslacht te weten.
D. is al helemaal gewent aan het idee dat ze een broertje of een zusje erbij krijgt. Steeds zegt ze maar dat ze haar speelgoed moet delen met A. en haar broertje of zusje! En dat A. en haar broertje of zusje geen ruzie mogen maken over het speelgoed. D. houd alles in de gaten wat betreft het speelgoed haha. Wat is D. toch al een echte grote zus!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s