9 weken zwanger: Bezoek aan tandarts, erg boos (nov’16)!

d-i-r-e-c-t-i-o-n-2
In deze 9e week van de zwangerschap leer ik de hormonen van een hele andere kant kennen, de echte zwangerschapshormonen komen opzetten. Ben erg prikkelbaar. Zeker nadat ik deze week een bezoek bracht aan de tandarts, waar ik niet bepaald over te spreken was. Wat was dat een ellende!

Hoe gaat het?
Het gaat redelijk. Maar ik ben boos.  Gisteren ben ik toch maar vanwege mijn kiespijnklachten naar de tandarts geweest. Volgens mij was hij met zijn slechtste been uit bed gestapt, vriendelijkheid was ver te zoeken. Ik moet mijn eerste wortelkanaalbehandeling krijgen, jeetje wat vind ik dat spannend. Ik heb mijn begane – want zo omschrijft hij zichzelf – tandarts meteen maar over mijn zwangerschap verteld, aangezien hij meteen een foto wilt maken bij de behandeling. Waarop hij doodleuk vertelde: Ik doe het liever niet, maar als ik het wil doe ik het toch. Uhm, en ik heb daar verder niets over te zeggen? Het kan geen kwaad volgens hem. Maar volgens onderzoeken is er helemaal niet veel bekend over een foto maken tijdens de zwangerschap. Met een loodschort verminder je de stralen, maar dat heeft meneer niet.   Vervolgens plant hij een afspraak in door te vragen: Kun je maandag? Natuurlijk kan ik maandag, wil gewoon van die pijn af! Hij bespreekt geen tijd plant mij gewoon in.  Waardoor ik overigens moet komen op een k#tkijd. Loopt weg, zegt geen gedag en negeert mij volkomen.  Tot zover mijn begane tandarts die met het verkeerde been uit bed is gestapt.  Dacht dat zwangere vrouwen al erg chagrijnig waren haha, maar het kan dus gewoon nog erger. Laten wij het er maar op houden dat hij ongesteld moet worden hahaha.

Omvang buik:
Mijn buik is momenteel erg “puntig” of nouja, eigenlijk zijn mijn darmen erg puntig haha. Vind het wel bijzonder om de buikgroei weer mee te maken.

Symptomen deze week:
Geloof het of niet, maar sinds deze week zijn alle klachten met volle toeren aanwezig. Ben regelmatig heel de dag misselijk, mijn borsten zijn intens gevoelig en mijn darmen zijn wel nog altijd erg rommelig. De hoofdpijn is ook weer regelmatig aanwezig, maar dat kan natuurlijk ook door de tandarts zenuwen komen. De vreemde klitten in mijn haar zijn inmiddels verdwenen.  Hopelijk gaat het snel beter.

Eetpatroon veranderd:
Ook mijn eetpatroon is heel wisselend. Het ene moment eet ik zoetig en het andere moment snak ik naar een hartig hapje. Word er niet heel veel wijzer van.

Slaappatroon:
Mijn ogen zijn nog altijd vermoeid, de laatste paar dagen slaap ik zo slecht. Kom heel slecht in slaap en als ik eindelijk slaap ben ik regelmatig wakker.   Heb het idee dat het echt door de hormonen komt.

Verloskundige geweest:
Nee, helaas nog niet. Nog even doorbijten en dan heb ik de officiële termijnecho. Luister wel regelmatig met mijn doppler en dan vind ik het prachtige hartje binnen 3 tellen.

Behoefte aan positiekleding:
HET IS ZOVER!!! Dacht dat deze dag al snel zou aanbreken, maar ben officieel positie broeken gaan dragen iedere dag. Wat zitten die broeken momenteel lekkkkkerrrr


LEUKE VOORUITZICHTEN:

Nog heeeeeeeel even geduld hebben en dan gaan wij de zwangerschap wereldkundig maken. Even doorzetten en dan is het moment daar.  Hoef dan eindelijk niet meer mijn buikje te verbergen en te vertellen dat alles “prima” gaat, terwijl ik eigenlijk kots misselijk ben.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s