TAG: POWER OF MAKE-UP

power-of-make-up

Het is vandaag officieel Halloween, met andere woorden: DE perfecte dag voor de “power of makeup”, aangezien mijn gezicht zonder alle make up er best wel spooky uit ziet haha (beetje zelfspot moet kunnen toch ;)).

Zoals je op de foto hieronder kunt zien is mijn gezicht alles behalve “mooi” egaal. Ik heb dan wel geen overdreven puistjes, maar je ziet toch een aantal hele opvallende pigment vlekken.  Van kleins af aan zijn mijn haren echt extreem wit geweest, waardoor ik gewoon heel erg weinig pigment op mijn huid hebt. Daardoor vallen de pigment vlekken eerder op.  Door het vele verven van mijn haar neigt de kleur nu naar licht blond.
14875432_10207426594038103_2094174480_n

Ook heb ik door mijn extreem witte haren vroeger vrijwel geen gepigmenteerde wenkbrauwen, heb ze wel, maar je ziet ze niet.

Wanneer ik mijzelf opmaak begin ik altijd met een foundation, soms ook eerst een primer maar met 3 kinderen is het lastig om te lang voor de spiegel te zitten. Vroeger had ik altijd de verkeerde foundation, mijn gezicht is van nature erg bleek, iedere foundation uit de winkel (zelfs de lichtste kleur) is te donker. Mijn tip: Ik heb bij Aliexpress een spuitflesje met witte foundation gehaald, hiermee kun je iedere foundation lichter maken.
De foundation maakt mijn gezicht al veel egaler, voor de echte hardnekkige pigmentvlekken gebruik ik concealer.

Daarna poeder ik het geheel af, door de poeder echt in mijn gezicht te drukken. Dus niet wrijven, nee echt drukken. Zo word het nog mooier.

Daarna gebruik ik oogschaduwbasis, ik merk dat dit de oogschaduwkleur intenser maakt en het blijft langer zitten. Na de oogschaduwbasis ga ik meteen door naar mijn wenkbrauwen.
Wenkbrauwen tekenen is en vak apart, denk dat wanneer je van beroep tekenaar bent dat het dan nog lastig is om de perfecte wenkbrauw te tekenen.  Soms lukt het echt perfect, zou dan willen dat het permanent is, maar na het douchen en reinigen gaat het er gewoon vanaf.
Moet eerlijk bekennen dat ik pas sinds een paar jaar mijn wenkbrauwen teken, vond het daarvoor nooit nodig. Uiteindelijk laat het de ogen wel meer spreken.

Wanneer mijn wenkbrauwen getekend zijn, zijn mijn ogen aan de beurt. Iedere dag dezelfde kleuren. In mijn crease gebruik ik altijd een donker bruine kleur en op mijn oogleden een lichtere kleur, dit blend ik tot een mooi geheel waardoor je diepere ogen krijgt.
Mijn eyeliner gaat daarna erop en dat gaat bijna altijd goed.    Al snel daarna volgt de mascara.

Regelmatig contour en highlight ik mijn gezicht ook, maar dat is alleen zodat mijn gezicht 1. Wat meer kleur krijgt en 2. Zodat mijn gezicht wat meer vorm krijgt. Dit vind ik wel belangrijk, want het ziet er dan meteen veel mooier (en als je het goed doet slanker uit).

14872487_10207426432234058_13729738_n 14872559_10207426406193407_976881527_n

Een gedachte over “TAG: POWER OF MAKE-UP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s