Week 27 – OGTT

Als je zwanger bent, zeggen veel mensen in je omgeving dat het voor hen zo snel lijkt te gaan.. Maar ook voor mij, als zwangere, lijkt het veel te snel te gaan. 

Ik ben alweer 28 weken zwanger vandaag, dat betekend dat er weer een volle 27 weken voorbij zijn.
Deze week had ik weer een controle staan bij de verloskundige, omdat ik vorige week de suikertest moest doen (ogtt), de uitslagen waren al binnen; het was allemaal goed!!!

De uitslag hiervan verbaast mij eerlijk gezegd. Heb normaal ’s morgens nooit honger, maar die bewuste ochtend verging ik ervan. Heb dus stiekem een plak ontbijt koek naar binnen gewerkt. Zonder die plak ontbijtkoek was ik nooit aangekomen in het ziekenhuis.
Ook moest ik bloedprikken omdat ik Rhesus negatief ben. Dat wilt zeggen dat als de kleine Rhesus positief is, en mijn bloed komt in aanmerking met het bloed van de kleine, dat mijn lichaam antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de kleine. Waardoor er complicaties kunnen ontstaan zoals bloedarmoede bij de baby.

Deze uitslagen waren nog niet binnen.
Met de kleine zelf gaat het ook prima, hartje klopte weer mooi. Mijn buikje is ook weer gegroeid. De verloskundige heeft proberen te bepalen hoe de kleine ligt, volgens haar ligt het hoofdje al wel beneden. Mijn bloeddruk was ook gewoon helemaal prima.

De verloskundige weet nu wel dat de pijn niet van de bekken / banden komt, want anders zou ik diezelfde pijn wel herinnerd hebben van de vorige zwangerschappen. Ze vond het wel apart dat ik momenteel geen pijn heb aan mijn bekken, want tijdens de vorige zwangerschappen was dat juist de reden om ingeleid te worden omdat het gewoon niet meer dragelijk was. En vaak zeggen ze dat als je eerder last hebt gehad ervan, dat de kans super groot is dat je bij de volgende zwangerschap(pen) daar ook veel last van zult hebben.

Zelf ben ik wel behoorlijk positief ingesteld wat betreft de bekkenklachten…

Want elke dag die voorbij gaat zonder bekken klachten, is weer 1 dag dichter bij de uitgerekende datum zonder pijn!
A. moest deze week ook naar het consultatie bureau, die afspraak vond ik best wel spannend.. Want zoals sommige misschien weten had ik hen nog niet geïnformeerd over de zwangerschap. Aangezien we er nu niet meer omheen kunnen omdat mijn buik nu al best huge is, zou het niet meer te verbergen zijn. Wij hadden om 10:40 uur de afspraak en om 11:00 uur werden we pas naar binnen geroepen. De verpleegkundige (diezelfde die een botte opmerking durfde te maken na de bevalling van A.) was te laat. A. zou prikken krijgen en daar zat ik mezelf helemaal op aan het voorbereiden. Kan daar nog altijd niet tegen, vind het zo zielig. D. had zelfs een tekening gemaakt, zodat A. minder pijn zou hebben van de prikken (dat is gewoon te lief). Blijkt dat hij die prikken nog niet mag hebben, de vorige prikken kreeg hij in Juni en daar moet een half jaar tussen zitten voordat hij de andere serie prikken mag hebben.

Ons mannetje is 78,5 cm en weegt 10,8 kilo; grote stoere vent dus!

De verpleegkundige was erg verrast over de zwangerschap, maar maakte daar verder geen botte opmerking over.

Alleen het maken van een vervolg afspraak (voor zijn prikken) ging wel een beetje raar. Ik snap dat er een half jaar tussen moet zitten. Dan zou je dus uitkomen in December… Niets mis mee, zou je denken… Maar wat als je weet dat je 23 december bent uitgerekend.. En ze de afspraak voor zijn prikjes MOETEN inplannen voor 22 december?! Het kan niet eerder of later want anders loopt het niet synchroon met de andere prikken. Toch ben ik zelf van mening dat de kans nihil is dat deze afspraak door kan gaan.
Ken je dat fenomeen dat zwangere vrouwen vreemde eetgewoontes hebben? Zoals augurken met slagroom?

Voor het eerst in alle zwangerschappen maak ik mezelf ook schuldig aan vreemde eet gewoontes. Alles MOET met kruidenboter, het liefst kruidencreme (dat is een wat vettigere vorm van kruidenboter).

Vissticks met kruidencreme.. Patat met kruidencreme.. Alle soorten vlees met kruidencreme.. Gebakken aardappels met kruidencreme..
Ook staat er weer een leuke controle geplant bij de verloskundige (pas met 30 weken zwangerschap) dan krijg ik weer een echo.. Zien we ons kindje weer!
Vorige week heb ik een vraag gesteld aan mijn Instagram en Facebookvolgers, welk geslacht zij in gedachten hebben. De uitslagen heb ik verwerkt in een grafiek.. Het is een nek aan nek race! De definitieve uitslag zal wel pas bekend worden na de geboorte :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s