6 grappige feitjes en gewoontes.

a-bunch

Sinds ik blog weten mensen toch een aantal hele persoonlijke feitjes over mij.  Toch zijn er een aantal feitjes en gekke gewoontes die helemaal niemand (of vrijwel heel weinig) mensen weten.   Hoe was mijn Engels?, waar ben ik als de doods voor?, hoe eet ik bepaalde etenswaren en hoe keek ik of ik gegroeid was? Waarom heb ik 2 make up reinigers?  Je leest het allemaal hieronder.

1. Engels op school.
Mijn Engels op school was echt dramatisch. Verre van perfect. Dit kwam mede doordat er vaak geen goede leraar op school aanwezig was.  Zodoende hebben wij eigenlijk nooit echt fatsoenlijk Engels gekregen op school.   Toch kreeg ik in het vierde jaar enorme zenuwen, omdat er toen alsnog Engelse examen gedaan moest worden.   Had het nooit verwacht, net voordat de examens begonnen hadden wij een nieuwe Engelse lerares.  Uiteindelijk heb ik gewoon een 9 (!!!!!) gekregen voor mijn mondeling Engels. Jeej, momentje van trots haha. En schriftelijk een 7.

2. Tompoes, lasagne en saucijzenbroodje.
Wie herkent deze gewoonte bij zichzelf?  Je krijgt een tompoes, lasagne of saucijzenbroodje voorgeschoven.. Het eerste wat je doet is het vlees van het broodje eten en daarna pas de bladerdeeg. Bij de tompoes eet je eerst het bladerdeeg met glazuur en daarna pas de onderste laag bladerdeeg met banketbakkersroom.  Wanneer ik lasagne eet, schep ik de bechamelsaus opzij. Eet ik eerst het gehakt en de lasagne vellen en op het eind pas de bechamelsaus.   Serieus, dit doe ik al jaren zo.  Anders vind ik het echt niet lekker.

3.  Maden.
Ik ben als de doods voor maden. Jakkes.. Wat een vieze beesten (beestjes haha).  Als ik er 1 zie krijg ik allemaal koude rillingen door mijn lijf en moet het zo snel mogelijk vernietigd worden.   Dit geld overigens ook voor zilvervisjes. In onze flat, waar wij eerst woonden, hadden wij er erg last van.  Het schijnt dat ze vaker voorkomen in een flat dan in een eengezinswoning. Nadat wij verhuist waren heb ik ze niet meer gezien.   Dan te bedenken dat ik geen angsten heb voor spinnen.

4. Brood eten.
Als ik brood eet met bijvoorbeeld leverworst of chocopasta.  Moet ik het er enorm dik opsmeren, ik eet dan als eerst de korstjes en daarna pas het “zachte” gedeelte met extra veel leverworst of chocopasta.   Met ander broodbeleg heb ik dit niet.  Ik lust geen boter, maar alleen als ik brood met kaas eet lust ik wel boter.

5. Kijken hoe groot ik geworden ben.
Deze gewoonte heb ik heel lang gehad. Het begon in groep 5/6 van de basisschool, hoorde vaak dat ik een vuurtoren was (rood gezicht en erg lang qua lengte). Ik stond iedere keer rechtop en keek toen naar beneden, naar mijn voeten. Vond iedere keer dat de afstand tussen mijn voeten en mijn ogen erg groot was. Heb mezelf hier wel onzeker over gevoeld, dacht echt dat ik huge was. Terwijl het echt wel meeviel.  Ben nu maar 1.74 m.  Voor mij was het een hele “betrouwbare” graadmeter of ik gegroeid was. Natuurlijk is deze methode helemaal niet betrouwbaar en kun je beter een centimeter gebruiken.

6. Make up reiniger.
Wist je dat ik 2 verschillende make up reinigers heb staan in mijn badkamer? Eentje is van de action en de ander is van Nivea.      Deze 2 gebruik ik op 2 verschillende gelegenheden.  Ik moet de reiniging van Action bijvoorbeeld altijd onder de douche gebruiken. En als ik (door drukte) vergeet te douchen dan gebruik ik de make up reiniger van Nivea.  Wanneer ik het andersom zou doen, dan heb ik het gevoel dat het niet kan.  Kan de Nivea reiniger niet onder de douche gebruiken en de reiniger van Action niet als ik niet douche. Gek he?

Dit waren 6 leuke feitjes over mij. Herken jij je in 1 van deze? Of heb jij een andere (misschien vreemde) gewoonte?

3 gedachtes over “6 grappige feitjes en gewoontes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s