36 weken – elke week naar de verloskundige. 

Wij hebben weer een mijlpaal bereikt, de 37 weken. Vanaf vandaag zou ik officieel mogen (thuis)bevallen.
Vandaag een terugblik van week 36;
Met 36 weken had ik weer een controle afspraak staan bij de verloskundige, vind het wel lekker om elke week langs te gaan, omdat het dan echt een teken is dat het einde in zicht is.

Over een niet al te lange tijd (hopelijk) kunnen we eindelijk ons kleintje bewonderen. Ons kleintje dat meerdere malen per dag gewoon een kwartier lang de hik heeft, ons kleintje dat mij meerdere malen per nacht wakker maakt door ineens extreem druk te gaan bewegen (tegen mijn blaas is favoriet), ons kleintje die we na 9 maanden eindelijk mogen ontmoeten.
De normale controle’s waren goed, bloeddruk was netjes, buik was weer mooi gegroeid, hartje klopt stevig en op de (hoogstwaarschijnlijk) laatste echo hebben we de bevestiging gekregen dat de kleine met het koppie naar beneden ligt. Al wisten we dat al een paar weken. Ook zat het heerlijk te drinken van het vruchtwater.

Omdat ik klaagde over veel harde buiken, werd aangeraden om bij de assistente even urine te laten testen op een blaasontsteking. En ja hoor, die blaasontsteking zit in the pocket. Moest veel gaan drinken, en op vrijdag langs de huisarts om nogmaals de urine te controleren. Tot mijn, niet zo stomme, verbazing ben ik dit vergeten (dementie haha).
Donderdag en vrijdag avond had ik extreem veel last van harde buiken, harde buiken die best in kracht beginnen toe te nemen.

Donderdag kwamen de harde buiken om de 10 minuten en vrijdag kwamen de harde buiken om de 6-8 minuten. Overdag zijn de harde buiken een stuk onregelmatiger (soms zit er 6 min tussen, de andere keer een half uur).

Dit noemen ze dus de laatste loodjes. Ben wel benieuwd of het voorwerk al iets gedaan heeft.
Heb ook voor het eerst in de gehele zwangerschap mijn angst verwoord tegen de verloskundige. Want een herhaalbevalling van A. zien we niet zo zitten. Het blijft gewoon geen pretje om 45 min met persweeen te liggen, omdat de verpleegkundige in het ziekenhuis een warm kopje koffie belangrijker vonden. Gelukkig kreeg ik hiervoor wel begrip.
Deze week heb ik ook op 1 dag wel 3x de vraag gehad die luid als volgt: hoelang moet je nog? En of het niet eens de tijd zou worden om te bevallen.

Ik ben nog maar 36 weken, dat is veel te vroeg om een kindje geboren te laten worden.

Het blijft wel echt irritant dat wanneer je je oudste om wat voor een reden dan ook een dagje thuis houd dat mensen meteen een conclusie hebben over dat je aan het bevallen bent. Zwangere zijn ook mensen, kunnen ook gewoon een dag pijn hebben of zichzelf te beroerd voelen.
Wat mij overigens wel opvalt is dat de afgelopen weken mijn zoekwoorden op Google erg zijn veranderd. In het eerste trimester zocht ik voornamelijk over kansen per week op een miskraam (het gaf een soort rust om iedere week de kans een stuk lager te zien), aan de andere kant; een kleine kans is altijd een kans. Vervolgens zocht ik wat de consequenties waren als een zwangere een bloedstolsel heeft bij de placenta (dit is gelukkig losgelopen, en niet meer ter spraken!)

Terwijl ik de afgelopen weken juist zoek op voortekenen van een bevalling. Zoals ; wat voor een effect regelmatige voorweeen kunnen hebben. Is diarree echt een voorteken? Kun je via een bepaalde site echt berekenen wanneer je gaat bevallen (dus niet via zo’n standaard berekening)? Hoe voelen spontane weeën? Tja, ben 2x eerder bevallen maar heb geen benul hoe weeën spontaan voelen. Ze werden immers opgewekt bij mij. Schijnt wel zo te zijn dat opgewekte weeën pijnlijker zijn dan spontane weeën.

Hoe kunnen vrouwen vanaf hun eerste wee tot de geboorte er maar 3 uur over doen?

Ben zelfs filmpjes aan het kijken van andere mama’s die hun bevallingsverhaal op Youtube delen. Allemaal om mezelf voor te bereiden.

Heb mezelf mentaal voorbereid op een spontane bevalling, zou echt teleurgesteld zijn als het om een of andere reden toch een inleiding word.

Het is de laatste keer, dan wil ik het ook allemaal spontaan meemaken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s