Week 33 –  nog maar 37 dagen te gaan! 


Precies met 33 weken had ik een controle staan bij de verloskundige. Het voelt zo gek, dat de controles nu om de week zijn, gevoelsmatig lijkt het gisteren dat de controles nog om de 4 weken waren.

Heb het hartje weer mogen beluisteren, mijn buik groeit goed mee qua de zwangerschapsduur!

De kleine zit zelfs al in mijn bekken, nog niet helemaal, maar de kans is erg klein dat de kleine nu nog verkeerd gaat liggen.

Toen ik na de val terug moest komen bij de gynaecoloog voor een extra controle, heeft hij de kleine opgemeten. Hij heeft hier toen niets bijzonders over gezegd. Bij de controle afspraak van de verloskundige heb ik hier terugkoppeling over gehad. De gynaecoloog constateerde dat de kleine aan de wat grotere kant is. Waarop de verloskundige aan mijn buik voelde, en concludeerde dat het volgens haar wel meevalt.

Misschien had de kleine gewoon die ene dag een groeispurt achter de rug gehad.. Of heeft de desbetreffende gynaecoloog iets te ruim gemeten.

Nog steeds word ik nachtelijk wakker met maagzuur, dat is echt heel erg vervelend! Vaak draai ik dan om, en slaap ik gewoon verder.
Ook ben ik ervan overtuigd dat de harde buiken niet meer minder zullen worden tot de bevalling. De kleine is bijna altijd behoorlijk druk, daar kunnen vrouwen ook een harde buik van krijgen.

Ook kruipt/loopt er hier een dreumes rond die alle aandacht nodig heeft en nog altijd graag gedragen wordt, en dat ook zorgt voor extra spanning/prikkeling van de baarmoeder.   Heb nu wel de keuze gemaakt om Q. vaker te vragen of hij A. kan dragen.

De bevalling komt elke dag steeds een beetje dichterbij. En ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel naar uit kijk. En stiekem hoop ik dat de kleine zich voor de uitgerekende datum al meld. Gewoon tussen de 38/39 weken (ongeveer anderhalve week voor kerst)! Zodat we deze kerst echt helemaal compleet kunnen vieren! En als de kleine ook nog eens in de kerstvakantie geboren word, zijn we helemaal gelukkig! Helaas hebben zwangere vrouwen de datum niet voor het zeggen. En komt de kleine gewoon wanneer de kleine wilt komen.

Voel mezelf dagelijks een waggelende eend. Het lopen doet ook steeds wat meer pijn, logisch met zo’n koppie tussen je bekken..   Dus D. elke dag naar school brengen zal over een paar weken ook niet iedere dag meer lukken. Mensen zijn al gauw geneigd om gelijk te vragen of de kleine al geboren is. In de vakantie ben je toch meer beschermd van nieuwsgierige mensen hihi.
Bij A. heb ik een week lang verborgen kunnen houden dat hij geboren was. Wou zijn geboorte het liefst meteen delen met iedereen, maar omdat de kraamtijd van D. geen succes was (vanwege de verkeerd gezette ruggenprik) wou ik eerst gewoon afwachten hoe ik mijzelf zou voelen. En dit keer houd ik het ook een paar dagen stil, gewoon omdat het niet prettig is voor de kraamvisite om langs te komen als ik mijzelf helemaal niet goed voel.
Het enige waar ik wel tegenop zie is bevallen in het ziekenhuis. Toen ik beviel van A. heeft de verpleging daar mij gewoon in de steek gelaten. De verloskundige wist niet dat ik aan het bevallen was, terwijl ze (het ziekenhuis) dit wel zouden melden.  Het positieve is wel dat dit keer de verloskundige er wel bij is (jeeej!!)
Thuis bevallen zie ik niet zo zitten, in het flatje waar wij zitten is het niet praktisch. Als blijkt dat we dan toch naar het ziekenhuis moeten om welke reden dan ook, moeten we met de trap/lift.  Je zou maar net zien dat de lift op die dag kapot is haha.

Nu ik dit allemaal schrijf met 34+4dagen, en het nog maar 5+3 weken duurt tot de uitgerekende datum, wetende dat de kleine ook met 37 weken geboren kan worden.. Stijgt de spanning echt heel erg. Hebben alle vrouwen dit in de laatste weken van hun zwangerschap? Dat je al een soort van afscheid neemt van het zwanger zijn, maar je jezelf (en je lichaam) nog wel door de laatste weken heen moet slepen?
Ik wil gewoon mijn kleintje zien! Maar tegelijkertijd ben ik bij iedere oefenwee bang dat het doorzet, en dat de kleine nog even moet blijven zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s