Hiep hiep HOERA, A. is 2 jaar

14886177_10207432379502736_741915781_n

Vandaag vieren wij een feestje, want onze kleine man is inmiddels een grote stoere knul geworden (al was hij in mijn ogen al een hele tijd een grote knul haha). A. is 2 jaar. En jeetje wat vliegt de tijd.  Vandaag plaats ik een super leuke terugblik over de afgelopen 2 jaar.
Waarschuwing: Dit artikel bevat vreselijk enthousiaste en vooral smeltende woorden van een mega trotse mama (en papa uiteraard) hihi.

Het begon op 31 oktober 2014, het voelt alsof wij een stukje geschiedenis aan het ophalen zijn. Dat was de dag dat wij met zijn tweetjes naar het ziekenhuis gingen, waar wij (wij? Ja, Q. ook) een vreselijk horror bevalling achter de rug hadden maar ook de dag waarbij wij met zijn drietjes weer naar huis gingen.  De dag waarop D. al veel te lang op zat te wachten, want zo spannend dat ze het vond dat ze voor het eerst een lief schattig klein broertje zou krijgen.  Het was de dag waarop wij weer ouders zouden gaan worden en D. haar aandacht maar al te graag wou delen met A., onze kleine prins.

Wat was A. een makkelijke baby, oke hij had altijd honger  (precies zijn moeder) maar verder vond hij alles goed. Hij deed de dingen die iedere baby zou moeten doen.  Omdat wij, voordat A. geboren werd, alleen maar gewend waren om een meid te verschonen, schrokken wij weleens als hij met een boogje over zijn luier heen plaste. Maar ach, achteraf lachten wij hierom.
A. kon eerst: staan -> kruipen -> zitten -> lopen,  een beetje de omgekeerde gang van zaken, hij is een kopie van zijn ouders. Wij doen ook alles andersom, eerst een kindje (D.) krijgen, dan trouwen en daarna pas samenwonen. En nu, nu is A. 2 jaar. En rent hij door het huis, hij is soms nog sneller dan een raket.   Zijn taalontwikkeling leek een beetje achter te liggen, maar ook dit heeft hij ineens helemaal ingehaald en is hij een echte kwebbelkont.

A. heeft een hoop leuke dingen meegemaakt ondanks dat hij nog maar zo klein is. Bij zijn geboorte had hij meteen een grote zus die erg zat te verheugen op zijn komst, 2 ouders die onwijs veel van hem (en van de andere kinderen) houden, hij is grote broer van zijn mini zusje V. ; wat is hij lief voor haar, hij is nooit alleen want hij sliep eerst bij ons op de kamer en nu bij D. (ja, dat gaat goed. 2 kwebbelkonten op 1 kamer; lekker gezellig), hij heeft dit jaar voor het eerst een eigen tuin ; het zal je verbazen hoe blij een kind kan worden van een tuin. Maar het meest trots is hij wel op zijn verzameling auto’s.  In de afgelopen 2 jaar is A. echt veranderd in een jongens-jongen, hij houd van klimmen, wij hebben nog net geen survival boomhut in de woonkamer staan.

Verder is A. een echte heerlijke slijmbal. Hij is een mama’s kindje, en dat vind ik natuuuuuurlijk helemaal niet erg.    Qua karakter is hij niet enorm veel veranderd, hij is nog steeds erg gek op eten.   Onze grote man is onze scheetje, onze formule 1 coureur, onze aapje, onze bergbeklimmer.. maar vooral onze A.!
Gefeliciteerd lieve grote man  🙂 

En vandaag is het 31 oktober 2016, wij zijn blij dat wij de ouders mogen zijn van de jarige job A., D. en V..

3 gedachtes over “Hiep hiep HOERA, A. is 2 jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s