GEWOON NIET: Durven na de bevalling.

 

Je bent net bevallen, het enige wat je wilt doen is genieten van je kindje. Toch zijn er een aantal punten, waarvan je weet dat het eigenlijk wel moet, maar je echt niet durft! Hier onder vind je een 5-tal punten die het meest eng zijn om te moeten doen na een bevalling.

1. Poepen.
Even serieus, dit is toch het meest enge om na een bevalling te moeten doen? Zou het komen omdat wij, vrouwen, tijdens het bevalling moeten “persen”  en er daarna een kindje uitkomt? Als je net bevallen bent wilt het vaak allemaal even niet zo makkelijk lukken. Je wilt niet persen, bang dat heel je baarmoeder eruit komt. Echt waar, ik heb alle 3 de keren echt deze angst gehad. Je blijft het net zolang uitstellen totdat je zo’n buikpijn krijgt dat je gewoon echt moet. Wanneer je dan “geleegd” bent, kom je erachter dat het allemaal wel meevalt.

2. Kindje in bad doen.
Wie vind dit nog meer erg eng? De allereerste keer je kindje in bad doen… Zo bang om het verkeerd te doen.  “houd ik hem/haar wel goed vast?.. Is het water niet te warm of te koud?.. Vind hij/zij het wel lekker in het badje?..”
De eerste keer je kindje in het badje doen kan zo eng zijn, het maakt niet uit hoe vaak je een baby in bad hebt gedaan het blijft gewoon wennen. Als je kindje weer heerlijk naar baby ruikt, kom je er achter dat je het toch echt goed hebt gedaan en dat het allemaal wel meevalt.

3. Seks.
Seks tijdens de zwangerschap kan al “vreemd” zijn, over het algemeen zijn het de vrouwen die dan juist zin hebben en de man vaak denken dat ze het kindje kunnen raken. Maar seks na de bevalling is misschien wel nog vreemder, voor de vrouw!
Als vrouw ben je al wat onzeker over je lichaam na een bevalling, het blubbert aan alle kanten. Je voelt jezelf gewoon een drilpudding. De opening down under voelt alsof het de diameter heeft van een voetbalveld.  Er wordt aangeraden pas seks te hebben minimaal 6 weken na de bevalling ivm infectiegevaar vanwege de wond in je baarmoeder (tot die tijd kun je dat als smoesje gebruiken haha).  Het gevoel van intimiteit komt echt wel weer terug.

4.  Oude kleding passen.
Je hebt 9 maanden lang je kleding style aangepast. Van je oude jeans tot strak zittende oude jeans. Van een legging tot echte positie kleding. Totdat je op een gegeven moment alleen maar je positie kleding aankon. Het eerste waar je je op kan verheugen is het aantrekken van je oude kleding, de hippe high waist skinny jeans met die Uber coole croptop.  Treur niet als dat niet meteen lukt. De eerste week na de bevalling staat in het teken van het wennen aan je nieuwe gezinssamenstelling en het herstellen van de bevalling. Schaam jezelf niet om die week makkelijke kleding aan te trekken.

5. Slapen.
Het klinkt misschien gek, vooral omdat je na de bevalling het meeste verlangd naar even goed slapen. Toch zullen veel vrouwen bang zijn om ’s nachts hun ogen dicht te doen. Dit komt omdat het moederinstinct de eerste dagen-weken het ergst is (omdat alle “deskundige” steeds het woord wiegendood meerdere malen benoemen), je wilt je baby het liefst continu willen horen ademen.

Welke dingen durfde jullie niet na de bevalling?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s