Week 32 – Nog maar 8 weken! 

 

We zijn weer een week verder! Ik ben vandaag 33 weken + 2 dagen zwanger, en ik zal een update geven over hoe week 32 gegaan is.
In de vorige update vertelde ik over die val die ik gemaakt heb, schrik er nog altijd van. Gewoon van de ernst hoe het had kunnen aflopen!

Van mijn enkel heb ik vrijwel geen pijn meer, alleen na het lange lopen merk ik wel dat het wat zeer begint te doen (kan ook vermoeidheid zijn van de zwangerschap omdat het allemaal wat zwaarder word langzaam)

Op mijn hoofd had ik een korstje zitten, dacht alleen een schaafwond, dat korstje heb ik inmiddels eraf gepulkt… Vond het namelijk irritant met haren kammen.
Met de kleine gaat het super. Er is volop beweging! Onderhand komt het kontje tegen mijn middenrif aan, en als de kleine dan beweegt kan het behoorlijk vervelend aanvoelen. Of er word tegen mijn middenrif aangetrapt, ook niet bepaald een prettig gevoel. De kleine subtiele bewegingen zijn nog wel steeds aanwezig, dat blijft natuurlijk prachtig.

Op het moment dat je priller zwanger bent dan heb je nog niet echt het besef dat er echt een kindje in je buik groeit, maar vanaf de bewegingen word het steeds realistischer.

Het eerste “plopje” voelde ik met 14 weken zwangerschap. Mag al 19 weken genieten van de bewegingen!
De harde buiken zijn helaas nog altijd aanwezig, gelukkig niet meer regelmatig maar nog wel meerdere malen per dag. Vooral ’s avonds.

Denk dat het wel bij het derde trimester hoort.

Wat wel echt vervelend is deze periode zijn wel de voorweeen en indalingsweeen. Gewoon omdat je dan niet meer fatsoenlijk met je benen naast elkaar kunt zitten, laat staan je benen over elkaar te doen. Heb wel het idee dat de kleine al aan het indalen is.

En die voorweeën…. Hoelang gaat dat nog duren? Tot de bevalling? Of zullen ze soms ook dagen weg blijven?
Helaas heb ik iedere nacht last van maagzuur… Pff.. Hier had ik bij D. en A.vrijwel geen last van. En nu hoort het gewoon bij het dagelijkse leven.
Het was ook de week dat D. weer terug kwam van logeren, A. zijn eerste verjaardag vierde en dat de kinderen voor het eerst samen op 1 kamer sliepen. Wow, wat vonden wij dat allemaal spannend!
Gelukkig is het de laatste keer geweest voor dit jaar dat 1 van de kinderen gingen logeren, vind het met de week toch wel meer risico met zich meebrengen. Wat als de weeën plotseling zouden beginnen, en toevallig net 1 van de kinderen in Utrecht zou zijn?

Natuurlijk zitten er ook voordelen aan logeren. Maar toch vinden wij het belangrijk dat, mocht het allemaal eerder gebeuren, de kinderen ook aanwezig zijn als wij thuis komen met de kleine. Zodat ze gelijk kunnen wennen aan de komst van de kleine, vooral voor D. is dat belangrijk omdat zij al echt het besef heeft ervan en zij zit zich helemaal te verheugen erop.

Misschien is het voor A. wel nog belangrijker, want voor hem is het ook ineens plotseling dat er een kleintje bij komt.
Voor A. zijn verjaardag heb ik zelf een taart gemaakt, met een plaatje van Spongebob.

De taart was heerlijk, zelfs gewoon bakkerij waardig! Het was heerlijk om zelf een middagje te bakken, voordeel eraan is dat het sowieso goedkoper is dan een taart kopen, vaak lekkerder, zelf beslissen hoe of waarmee je het opmaakt en misschien het allerbelangrijkste; tussendoor snoepen!

D. vond de taart heel erg mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s