Trots

 

VLNR: Mama, Valeriya, Aaron, papa en Danique

VLNR: Mama, V., A., papa en D.

Als ik denk aan mijn kinderen denk ik “dit kan alleen maar liefde zijn”. Ben zo trots op mijn donderstenen (hihi). 
Gewoon hoe trots D. is als zij mee mag helpen met de aardappels schillen, ze vind het geweldig om de aardappels dan in de pan te leggen. Hetzelfde geldt voor groente. Hoe trots ze is als we V. of A. gaan halen, hoe zij zichzelf verheugd om te spelen met A.. Hoe trots zij is als zij een familie tekening maakt, waarbij ook Quintin lange haren heeft, A. heeft alleen armen en geen handen, wij allemaal paars zijn en V. niet. En ik de allermooiste jurk aan heb.
Hoe trots ze is als het weekend is, dat zij weer, met heel veel plezier, bij haar opa en oma mag spelen. Hoe trots ze is als ze een cadeautje krijgt.

Hoe trots A. is als hij verwent word met autootjes. Hij gaat later bij de wegenwacht werken.. Of hij word automonteur haha, zo gek is hij op auto’s. Hoe trots hij is als hij een wafel krijgt, net als dat hij trots is op al het eten (maar een wafel en warm eten zijn zijn echte favorieten). Hoe trots hij is als wij in de kamer spelen en ik hem ga pakken, met een brede lach op zijn gezicht rent hij dan weg. Hoe trots hij is als hij zijn jas ziet, dan gaan wij of buiten spelen, naar de winkel of D. ophalen. Natuurlijk moet hij onderweg ook altijd een auto meenemen. Hoe trots zij is als D. zijn favoriete liedje opzet (love is an open door, frozen) hij glundert dan echt helemaal.

Hoe jong V. ook is, ook zij kent de momenten van trots. Baby’s weten veel meer dan ze ons doen geloven. Ze is trots als ze haar flesje ziet. Trots als wij heerlijk gek bezig zijn. Trots als D. een gek gezicht laat zien. Trots als A. voorbij loopt. Trots als ze in bad gaat. Trots als ze een voor ons een cadeautje heeft in haar luier haha.  Hoe trots ze nu (en vooral later) mag zijn op haar grote zus en broer.  Bij V. zullen er zeker nog heeeeel veel momenten komen dat ze trots op haar eigen zal zijn!

Het allermooiste is natuurlijk om te zien hoe trots de kinderen met ons zijn! 

Dit alles maakt ons trotser dan trots op onze kinderen. Het maakt niet uit hoe oud je bent als je moeder word, je kunt echt intens gelukkig zijn met de kinderen.. Hoe ze ontwikkelen, hoe ze opgroeien, de leuke kanten en de minder leuke kanten neem je gewoon voor lief!

 

2 gedachtes over “Trots

  1. twinkelbella zegt:

    Ik kan ook zo genieten als mijn kindjes genieten. Vooral die kleine dingen zijn zo bijzonder. Zo eet mijn dochtertje sinds kort met ons mee, dit vindt zij zo leuk dat dit echt schattig is om te zien 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s