Week 37 – 38 – Verkouden

IMG_7136

Het einde van deze zwangerschap is bijna in zicht. We kijken er echt naar uit. Misschien begint de bevalling wel na het typen van deze blog.

Week 37 en 38 zijn eigenlijk een beetje hetzelfde verlopen, veel voorweeen, bekkenpijn die aardig begint toe te nemen, een koppie dat steeds verder naar beneden zakt, heel veel hikjes, bewegingen, 2 verloskundige afspraken en natuurlijk afwachten op het moment suprême.

Met 37 weken precies had ik een afspraak geplant staan bij de verloskundige, omdat ik al een aantal weken het idee had dat het al flink aan het rommelen is geweest (had zelfs een dramatische droom haha), heeft de verloskundige gekeken hoe het er allemaal voor stond. Wat daar uit is gekomen, zet ik liever niet online; het hoeft namelijk niet te betekenen dat er snel iets te gebeuren staat.

Maar mijn droom was wel echt heel vreemd. We woonde in een kleding winkel, en ik zeg tegen Q. dat ik al die voorweeen niet echt vertrouw. Waarop Q. mij aanraade om contact te zoeken met de verloskundige. Toen zij eenmaal bij ons thuis (in de kleding winkel) was, heeft ze getoucheerd (beoordelen van ontsluiting), had toen gewoon nietsvermoedend 5 centimeter ontsluiting. Ik dacht nog “nou, dat scheelt toch de helft voor als het echt gaat beginnen”, nou ja, je raad het al: Toen ging de wekker.

Op ongeveer 37+3 dagen stond ik op met keelpijn, had nog het idee dat het niet echt zou doorzetten. Heb ik immers vaker last van, dat ik op het punt sta om verkouden te worden en dan maar 1 dag verkoudheidsklachten heb.. En het vervolgens de volgende dag weer weg is. Heb heel de dag wat hoestdrank genomen, keel snoepjes en ben ’s avonds gaan slapen met een vochtige theedoek om mijn keel heen. Misschien gek om mee te slapen, maar de volgende dag is de keelpijn een heel stuk minder (of zelfs weg!). Zondags werd ik wakker, had nog licht keelpijn maar toen de uren voorbij gingen kwam ik tot de conclusie dat ik toch wel vaak mijn neus moest ophalen. Dit was het moment dat ik het besef kreeg dat deze verkoudheid helaas wel zou doorzetten. Heb de eerste paar nachten niet geslapen (wou geen neusspray gebruiken). Daarna begon ik met zoutoplossing, omdat Q. dat gehaald had. Maar daar kan ik niet tegen, het word er dan echt alleen maar erger op.
Q. heeft toen maar neusspray met xylometazoline gehaald. Want dat is echt het enige waardoor ik ’s nachts kan slapen.
Moet wel voldoende slaap hebben gehad op het moment dat de bevalling zou beginnen.

Inmiddels ben ik 38+6 weken, en is de verkoudheid nog steeds aanwezig. Het is echt verschrikkelijk irritant. Neus blijft maar verstopt, blijft maar leeglopen en mijn smaak is al veel te lang weg.
Vandaag had ik mijn ener laatste controle staan bij de verloskundige, dit was gewoon een standaard controle. De verloskundige zocht met de doppler het hartje, maar het hartje was moeilijk te vinden (zelf had ze het hartje wel gehoord, maar ze wou het ook nog even goed aan mij laten horen) De kleine was weer (zoals we inmiddels wel gewend zijn) goed verstopt (vandaar ook de bijnaam (kleine) verstopper hihi). Dus heeft ze even via de echo gekeken. Heb ik toch nog even naar die kleine kunnen spieken, hopelijk is de eerstvolgende keer bij de geboorte!

Er is wel 1 positief puntje aan het eind van deze week (oke, ben dan 39 weken maar misschien wel leuk om nu alvast te melden) DAN IS HET KERSTVAKANTIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dan kan ik het ’s ochtends rustiger aan doen.
D. is dan lekker vrij.
Dan is het zelfs mogelijk om in “ het geheim “ te bevallen hahaha.
Geen vragen meer op het schoolplein over “ hoelang moet je nog? Wanneer komt de kleine? Het is nu wel tijd dat de kleine geboren word”.
GEWOON EVEN HEERLIJK ALLES WAT RUSTIGER AAN DOEN!

ps. De bevalling is niet begonnen na het schrijven van deze blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s