De naam “V.”.

 

Omdat wij dit keer voor een hele bijzondere naam hebben gekozen voor onze dochter, lijkt het mij wel leuk om daar iets meer over te vertellen.

Haar naam is V.  Het betekend kracht en dapperheid.

Toen we wisten dat ik zwanger was, hadden wij gelijk het vermoeden dat we een meisje zouden krijgen. Ondanks dat je niet echt van vermoedens uit mag gaan, omdat dit niet altijd hoeft te kloppen, hadden we als eerst een meisjesnaam bedacht. Het schijnt namelijk een “ geslachtsfabel “ te zijn dat bij welk geslacht je GEEN moeite hebt om een naam te bedenken, dat ook het geslacht is wat in jou groeit. Hier klopte dit overigens alle keren!

Quintin en ik zijn erg verslaafd aan de serie Game of Thrones! In het laatste seizoen dat wij keken werd er een plaatsnaam genoemd, genaamd; Valyria. Omdat wij de basis van de plaatsnaam erg mooi vonden klinken hadden wij zo iets van “als wij een dochter krijgen, gaat ze ongeveer zo heten”. Aan de andere kant wouden we niet hebben dat de naam gelijk in verbinding zou staan met Game of Thrones hebben we ervoor besloten om de naam een eigen draai te geven. Zo kwamen wij uit op: V..
Ook vonden wij het belangrijk dat D. de naam goed kan uitspreken (als zij het kan, kan A. dat later ook), ze vond (en vind) het ook een prachtige naam. Tijdens de zwangerschap verheugde zij zich ook op de komst van haar kleine zusje met de naam V..

We hebben bewust ervoor gekozen om ieder kind een eigen naam te geven. Sommige ouders geven een tweede, derde kindje een naam die ook bij de eerste past. Dit hebben wij niet gedaan, om zo ieder kind uniek te laten zijn.
Het enige wat alle namen gemeen hebben is dat elke 2e letter een A is hihi.

Voor dat het geslacht werd bevestigd hadden we beide namen al vast staan (al was het makkelijker om een meidennaam te bedenken dan een jongensnaam). Alleen durfde we ons kleintje nog niet bij zijn/haar naam te noemen. Toen we eindelijk wisten wat het geslacht zou worden is ons kleintje veranderd van Kleine verstopper naar V..

Het voelde zo bijzonder om een kindje dat nog niet geboren is al bij haar naam te noemen. Het word gewoon zo echt ineens.
D. vond het ook bijzonder om haar geen “zusje” meer te noemen maar gewoon .. (Ja, D. wist heel goed dat ze een zusje zou krijgen hihi)

Er zou een hele kleine kans bestaan (dacht 4%) dat het geslacht verkeerd word bepaald. Daarom zijn we ons ook, als backup, gaan verdiepen in jongensnamen. Dit was echt heel lastig,  heel veel namen waren niet leuk en als ze wel leuk waren, zouden ze niet leuk zijn als hij een volwassen man zou zijn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s