Week 22 – zowel kindje als bloeddruk goedgekeurd.

 

Wauw, wat gaat het hard. Ik ben alweer 23 weken zwanger. De weken vliegen gewoon echt voorbij. Des te eerder word ons kleine kindje geboren. Ondanks dat ik nog steeds met een slecht gevoel terug denk aan de bevalling van A., kijk ik toch wel uit naar deze bevalling (misschien komen de spanningen later wel).    Deze week ben ik wel van plan om alvast de vlucht koffer in te pakken, zodat ik in de loop van de weken nog de inhoud ervan kan veranderen, mocht dat nodig zijn. Wou er al eerder mee beginnen, maar ben er niet aan toe gekomen nog.

Gisteren had ik weer een controle bij de verloskundige, heb helaas geen echo gehad. Maar ik zou in de loop van de aankomende controles wel nog een paar echo’s krijgen om de ligging van de placenta te bepalen, aangezien deze laag ligt. Dit kan consequenties meebrengen met de bevalling, als de placenta voor de uitgang ligt dan is het niet mogelijk om op een natuurlijke manier te bevallen. Wel gaat de verloskundige ervan uit dat de placenta, door het groeien van de baarmoeder, wat hoger in mijn buik groeit.

De afgelopen 2 controles was mijn bloeddruk erg mooi, daarvoor was deze altijd erg hoor (gemiddeld 136/86, op de hoogste piek lag mijn onderdruk op 95). De baarmoeder groeit erg goed, ligt nu ongeveer op navelhoogte; voor mijn gevoel ligt de baarmoeder wat hoger. Het hartje van de kleine is ook weer goedgekeurd.

Mijn moeder en D. waren meegegaan naar de verloskundige, D. kijkt echt uit naar die afspraken daar. Heb wel het idee dat we haar extra moeten betrekken bij de controles.   A. bleef heerlijk bij Q. (of nouja, heerlijk…… mensen uit het appartement hebben besloten om de badkamer te renoveren, dus A. heeft alleen maar liggen huilen vanwege de boor die een hele erge herrie maakte). Deze herrie duurde vanaf 9 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s avonds. A. heeft dus vrijwel niet geslapen, D. lag ’s middags op bed toen het even stil was en werd om half 3 gillend wakker omdat ze weer bezig waren. En vanmorgen begon het ook al om kwart over 8 met boren.  Hele fijne wekker……… NOT!

De kleine is wel erg druk.. Nog drukker dan D. en A. tijdens de zwangerschap. Gister avond vielen we beide samen in slaap.

Een zwangerschap blijft bijzonder. Zou het nu geen dag willen missen.
Laat de komende 17 weken maar vlug voorbij gaan!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s