5 weken zwanger – Eerste echo + buikfoto

15577648_10207788515165905_2120643153_n

Vandaag ben ik als het goed is 5 weken zwanger, vooralsnog weet ik dit nog steeds niet zeker. Ik merk dat er echt een hele hoop veranderd is. Lichamelijk als psychisch, het is wel leuk om deze ervaringen te delen.   Dit is wel de week waarin ik mijn eerste echo kreeg!

Hoe gaat het?
Het gaat momenteel wisselend. Het is nu een week geleden dat ik positief getest heb en het idee dat wij weer ouders worden dringt steeds meer tot ons door. Wij gaan ervoor. Natuurlijk heb ik iedere dag, sinds de eerste positieve test, getest. Het is zo leuk om te zien hoe de test oploopt. Zo had ik bijvoorbeeld begin oktober een clear blue gedaan met als uitkomst 2-3. En later nogmaals maar toen was de uitslag ineens 3+. Zodoende dat ik gok dat ik nu 5+ weken ben.
15571230_10207788495485413_232541299_n

Omvang buik:
Mijn buik is nog niet echt groter geworden, merk wel dat mijn darmen steeds meer beginnen op te zwellen en dat mijn jeans (die voorheen iets te groot waren) voornamelijk ’s avonds wat strakker beginnen te zitten.

Symptomen deze week:
Deze week heb ik echt enorm last van mijn darmen. Het is zo gek om te zien hoe darmen reageren op een zwangerschap. Zo had ik bijvoorbeeld eerst diarree en nog geen uur later obstipatie.  Ook heb ik wat last van een stekend en trekkend gevoel in mijn rechter lies, soms links maar opvallend regelmatig aan de rechterkant. De gevoeligheid van mijn borsten valt mee. Het is meer dat ze in fases pijnlijk/gevoelig zijn, over het algemeen prima te handelen. Misselijk ben ik zelden, maar dat kan altijd nog later komen.

Eetpatroon veranderd:
OMG! Mijn eetpatroon is ineens zo erg veranderd.  Ik heb mijn favo zwangerschap combo ook al gevonden. Geen ijs.. Geen augurken.. Geen pindakaas.. Nee..  Patat met mayo en mosterd. Was voorheen helemaal niet zo erg gek op patat.. En zeker niet in combinatie met mosterd. En nu i love it! je mag mij er wakker van maken.

Slaappatroon:
Het wakker maken voor patat met mayo en mosterd is niet nodig ;), ik maak mezelf namelijk regelmatig wakker. Soms om te plassen en soms omdat ik gewoon wakker word.  Wat ook veranderd is is dat ik ineens ’s ochtend veel vroeger wakker word dan normaal. Ben normaal een uitslaper. Dit is wel erg opvallend.

Verloskundige geweest:
Nee nog niet, maar daar komt verandering in. Volgende week mag ik voor het eerst naar de verloskundige. Gezien de laatste Clearblue test gok ik dat ik dan 6+ weken ben.  Wij zullen wel zien wat het precieze aantal weken is.
UPDATE OKT:
Vandaag mocht ik dan eindelijk naar de verloskundige, gelukkig al ’s ochtends vroeg. Maar in de wachtkamer werd het wel zenuwslopend. Het liep een beetje uit. Eerst hebben wij wat praktische zaken doorgenomen, daarna was het eindelijk tijd voor DE echo. Helaas… Er was niet veel te zien. Alleen maar een vruchtzak en een dooier. Nog geen vruchtje.  Moet over 10 dagen terug voor een echo, dat duurt echt zenuwslopend lang.     De Clear blue heeft vorige week een verkeerde uitslag gegeven, want het is niet mogelijk dat ik nu 6 weken ben. Ben tussen de 4-5  weken, maar zeker niet verder.

Behoefte aan positiekleding:
Overdag nog niet. ’s Avonds zitten mijn jeans al strak dus heb dan wel behoefte aan een simpele joggingsbroek. Heb nog niet specifiek behoefte aan een positiebroek. Alhoewel… Die broeken zitten wel erg lekker haha.   Denk overigens wel dat ik mijn lichaam niet te lang kwel en wel op tijd  begin aan het dragen van positiebroeken.
3c79ceea-c630-4883-8b86-a5a0a34a9793

2 gedachtes over “5 weken zwanger – Eerste echo + buikfoto

 1. Rachel zegt:

  Hallo dame,

  Ik heb een vraagje. Ik zie dat je dit 11 maanden geleden heb geschreven en vroeg me af of je zwangerschap uiteindelijk goed is gegaan?

  Ik ben zelf 6 weken zwanger, tenminste 6 weken geleden was me eerste dag van me ongesteld heid dus weet nog niet precies hoever ik officieel ben. Maar ik hèb een vroege echo gehad en daarop zag ik alleen een vruchtzakje. Nu ben ik bang dat het embryo er niet in zit. Vandaar dat ik graag jou verhaal wil horen.

  Alvast bedankt

  Rachel

  Like

  • Jonge mama's blog zegt:

   Hi,

   Ben inmiddels 4 maanden geleden bevallen van een gezond ventje :).

   Het kan zijn dat de apparatuur verouderd is waardoor niet alles te zien is, of je bent iets minder ver dan je denkt dan is het normaal dat er alleen een vruchtzakje te zien is.

   (Tijdens mijn derde zwangerschap bijna 2 jaar geleden, zagen ze met 6 weken helemaal niets, tenminste niets dat op een zwangerschap wees. Uiteindelijk 9 maanden later bevallen van een gezonde meid 🙂 ). Het kan nog alle kanten op gaan. Heel veel succes.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s