4 weken zwanger + test filmpje + buikfoto!

4
Vandaag is het begin oktober 2016. Maar voor ons een heel speciale dag.  Je kunt uit de titel wel halen waarom het een speciale dag geweest is.   Wij verwachten een klavertje vier.   In dit artikel praat ik je bij over deze hele gebeurtenis, deel ik mijn gevoelens, onzekerheden en laat ik gewoon even mijn gevoel spreken. Lees gauw verder, dan vertel ik je er meer over.  Waarschuwing: Lang artikel ;).

Ik slik al 2 maanden fanatiek de pil, dit komt omdat het spiraal niet echt zijn werk deed en na 7 maanden gebruik letterlijk in het toilet lag. Dit was echt de schrik van mijn leven.     De afgelopen paar dagen, zeg maar 2 weken, begon ik allemaal vreemde symptomen te krijgen. Denk aan : misselijkheid, hoofdpijn, last van darmen ect. Wanneer je de gebruiksaanwijzing leest van de pil zie je dat dit typische symptomen zijn van het gebruik ervan. Tevens zijn het ook zwangerschapssymptomen.     Tot een paar dagen terug, begon wat hele vreemde steekjes te voelen in mijn buik. Steekjes die ik niet eerder gehad heb, ja.. alleen in de maanden dat ik zwanger bleek van mijn andere 3 prachtkinderen.  Dus dat symptoom herkende ik net iets te veel en daaruit wist ik dat het er niet bij hoorde.  Heb zelfs vorige week nog mijn “menstruatie” gehad, het was wel velen malen lichter dan normaal.. (het was teveel voor een innesteling).

Ik besloot toch maar wat testjes te bestellen, eigenlijk meer om uit te sluiten dat ik niet zwanger was. Bestelde ze met het idee zodat ik achteraf kon zeggen: Zie je, al die symptomen komen door de pil.
Vandaag was de dag.    Kreeg toevallig vandaag mijn testjes binnen, had daarvoor nog geplast en daarna veel gedronken. Verwachtte niet dat het positief zou zijn (voornamelijk vanwege het plassen en drinken).  Ben opnieuw gaan plassen (tja, daar had ik ook ineens last van: veel plassen) en daarna een teststrip open gemaakt. Test in urine gedoopt. Om vervolgens de test weer in de verpakking te stoppen zodat ik niet stiekem kon spieken, zo zenuwachtig dat ik was.
na 3 minuten trouw wachten was de wachttijd verstreken en kon ik het resultaat aflezen. Ik hoefde nog niet eens te turen en ik zag het al: licht POSITIEF.    Oh my gosh!!!!! Ik ben zwanger!!!!

Omdat ik ondanks alle symptomen toch de pil heb geslikt, weet ik niet hoever ik nu ben. Denk persoonlijk 3 of 4 weken, aangezien de test te licht was om langer zwanger te zijn.

Meteen gaan er zoveel vragen door mijn hoofd. Toch heb ik het idee dat het allemaal goed gaat komen qua de praktische kant.     Heb alleen wel regelmatig steken in mijn onderbuik, ondanks dat het niet in de planning stond voorlopig, is er ergens toch wel de angst dat het misgaat. Weet eerlijk gezegd ook niet of dat dit online komt, aangezien er altijd een kans bestaat dat het mis gaat.        Dit is ons klavertje vier, hij/zij was sterk genoeg om de hormonen uit de pil te overtreffen… Dan moet het wel een wonder zijn.    Ergens ben ik echt heel blij… Maar omdat ik nogal nieuwsgierig ben aangelegd verplicht ik mezelf om een reden te zoeken waardoor dit had kunnen gebeuren.   Hoop over een tijdje de reden te kunnen delen.
Heb al wel een leuk idee bedacht om de zwangerschap bekend te maken, had dit idee al tijdens de zwangerschap van V. in mijn hoofd (maar helaas niet uitgevoerd). Wanneer dit artikel gelezen wordt is de aankondiging al geweest.. Hoe vind je hem? Leuk is het geworden he?

Ik zal een lijstje delen met de symptomen die ik had.   Heb alle symptomen bijgehouden als notitie in mijn telefoon, omdat ik bepaalde klachten toch wel te verdacht vond:
– meerdere malen buikpijn.
– Gevoelig gebit ineens weer.
– Meerdere malen rommelende darmen.
– Meerdere malen hoofdpijn.
– Vaak steken in onderbuik/zijkant.
– Steken in baarmoeder (vond dit al vreemd!)
– Gevoelige borsten.
– afkeer bepaalde etenswaar.
– Ineens heel veel slijmverlies (had dit in de vorige maanden helemaal niet, opvallend dus).
– Regelmatig misselijk.
– Gevoelige ogen (nog erger dan hooikoorts).
– gevoelige neus (ik rook bijvoorbeeld toen ik beneden zat dat A. boven een poepluier had, kijk.. Zo’n symptoom is eigenlijk wel vreselijk handig!!)
– Verkouden (keelpijn/verstopte neus)
– ’s ochtends extreem vroeg wakker worden (en dat voor een vaste/lange slaapster).
– Opvallend koude voeten.

img_6058

Zoals het er nu voor staat komt het erop neer dat wij papa en mama worden. Natuurlijk worden D. en V. een grote – moederlijke 😉 – zus en A. een grote stoere broer.

De clear blue gaf bij mij met 4 weken zwangerschap al 3+ (5 of meer) weken aan!

Hartelijk dank voor alle felicitaties, ben inmiddels in het tweede trimester 🙂

 

Een gedachte over “4 weken zwanger + test filmpje + buikfoto!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s