Blote buik in het zonnetje. 


Vandaag ben ik 31 weken en 1 dag zwanger. Normaal ben ik niet van de “blote buik” foto’s, maar vandaag wil ik mijn blote buik even in het zonnetje zetten.

Mijn blote buik is niet zo charmant, gezien ik al 2 voldragen zwangerschappen achter de rug heb, en de derde nog veilig geborgen zit in mijn buik. Daardoor heeft mijn buik, of beter gezegd de huid van mijn buik, al veel te verduren gehad.
Je ziet overal striae, wat veel vrouwen erg lelijk vinden.

Veel vrouwen vestigen de hoop op (dure) crèmes in de hoop dat het ervoor zorgt dat je helemaal geen striae krijgt tijdens de zwangerschap. Helaas heeft het daar helemaal geen effect op. Striae kun je niet voorkomen. Het kan erfelijk bepaald zijn of je het wel of niet krijgt. Het heeft ook te maken met of je buik snel of langzaam groeit (je krijgt striae door een “groeispurt” van je buik).

Maar waarom verdient mijn buik het om in het zonnetje gezet te worden?

Ik ben er trots op! Omdat mijn buik 9maanden lang het fundament is geweest van 3 kinderen! Dat ze in mijn buik hebben mogen groeien.. Dat mijn buik hun 9 maanden veilig hebben gehouden. Dat ze in mijn buik zijn gegroeid van een ei en zaadcel tot een voldragen baby!
Bij iedere zwangerschap heb ik mijzelf zitten afvragen hoe ik van alle zwangerschappen een mooie herinnering kan maken…

De meest logische manier is wekelijks (soms dagelijks hihi) foto’s maken. Een zwangerschapsdagboek (9 maandenboek) bijhouden… Eventueel een gipsbuik (laten) maken, die versieren in je eigen stijl.
Maar geen enkele van deze voorbeelden zal altijd bij je blijven.. Foto’s kun je kwijtraken… Een zwangerschapsboek is leuk om aan het kind mee te geven als hij/zij op zichzelf gaat wonen.. En zo’n gipsbuik kan kapot gaan..
De beste herinnering draag je altijd zelf bij je… Hoe ontiegelijk lelijk striae kan zijn.. Toch staat elke striem voor het feit dat je kindje in je buik heeft gezeten. Elke striem staat voor het groeien van je kindje!
En daarom vind ik dat mijn blote buik eens in het zonnetje gezet mag worden!

De striae mag gezien worden!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s