V. 1 jaar :)

V. 6 maanden

Vandaag is het 19 december, de dag dat onze kleine meid V., al 1 jaar bij ons gezin hoort. Wat was dit een bijzonder jaar voor ons. En wat hebben wij een hoop leuke momenten mogen delen samen met V.. In dit artikel neem ik je mee door het afgelopen jaar heen samen met V.  

Het begon 19 december 2015, een kleine week voordat ik uitgerekend was, maar ik was het zwanger zijn echt zat. Kon op den duur helemaal niets meer, maar D. moest wel naar school gebracht worden en worden opgehaald en A.moest natuurlijk ook zijn verdiende aandacht krijgen.  Aan de andere kant wou ik wel echt in de kerstvakantie bevallen.  Ik heb besloten om na veel wrikken en wegen de verloskundige te bellen in de hoop dat zij de natuur een beetje wou helpen door een strippoging te doen. De volgende dag kwam ze, heeft ze gestript en nog geen uur later begonnen de weeën.   En dezelfde avond is onze kleine meid V. geboren.

Jeetje wat leek zij op haar vader, echt als 2 druppels water.  Zij had hele donkere haren, zij had het meeste haar van alle kindjes bij de geboorte haha. De eerste weken waren echt moeilijk, onze kleine lieve meid was namelijk een huilbaby.  Dit heeft 7 of 8 weken geduurd, met name dat haar buikkrampjes erger werden, werd het huilen ook erger.   Gelukkig werd het daarna minder en begon ze steeds rustiger en makkelijker te worden. V.a leek een hongerige baby, maar na een tijdje kwamen wij er achter dat het eigenlijk wel mee viel. Het honger gevoel dat ze had kwam mede door de zuigbehoefte wat ze kreeg door de buikkrampjes.

Toen A., V. voor het eerst zag kreeg hij een hele grote lach op zijn gezicht, hij vond haar super schattig. Later moest hij niets van haar weten, hij vond het maar raar zo’n mini zusje. Toch stimuleerde wij hem altijd door samen te kijken naar V..   En moet je nu eens kijken, die 2 zijn onafscheidelijk van elkaar. A. wilt iedere keer als hij uit bed komt meteen naar V. toe. En als ze samen op de grond spelen hebben ze de grootste schrik. Al helemaal als D. ook nog eens mee doet.
Natuurlijk was D. helemaal in de wolken van haar mini zusje, dat is altijd al zo gebleven. Ze wilt overal mee helpen, behalve de luier verschonen. Dat vind ze echt een mama’s taak haha. Verder is ze zo behulpzaam, misschien nog wel erger toen A. geboren werd (tja, ze heeft nu ook meer het besef ervan).

Toch merkten wij in de afgelopen maanden dat V. echt aan het veranderen is, ze krijgt namelijk een lichtere haarkleur (yeey!). In het begin was ze echt papa’s kindje, en nu maakt het haar niet uit wie haar troost of wie haar de fles geeft.
De huilbaby die ze een jaar geleden was is nu niets meer van te merken, ze is bijna altijd erg vrolijk, goedgezind en kwebbelt er flink op los.

V. was nog maar een half jaar jong toen wij gingen verhuizen, toch heeft zij deze grote stap heel erg goed gemaakt. Ze moest heel even wennen aan de nieuwe omgeving.  Ze heeft leren kruipen, leren zitten, zal je leren lopen  en ze leert vooral hoe ze veel kan kwebbelen.  Soms lijkt het alsof ze “mama” zegt, dan word ik toch wel eventjes heel erg blij.  V. heeft zo’n aanstekelijke lach, als zij haar smile laat zien is het onmogelijk om niet mee te lachen. Ze is geweldig.

In Juni zal V. het meemaken hoe het is om grote zus te zijn, dan word haar kleine broertje of zusje geboren.

Het blijft onvoorstelbaar dat zo’n kleintje eerst 9 maanden in je buik groeit, daarna geboren word en dat er in een jaar tijd zoveel kan veranderen en er zoveel leuke nieuwe dingen kunnen geboren. Het is onbeschrijfelijk hoe je al vlak voor de geboorte zo erg van iemand kan houden, en het een jaar later alleen maar meer is♥.

Gefeliciteerd grote meid!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s