Boy or Girl – Geslachtsfabels

borg

 

Dit heb ik geschreven met 18 weken en 4 dagen, op dit moment weet ik het geslacht nog niet.
* Inmiddels met 18 weken en 6 dagen weten we het geslacht wel, maar of deze voorspelling klopt?! Om te kijken of dit ook echt klopt moeten jullie nog 22 weken geduld hebben hihi.

1.
Meisje: Veel last van ochtendmisselijkheid.
Jongen: Vrijwel geen last van ochtendmisselijkheid.
* In de eerste 3 maanden van de zwangerschap heb ik bijna geen last gehad van ochtendmisselijkheid, werd soms wel misselijk van bepaalde geuren, maar nooit heb ik echt boven de wc hoeven hangen.

2.
Meisje: Alles wat zoet is, is van jou! (snoep, ijs, chocolade ect)                                                         

Jongen: Meer trek in zuur, zout eten.
* Wel moet ik hierbij toegeven dat ik eigenlijk zowel zoet en zout/zuur de eerste 3 maanden gewoon normaal gegeten heb. De reden hiervoor kan zijn dat het in de eerste instantie 2 kindjes geweest zijn, een jongen en een meisje denk ik. En daardoor alles gewoon gegeten heb.

3.
Meisje: Hartslag foetus boven de 140 slagen per minuut.

Jongen: Hartslag foetus onder de 140 slagen per minuut.
* Na meermalen gebruik te hebben gemaakt van mijn Doppler, weet ik de gemiddelde hartslag van het kindje. Dat ligt tussen de 143 en 149 slagen per minuut. Wel moet ik toegeven dat de hartslag soms ook maar 120 slagen per minuut was.

4.
Meisje: Geen tot weinig koude voeten.
Jongen: Juist meer last van koude voeten.
* Of dit komt omdat deze fabel zegt dat we een jongen zouden moeten krijgen, of omdat het de afgelopen periode best warm was en ik vaak op blote voeten liep had ik toch veel last van koude voeten.

5.
Meisje: Luiheid in de keuken.

Jongen: Uitgebreid diner maken.
* Als er iets is waar ik momenteel niet toe in staat ben is het wel een uitgebreid diner klaarmaken, ik ben al blij met iets simpels. Het hoeft allemaal niet luxe te zijn. Zolang ik maar eten heb.

6.
Meisje: Vaak pukkels en minder mooie huid. 

Jongen: Een hele mooie egale huid zonder oneffenheden.
* Aan het begin van de zwangerschap, net na de positieve testen merkte ik op dat mijn huid best wat oneffenheden had. En ook kwamen er steeds weer pukkeltjes bij. Inmiddels zijn de pukkels weg, en is mijn huid wel egaler aan het worden.

 

7.
Meisje: Gelijk bij het wakker worden een ochtendhumeur.
Jongen: Gelijk bij het wakker worden juist vrolijk en energiek.
* Bij het opstaan heb ik eigenlijk nooit een ochtendhumeur gehad de afgelopen 18 weken.  Maar na mate de weken vorderen ben ik wel sneller geïrriteerd (dat is geen ochtendhumeur)

8.
Meisje: De buik hoog en breed dragen.

Jongen: Buik naar voren en laag dragen.
* Het valt mij de afgelopen weken op dat mijn buik ook aan de zijkant mee groeit, mijn taille is ook al zo goed als weg haha. Momenteel draag ik mijn buik al erg hoog voor de duur van de zwangerschap.  

 

9.
Meisje: Hoofdhaar dat dun en futloos word.
Jongen: Voller en glanzend hoofdhaar.
* Wauw, mijn haar is echt een stuk voller geworden, i love it! Normaal gesproken is mijn haar zo dun en futloos (tot het droge toe) en nu is het zo’n stuk voller geworden. Kon dit maar voor altijd blijven.

10.
Meisje: Zwangerschapsstreep tot (of onder) de navel.
Jongen: Zwangerschapsstreep boven je navel.
* Hier kan ik nog niets over zeggen (bij zowel D. als A. heb ik geen zwangerschapsstreep gehad!)

11.
Meisje:  Bijna niets te zien de eerste maanden.
Jongen:  Snel groeiende buik de eerste maanden.
*Jemig, mijn buik groeit echt heel snel valt mij op. Naast dat het komt omdat het de derde intacte zwangerschap is, zou het misschien ook kunnen wijzen op een jongetje. Sinds week 6 van de zwangerschap draag ik al positie kleding omdat mijn normale kleding al te strak begon te zitten.

12.
Meisje:  Voller gezicht krijgen tijdens de zwangerschap
Jongen: Je gezicht blijft hetzelfde tijdens de zwangerschap.
* Ik herinner mijn gezicht nog tijdens de zwangerschap van D., ik leek wel een opgeblazen walvis. Je zou bijna zeggen dat mijn gezicht meegroeide met mijn buik haha. Bij A. bleef mijn gezicht hetzelfde. En dit keer ook! 

13.
Meisje:  Taille verdwenen rond de tweede helft van de zwangerschap.
Jongen: taille zichtbaar rond de tweede helft van de zwangerschap.
* Niet snel na het eerste trimester verdween mijn taille al. En nu lijkt het alsof ik helemaal geen taille meer heb. Zouden we toch roze moeten inkopen?

14.
Meisje: Weinig tot zelden hoofdpijn.
Jongen: Vaak hoofdpijn.
* Pfff, wat heb ik een hoofdpijn gehad vooral in het eerste trimester. Soms heb ik serieus getwijfeld of er niets met mijn hoofd aan de hand was, zo vaak had ik hoofdpijn. Dit is echt zo’n minder leuke zwangerschapskwaal, maar zou dit dan wel het teken zijn dat we blauw mogen inkopen?

SCORE:

MEISJE: 6 PUNTEN
JONGEN:  7 PUNTEN

Update 19 DECEMBER 2015:
JE BENT EEN MEISJE!

2 gedachtes over “Boy or Girl – Geslachtsfabels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s