10 weken zwanger : WKB tandarts + maandelijkse VK check.

d-i-r-e-c-t-i-o-n-3Wij zitten alweer in week 10 van de zwangerschap, nog maar heel even en dan is het eerste trimester voorbij. Wat een verademing. In dit artikel vertel ik je hoe mijn wortelkanaal behandeling ging.   En ik hoorde iets speciaals via de doppler. Benieuwd wat?

Hoe gaat het?
Het gaat redelijk, beter dan verwacht eigenlijk. Vorige week schreef ik dat ik naar de tandarts geweest ben en dat daar uit kwam dat er een wortelkanaalbehandeling moest plaatsvinden en mijn laatste verstandskies eruit moest. Dit is inmiddels achter de rug en het valt mee. Mijn tandarts heeft de meest recente foto’s van de kaakchirurg opgevraagd, dus foto’s maken was niet nodig. Anders had hij zo een #Selfie kunnen krijgen als hij zo graag een foto van mij wou haha.
Heb deze week voor het eerst het kleintje via de doppler horen bewegen, voorheen was het alleen de hartslag maar nu dus ook de bewegingen. Ben verliefd!!

Omvang buik:
Mijn buikje is wat gekrompen, mijn darmen lijken wat rustiger dat is ook wel even fijn.
87917472-a4b6-4a67-9cfb-b9b941f936eb

Symptomen deze week:
De symptomen deze week waren erg mild, had bijna nergens last van eigenlijk. De meest voorkomende symptomen waren: Hoofdpijn, misselijk met vlagen en met vlagen rommelden darmen (wel minder dan voorheen).

Eetpatroon veranderd:
Momenteel is het erg wisselend. Een pizza vind ik lekker maar een ijsje ook haha. Dacht doormiddel van mijn eetpatroon wel het geslacht te kunnen achterhalen, maar mijn manier van eten maakt het behoorlijk lastig.

Slaappatroon:
Natuurlijk omdat ik deze week ook een behandeling bij de tandarts heb gehad, waardoor ik alleen maar paracetamol mag slikken ben ik vermoeider dan normaal. De tweede en derde nacht na de wkb heb ik slecht geslapen, had wat last van napijn  dan merk je het overdag wel. Sinds het slapen beter gaat is mijn lichaam ook energieker.

Verloskundige geweest:
Jaa!! Ik heb de termijnecho gekregen, alles was goed met ons klavertje. Het was flink aan het bewegen.. Een echte kickbokser of ballerina! Ben er tijdens de echo ook achter gekomen dat mijn verloskundige praktijk bij IEDERE controle een echo maakt (yeeey). Ook heeft de intake plaatsgevonden.  Ik ben een X aantal dagen vooruit geplaatst waardoor deze week wat korter heeft geduurd.

Behoefte aan positiekleding:
Ben helemaal officieel helemaal in to the positie kleding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s