6 weken zwanger: Bijna teleurstellende echo (okt ’16)

Hoe pril het ook nog lijkt, toch ben ik zo’n 6 weken zwanger op dit moment (oktober ’16), hoe ik deze week heb ervaren vertel ik je in het onderstaand artikel.     Het is een hectische week geweest, veel onzekerheid gehad; mede door bloedverlies en een bijna teleurstellende/verdrietige echo!

Hoe gaat het?
Het gaat redelijk, na de echo van begin deze week ben ik wel wat onzeker geworden. De echo was echt heel vreemd. Dat het om een prille zwangerschap zou gaan, was ergens wel te verwachten. Het was voornamelijk gissen over de zwangerschapsduur.  Op de echo was niets meer te zien dan een dooierzak, al is dat zeker al een goed teken.  De vruchtzak had een zwangerschapsduur van 6,5 week, maar dat is simpelweg onmogelijk. Ik gok dus dat ik tijdens de echo 5 weken en een paar dagen was.
Verder qua klachten gaat het goed. Ben wel sneller vermoeid dan normaal. Ben wat prikkelbaar haha.

Omvang buik:
Mijn buik heeft inmiddels precies dezelfde grootte als toen ik 3 maanden zwanger was van V.. Ik weet het, het zijn puur de darmen. I love my darmenbuikje haha.    Toen ik een “buikfoto” naar een vriendin van mij stuurde, schrok zij er zelfs van. Voor 5/6 weken is het al wel echt een grote buik. 15841553_10207919610243200_1510892564_n

Symptomen deze week:
Heb deze week ineens veel last van maagzuur, vooral ’s nachts. Enorm vervelend. Heb ook vaker last van hoofdpijn en een gevoeliger gebit. Van de rest zijn de steken rechts onder in mijn buik nog altijd aanwezig. En heb ik voor de tweede keer, sinds de positieve test, wat licht bloedverlies gehad. Ergens baart het mij wel zorgen, maar aan de andere kant komt het wel bekend voor met de andere – goed verlopen – zwangerschappen.

Eetpatroon veranderd:
Mijn eetpatroon is nog steeds hetzelfde als voorheen, vooral mayo en mosterd gecombineerd.  Vind momenteel bami schijven en kaassouffles  erg lekker. Pizza kan er ook wel in. En nog steeds witte bonen in tomatensaus. Jummie!

Slaappatroon:
Regelmatig word ik wakker vanwege de maagzuur, dat is echt een heel irritant gevoel.

Verloskundige geweest:
Ik ben 18 oktober geweest. Nu moet ik volgende week, vandaag precies over een week. Wanneer dit online komt ben ik natuurlijk alllllaaaaannng geweest haha. Hopelijk krijgen wij dan goed nieuws. Het voordeel is wel dat ik dan naar het hoofdkantoor van de VK mag, daar hebben ze een gevoeligere apparaat (apparaat wat ze ook gebruiken voor 20 weken echo’s). Dus dan zal er sowieso iets op te zien moeten zijn.
UPDATE: Vanwege een aantal keer wat bloedverlies is de echo van volgende week vrijdag vervroegd naar een paar dagen  eerder. De verloskundige bekeek de baarmoeder, deze leek leger dan de vorige keer en zij bereidde mij voor op een geen goede zwangerschap. Nadat zij mij dit vertelde zagen wij ineens, ergens in een klein hoekje, een knipperlichtje. Het hartje klopt!!!! Wij zijn helemaal blij en verliefd op ons 4mm kleine wondertje!
15870672_10207933212543249_1436999696_n

Behoefte aan positiekleding:
Ik draag ze nog niet, maar wel heb ik mijn kast opgeruimd en alle “zwangerschapskleren” bij elkaar gelegd zodat ik dat niet meer hoeft te doen.  Draag wel eens per week heel even een positie broek, maar dat is alleen voor de buikfoto :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s