Wiplash – Fysio – Review ThermaCare

wiplashZoals een aantal van mijn lezers misschien weten heeft er anderhalve maand geleden (eind augustus) een aanrijding plaatsgevonden, waarbij een andere auto tegen de achterkant van de auto waar ik ook inzat knalde.    In dit artikel zal ik er iets meer over vertellen en ook daarbij een bijbehorende review geven over een product wat ik ervoor gebruikte.

Ik was eind augustus op weg naar de tandarts en wij stonden voor een stoplicht, waarbij de weg een beetje omhoog opliep dus was je verplicht om op de rem te staan terwijl je aan het wachten was. Wij stonden als eerste voor het stoplicht, achter ons stopte een auto. En nog geen 2 tellen later gaf die persoon ineens gas, het stoplicht stond nog steeds op rood. Omdat wij de rem er nog op hadden staan, was het best een harde botsing.   Ondanks dat wij de gordels droegen gingen wij toch een beetje vooruit en knalde daarna weer terug naar achteren.
Helaas vond de bestuurder van de achterste auto belangrijker om haar telefoon in de gaten te houden dan op veiligheid op de weg te letten.       Daarna moesten de verzekeringspapieren ingevuld worden. Gelukkig waren de papieren van mijn schoonvader al ingevuld, want dat bespaard een hoop tijd. Wij waren uiteindelijk 10minuten te laat bij de tandarts.
De eerste 2 dagen erna had ik een stijve nek, niets ernstigs en dacht dat het wel vanzelf over zou gaan. Maar daarna begon de pijn toe te nemen en stond ik iedere dag op met barstende hoofdpijn.     Heb serieus een kleine maand hiermee rond gelopen totdat mijn man het belangrijk vond dat ik eens contact zou opnemen met de huisarts; want het was niet normaal.
Daar bevestigde zij waar ik al bang voor was.. Een wiplash, helaas wou zij mij afpoeieren met zware pijnstillers en daarna zou het vanzelf wel overgaan.    Ben zelfs niet iemand die snel medicatie neemt, word er altijd zo vermoeid van en ik heb ook nog 3 kinderen die niet zonder aandacht kunnen.  Het duurt gemiddeld 1 tot 3 maanden voordat de klachten weggaan en soms gaat het nooit meer weg.    Dus ben ik naar fysio geweest, afgelopen week mijn eerste afspraak gehad (en vandaag de tweede).  Volgens de fysio zat heel mijn nek vol met spanning en ook hij bevestigde een wiplash.  Ben heel erg blij dat ik naar fysio gegaan ben, want ik merkte al snel dat de hoofd en nekpijn meer op de achtergrond begon te vallen. Alleen ’s avonds merkte ik nog wel pijn op, want dan heb je heel de dag de kinderen gedragen en als je moe bent merk je sneller pijn op. Alleen sinds het gebruik van ThermaCare is de nekpijn weer terug gekomen.

_________________________________________________________________

Review ThermaCare.

Daarom wouden wij ThermaCare gebruiken ’s avonds en ’s nachts. Dit zou helpen tegen nek, schouder en pols pijn. Ik zelf ben van mening dat dit niet het geval is.

In de gebruiksaanwijzing staat dat, wanneer je dit product voor het eerst gebruikt, je beter dit in de ochtend kunt uitproberen. Omdat dit product enorm warm kan worden en je kunt je huid eraan verbranden staat er als risico bij.  Sterker nog: Personen boven de 55+ zouden dit product boven de kleding moeten dragen vanwege de warmte.
Ik heb dit product gister uitgeprobeerd. Het ging al mis na het opplakken van de TermaCare. Het warmte compres heeft aan beide zijkanten een plak laag en daarmee zou je het product moeten kunnen vastplakken. Het product viel echter meteen af. De plak laag deed zijn werk niet. Je kunt het proberen totdat je een ons weegt, maar je krijgt het niet goed geplakt.    Het begon overigens wel snel op te warmen en na een kwartier zou hij de volledige warmte moeten hebben.   Zo extreem warm word het niet. (je kunt bij verschillende winkels bijvoorbeeld handwarmers kopen, en zulke producten worden nog warmer dan dit).
Uiteindelijk vond ik wel een manier om de TermaCare op mijn nek te plakken, of nouja.. Eigenlijk gewoon erop leggen. Badjas eroverheen en hopen dat het goed bleef zitten. Heb het nog geen uur vol gehouden want mijn nekpijn begon ineens terug te komen. Niet de bedoeling lijkt mij.
Om er zeker van te zijn dat mijn TermaCare toevallig niet goed was heeft mijn man er ook 1 open gemaakt. Hij had hetzelfde probleem met opplakken, het viel er alweer vanaf. Ook de warmte van zijn compres was niet zo heel erg warm.

+ punten:
+ Sprookjes reclame, lijkt het ideale product.

– punten:
– werkt niet.
– Product wordt niet heel warm.
– Product plakt niet.
– Kost veel geld (3 compressen voor 10 euro).
– Zit niet lekker.
– Nekpijn komt juist terug.

Conclusie:
Geen aanrader. Als je de reclame bekijkt van TermaCare is het nog sprookjesachtiger dan de sprookjesboeken van mijn kinderen.    Je kunt beter een kruik op je pijnzone leggen of een warme douche nemen.  Ga met je pijn klachten na een arts, doe daarbij de bijbehorende oefeningen.  Maar staar je niet meteen blind dat dit product je van je pijnklachten afhelpt of verminderd.

Heb jij ThermaCare weleens gebruikt?   Heb jij weleens een wiplash gehad? Hoelang duurde het precies voordat de klachten helemaal weg waren?

2 gedachtes over “Wiplash – Fysio – Review ThermaCare

  1. Freek zegt:

    Ik heb een tijd geleden ook een aanrijding gehad. Ik dacht toen ook dat dit mijn nekpijn veroorzaakte, later bleek het door een bekkenscheefstand te komen. Ik ben toen naar een bedrijf gegaan die hier in specialiseerde: *NAAM BEDRIJF*, zij hebben mij toen geholpen. Misschien ook wat voor jou? Ik zal hun website hier bijvoegen: *LINK*

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s