Appels met Peren vergelijken (4 weken)

 

Iedere ouder kent dit wel: Kinderen met elkaar vergelijken qua ontwikkeling. Jongens en meisjes, meisje en meisje, jongen en jongen. Maar is dit wel eerlijk? Kun je je kinderen met elkaar vergelijken om daaruit te bepalen of het andere kindje goed genoeg ontwikkeld? Nee, ieder kindje ontwikkeld zich op zijn/haar eigen tempo! Je kunt appels en peren niet met elkaar vergelijken. In deze blog serie doe ik het wel!

Danique. Aaron. Valeriya.
Lengte: 52,3 cm. 54,3 cm. 52,6 cm.
Gewicht: 4320 gram. 4660 gram. 3785 gram.
Hoofdomtrek: 37,3 cm. 39,3 cm. 37,1 cm.
Voeding: 8x120cc. 5/6x180cc. 5×120 cc.

Slapen:
Danique: Danique was een baby’tje dat echt heel makkelijk in slaap kon komen na een flesje. Omdat ze erg hongerig was, leek het alsof ze weinig sliep, maar als ze sliep sliep ze erg vast. Danique had altijd om 20:30 uur haar huil uurtje.
Aaron: Aaron sliep echt heel goed, heel vast en hij kon erg lang slapen. Toen hij 4 weken was, had hij helemaal geen huiluurtje, dit kwam pas veel later.  Waarschijnlijk is zijn slaappatroon te linken aan het feit dat Aaron een klein (42cm) mannetje was, hij moest goed groeien. Groeien doen ze het meest door het slapen.
Valeriya: Valeriya is de eerste 4 weken heel moeilijk geweest met slapen. Valeriya leek bijna een huilbaby (3 uur per dag huilen, minimaal 3x per week, voor minstens 3 weken lang), want volgens vele was het onmogelijk dat zo’n klein baby’tje darmkrampen kon hebben. Darmkrampen komen volgens het boekje namelijk 2 weken na de geboorte. Omdat Valeriya in het vruchtwater heeft gepoept waren haar darmen natuurlijk al eerder op gang gekomen.

Eten:
Danique:
Danique was erg moeilijk qua eten. Niet zo zeer omdat ze niet wou eten, maar omdat ze juist alleen maar eten wou. Ze was hongerig, heel hongerig! Ze kwam gemiddeld om de 2-2,5 uur.  We hebben verschillende voedingen geprobeerd in de hoop dat ze wat minder hongerig zou zijn.
Aaron: Aaron was hongerig, niet zo hongerig als Danique.. Je merkt wel dat hij het prettig vind wanneer zijn buikje gevuld is, dan was meneertje ook tevreden. Hij dronk veel meer dan hij zou mogen hebben met 4 weken. Daarom heeft hij zijn groei ook goed ingehaald hihi. Aaron kreeg voeding om de 4 uur.
Valeriya: Na 2 kindjes te hebben gehad die erg hongerig waren, was Valeriya het tegenovergestelde.. Valeriya was totaal NIET hongerig. Er zijn momenten geweest dat ze echt geen zin had in voeding. Ook zij kreeg voeding om de 4 uur. De kraamhulp zei dat we haar beter om de 3 uur konden geven, maar wat heeft dat voor een zin als ze om de 4 uur niet eens haar flesje helemaal leegdronk?

Lichamelijke ontwikkeling:
Danique:
Danique had veel last van haar schrik reflex. Dit wilt zeggen: bij elk geluidje dat ze hoorde schrok ze.  Waarschijnlijk komt dit deels omdat mijn broer, vanaf haar geboorte bezig was met enge geluiden maken. Waarom ik dit denk kom ik zo op terug! Danique was lichamelijk een heerlijk mollig meisje, Danique was overigens de zwaarste van allemaal. Tilt haar hoofdje op. Heeft vuistjes gebald, houd niet los.
Aaron: Aaron is geboren in Maastricht en heeft dus geen “enge” geluiden meegemaakt, zijn schrik reflex was dus een heel stuk minder erg. Hij schrok alleen wanneer je hem wakker maakte uit zijn slaap. Aaron was een heel smal en klein mannetje bij de geboorte, maar met 4 weken was hij de grootste van allemaal.  Hij tilt zijn hoofd op. Heeft vuistjes gebald, houd niet los.
Valeriya: Ook valeriya heeft vrijwel geen last van de schrik reflex. Wel is Valeriya druk met haar armpjes in de weer. Ze beweegt graag.  Zij tilt haar hoofd op.  Heeft vuistjes gebald, houd niet los.

Ogen:
Danique:
Danique had haar ogen de eerste paar dagen alleen maar dicht, na 2 weken gingen ze pas regelmatig open. Met 4 weken had ze haar ogen altijd open wanneer ze wakker was.  Oogkleur: Blauw.
Aaron: Na vrijwel 3 dagen had Aaron zijn ogen al helemaal open! Hij wou eigenlijk meteen al alles bekijken. Met 4 weken merkte wij dat hij ons al probeerde te volgen, dit lukte hem nog niet helemaal. Oogkleur: Blauw,
Valeriya: Valeriya had haar ogen 1 dag na de bevalling al wagenwijd open. Ze had echt hele grote ogen. Met 4 weken had ze nog steeds grote ogen, ze had alleen maar haar ogen dicht als ze sliep. Valeriya kon met 4 weken alles al heel goed volgen!

Kun je met 4 weken meiden met jongens vergelijken (en andersom)?
Qua groei lijkt het erop dat jongetjes harder groeien dan meisjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s