Beste meneer Rutte,

Beste meneer Rutte, minister-president van welk (Neder) land?,

Hoe gaat het met u? Kan u goed slapen? Waar droomt u over?

Namens een heel groot deel van Nederland wil ik een aantal zaken bespreken met u. Wist u dat het met een groot deel van Nederland gewoon niet goed gaat? Mensen hebben moeite met het vinden van een baan, kunnen geen zorgverzekering betalen, worden aan hun lot overgelaten in verzorgingstehuizen, komen amper rond, zitten in de voedselbank en hebben (veel) schulden. Kunt u het voorstellen dat deze groep mensen gewoon niet lekker slaapt?

Ouderen, ja de mensen die ook UW  toekomst hebben terug opgebouwd, zitten soms dagen lang in dezelfde luier. Deze ouderen krijgen niet meer de zorg waar ze recht op hebben. Vind u dat eerlijk?  Tegen de tijd dat u, zo oud bent dat u uzelf niet meer zelfstandig kan verzorgen, hebt u genoeg vermogen opgebouwd om de zorg zelf te betalen: uit eigen zak. Hoe moeten de normale mensen die kei hard gewerkt hebben deze kosten permitteren, terwijl deze mensen niet zeker zijn van het pensioen?
Hierbij heb ik het niet over de mensen zoals u, die maar 1x per maand naar Den Haag moeten om daar in de tweede kamer te moeten luisteren naar andere mensen, om hen vervolgens te beledigen en daarna weer achterin uw stoel kunt kruipen om even te neuspeuteren, waar u vervolgens een salaris voor krijgt waar andere zichzelf een jaar lang uit de naad moeten werken. Vind u dat eerlijk?

Wist u dat er 298 (196 Nederlanders) omkwamen bij de vliegramp MH17?  Waarom mocht deze vlucht eigenlijk doorgaan? U wist dat de route via Oekraïne NIET veilig was. U wist het, wel 3 dagen voordat deze vlucht vertrok!  Vele ouders zijn hun kind verloren. Vele familie leden kregen hun familie in vreselijke staat terug, sommige nabestaande hebben alleen maar een been of vinger terug gekregen van hun dierbare. Als u, en uw kabinet, van te voren  hadden gewaarschuwd was dit niet gebeurd. En hadden de slachtoffers nog vele kilometers gelopen. Vele mensen vinden dat u zich moet schamen. Ook moet u de doofpot wat betreft MH17 eens openbreken. Wees eerlijk tegen de nabestaande, ze hebben al genoeg verloren.

Wist u dat er hier in Nederland 2,2 miljoen kinderen wonen? Kinderen die onze toekomst zijn? Een toekomst die tot een bepaalde leeftijd “zorgeloos” lijkt in kinderoogjes. Totdat onze kinderen/kleinkinderen na het vmbo/havo willen doorstuderen, maar ze van de rest van hun leven studieschuld zitten af te betalen. En waarvoor? Voor een opleidingskeuze waarbij ze vrijwel geen werkmogelijkheid hebben? Vanwege het te kort aan banen. Vind u dat eerlijk?  

Heeft u wel eens nagedacht aan de ouders die nu kleine kinderen hebben of een kinderwens hebben? Hoe moeten wij, onze kinderen, uitleggen waar vrijheid van meningsuiting voor staat? Welk voorbeeld moeten wij hiervoor gebruiken? Pim Fortuyn? Theo van Gogh?
Hoe moeten wij uitleggen, aan onze kinderen, waarom anderen aanslagen plegen? Moeten wij, daar als ouder zijnde, net als u een sprookjesverhaal vertellen?

Meneer Rutte, hoe durft u! Hoe durft u om een jongetje van 9 jaar, wat terecht bang is/was, ervan te overtuigen dat de veiligheidsdiensten 24 uur per dag alert zijn en zichzelf sterk houden om terreur tegen te gaan? Terwijl u volop in het aller daagse nieuws verteld dat u de kans reëel inschat dat, wat in Parijs en Brussel gebeurd is, ook hier kan gebeuren.
U begrijpt toch wel dat het 9-jarige jongetje u vertrouw op uw woord? Als u hem de garantie geeft dat dit niet gaat gebeuren, en het gebeurd toch… Wie moet dat jongetje dan nog kunnen vertrouwen op zijn/haar woord? Heeft u daar weleens bij stil gestaan?

Waarom moet de belastingbetaler op de blaren zitten voor alles waarvan u, en uw kabinet, zijn billen voor hebben gebrand?   In 2013 heeft u verteld “de crisis te willen bestrijden” wanneer doet u dit?  Wij zijn nu 3 jaar verder en u heeft uw beloftes nog steeds niet waargemaakt.

Wij weten wel dat niet alleen u schuldig bent aan hoe het nu met ons gaat. Meneer Balkenende ging u voor. Maar het was uw plicht om zijn fouten te herstellen, alleen doet u dit niet.

Beste meneer Rutte, het wordt tijd dat u ontwaakt uit uw droom en inziet dat u, en uw kabinet, ons in een nachtmerrie brengt wat doorgaat ondanks dat ’s morgens gewoon de wekker afgaat.
Bezuinig NIET op de zaken die er WEL toe doen!

KIES VOOR NEDERLAND! 
Met vriendelijke groet,
Bezorgde Nederlanders.

Een gedachte over “Beste meneer Rutte,

  1. Sanne zegt:

    Super brief, precies zoals vele Nederlanders het ook zouden schrijven.. Helaas zal deze brief niets kunnen veranderen aan de problemen die aangehaald worden, HELAAS! Al hoop ik heeeeel stiekem dat hij toch word gelezen door meneertje Rutte.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s