Review By kay Draagdoek.

12966340_10206089786898760_380308168_n

V. de eerste keer in de draagdoek

Al een aantal maanden ben ik een trotse gebruiker van de By kay Draagdoek. Omdat ik hiervoor (helaas) nog geen enkele ervaring heb gehad met een draagdoek, heb ik gekozen voor een Tricot – rekbare – draagdoek. Na wel een aantal ervaringen te hebben gelezen, is een tricot draagdoek gemakkelijker te knopen, voor beginners, dan een geweven draagdoek.

Mijn draagdoek heb ik besteld op Draagdoek.nl.  De draagdoek die ik besteld heb is appelgroen van kleur en was 29,95 euro. Helaas is deze niet meer beschikbaar zoals ik heb kunnen zien.  Ik heb de maat M besteld.  De prijzen van de draagdoeken kunnen variëren van 30 euro tot wel 80 euro.  Het is wel maar een eenmalige aankoop.

Omdat ik de draagdoek aan het eind van het jaar besteld heb, dus echt tussen de feestdagen door, was de levertijd niet zoals het op de site stond (voor 14:00 uur besteld, de volgende dag in huis). Ik had hem 27 december besteld en 4 januari kregen wij hem binnen. Mocht je hier willen bestellen, ook aan het eind van het jaar, houd dan rekening met de levertijd.  Ter compensatie van de langere levertijd kreeg ik een kortingscode voor bij een volgende bestelling.  Er zit ook een handig instructie boekje bij met een aantal manieren om de draagdoek te knopen.

Als je de lengte van de draagdoek ziet, lijkt het extreem aan de grote kant. Maar echt, je hebt de lengte nodig.

Het knopen van de draagdoek kan de eerste keren best vervelend zijn, je moet het dan nog onder de knie krijgen. Dit kun je doen door te oefenen met een pop. Hiermee kun je de handelingen oefenen, zonder steeds je kindje in de draagdoek te doen en eruit te halen.  Van te voren kun je het beste een aantal manieren van knopen uit proberen, en voor jezelf uitvinden
welke manier jou het meest aanspreekt.

Als je vertrouwd bent met de draagdoek te knopen kun je proberen om je kindje erin te doen. Dit kan de eerste keer, zeker als je voorheen hebt geoefend met een pop, vreemd voelen.

Ik kan niet meer zonder mijn draagdoek,  het is echt een uitkomst. Zowel voor het op pad gaan met 3 kinderen is het enorm handig, als wanneer je een onrustig kindje hebt dat de hele dag bij je wilt liggen. Dan kan het zwaar zijn om je kindje heel de dag met je handen te dragen en niets meer te kunnen doen. Met een draagdoek heb je hier geen last van, omdat je dan je handen vrij hebt en je gewoon verder kunt met je dagelijkse bezigheid.

Helaas zitten er ook een paar minder goede kanten aan een draagdoek. Bijvoorbeeld hoe zwaarder je kindje word, hoe zwaarder het dragen wordt. Omdat je de eerste maanden het kindje alleen aan de borstkant mag dragen kan dat heel zwaar worden voor je rug. V. is nu 3,5 maanden en weegt 6 kilo. Door de hoeveelheid bekken- en rugklachten die ik had tijdens de zwangerschappen is mijn rug snel overbelast.    Daarom ben ik overgestapt naar een tweeling-buggy.
In de winter is een draagdoek prettig, je hebt dan een extra kacheltje bij je. Zomers is dit niet leuk, het is dan al warm buiten, je hebt een draagdoek om waardoor je het nog warmer krijgt en de temperatuur van je kindje doet daar nog een schepje boven op. Grote kans dat als het straks 30 graden word het voor jou aanvoelt als 40 graden bijvoorbeeld.
Je kunt minder makkelijk bukken, als je iets hebt laten vallen en je wilt het oprapen.

Waar ik wel achter ben gekomen na het wassen van de draagdoek is dat de draagdoek ietwat is gekrompen.

Conclusie:
Een draagdoek is zeker fijn en prettig. Het bied uitkomsten voor het huishouden blijven doen terwijl je ook met een onrustige baby zit. Het knopen van een draagdoek lijkt ingewikkeld en dat kan het de eerste paar keer ook zijn, maar daarna gaat het zowat allemaal vanzelf.  Alleen zijn er een aantal punten waar je op een gegeven moment toch last van gaat krijgen. Zoals je rug.
Als het warmer wordt, is een tricot draagdoek echt te warm. Maar daarvoor kun je een geweven draagdoek aanschaffen (let op: Deze zijn vaak aan de dure kant).

5 gedachtes over “Review By kay Draagdoek.

 1. Mathiske zegt:

  Mooi geschreven, ook fijn dat ze er zijn voor een kleinere prijs. Mocht er een tweede kindje komen, ga ik me er ns in verdiepen. Wij hebben een draagzak en dat is echt ideaal!

  Like

  • Angelique Drossaerts zegt:

   Een draagzak is ook heel erg ideaal, scheelt wel dat je een draagzak niet hoeft om te knopen :).
   Alleen vanwege de heupen wordt een draagzak afgeraden. Welke draagzak heb jij?

   Like

   • lavendelgirl zegt:

    Draagzak is geen probleem voor de heupen zolang ze maar in de goede houding zitten. Dus niet hangen met de beentjes naar beneden, maar net als in de doek met de beentjes in de M-houding.
    Geweven doeken zijn nieuw vanaf 50 euro te krijgen maar tweedehands zijn ze vaak al rond de 30 euro te krijgen.

    Een geweven doek kan misschien wel prettiger zijn als je last krijgt van je rug enzo. Die heeft geen rek, en daarmee meer ondersteuning voor je lijf.

    Like

   • Angelique Drossaerts zegt:

    Dat klopt helemaal wat je zegt. Alleen hebben veel draagzakken weinig zitvlak, waardoor de beentjes gaan hangen. Met een draagdoek kun je de zijkanten van de doek(bij de billen) helemaal uitrekken tot onder de knieholtes.
    Maar kun je zo’n geweven doek wel strak genoeg omdoen?

    Like

   • lavendelgirl zegt:

    Ligt er aan waar je zoekt voor een draagzak. Er zijn genoeg merken waarbij dat wel goed gaat, alleen die worden niet zoveel verkocht in stenen winkels, vooral online.
    Tula, Kokadi, Bondolino, Beco, boba en wompat zijn goede merken (om maar even wat voorbeelden te noemen), en gelukkig zijn er zo nog veel meer!

    Een geweven doek kun je juist strakker doen omdat die rek er niet in zit. Dus hij zakt niet uit, wat rekbaar op een gegeven moment wel kan gaan doen, vooral met een groter kindje.
    Geweven kun je gebruiken tot ze een jaar of 3/4 zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s