Week 21 – erg bewegelijk. 

Vanwege de drukte van de baby kleding kast inruimen en een dagje rust, deze blog een paar dagen later!
Wauw, morgen ben ik alweer 22 weken zwanger van ons derde wondertje. Hoog tijd voor een update over week 21.
Afgelopen zondag zijn mijn moeder en broer naar Maastricht gekomen, ze waren even op visite. En daarna zijn ze samen met D. terug gegaan naar Utrecht. D. vermaakt zich prima in Utrecht.. Wij missen haar natuurlijk, het is ook ineens zo stil in huis. Zelfs A. is een stuk rustiger. Normaal word hij extreem in de watten gelegd door zijn grote zus. We kunnen niet wachten totdat ️ D. weer terug komt donderdag!
Nu we al iets meer dan een week zekerheid hebben wat het geslacht van ons kindje is, vond ik het een super goed moment om al alvast de kleding kast in te ruimen. Ben echt heel de middag bezig geweest met kleding sorteren, opvouwen en in de kast leggen. Ook heb ik de ouderwetse kledingkast weten te pimpen tot een iets vrolijkere kast, alleen heb ik last van een bepaalde soort van nesteldrang, want ben nog lang niet klaar met het pimpen van de kast. Helaas laat ik de buitenkant en inhoud pas zien na de geboorte.
Jemig, wat is ons kleintje druk deze week. Voel alleen maar beweging. Regelmatig voel ik een handje langs mijn buikwand bewegen. Dat voelt echt als een soort inwendig gekietel, heel apart. Soms lijk ik ook een kontje te voelen schuiven. Zulke momenten geven mij extra het verlangen naar ons kindje. Zou hem/haar zo graag willen vasthouden. Willen zien op wie het lijkt. Zal hij/zij net zo groot zijn als D.? Of misschien net zo klein als A.?
Wel maak ik mezelf nog steeds zorgen over de bevalling. Door de getraumatiseerde bevalling van A. durf ik het niet aan om opnieuw ingeleid te worden. Dat was bij A. ook geen pretje. Dit keer zou ik het liefst spontaan willen bevallen. Met een beetje geluk in de kerstvakantie, zodat het niet opvalt dat ik D. niet naar school kan brengen.

Ben de laatste paar dagen wel regelmatig bevallingen op tv aan het volgen, in de hoop dat ik de bevalling van A.een beetje kan verwerken.
Helaas is de kans op een keizersnede nog altijd aanwezig, bij de 20 weken echo lag mijn placenta nog altijd erg laag. Gelukkig niet voor de uitgang, maar het blijft altijd een risico dat het wel voor de uitgang komt te liggen.
Gelukkig mag ik volgende week weer naar de verloskundige toe. Dan gaan de kinderen gezellig mee.. En mijn moeder ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s