11 weken zwanger: Beweging voelen?!

d-i-r-e-c-t-i-o-n-4Week 11 van de zwangerschap is in zicht, inmiddels wanneer dit online komt zal ik al wel halverwege de zwangerschap zijn hihi. In deze update schrijf ik een stukje over de wortelkanaalbehandeling, vooral over de napijn wat je kunt krijgen.   Wij kregen bijna een hartverzakking deze week, heeft niets met de zwangerschap te maken hoor.
ENNNNNNN ik heb mijn kleintje voor het eerst gevoeld!!

Hoe gaat het?
Het gaat prima. Wij zijn nu ongeveer anderhalf week na de wortelkanaalbehandeling, waar ik mezelf enorm veel zorgen om heb zitten maken. En eerlijk: Het viel mee. De eerste paar dagen had ik helemaal geen last, daarna kwam er een zeurend gevoel ook dat duurde slechts een paar dagen. Ben inmiddels helemaal pijnvrij (yeey) alleen veroorzaakte de rekening een hartverzakking………
Ons kleintje is heel de week erg druk geweest in mijn buik, hoorde dat voornamelijk door de doppler. Aan het eind van deze week ben ik wel gaan twijfelen of ik mijn kindje echt gevoeld heb. Voelde een grappig kietelend gevoel onder in mijn buik. Durf het niet te hopen, maar denk dat dit het kindje is!!!!  Tijdens het typen van deze update voel ik weer gekietel hihi.

Omvang buik:
Mijn buik groeit maar door.  Vanaf het tweede trimester lijkt het mij leuk om de omvang van de buik bij te houden met een meetlat. Het eerste trimester zijn het voornamelijk de darmen die zijn opgezet, vanaf het tweede trimester zal het echt de baby zijn waardoor de buik wat meer zal opzetten.
419d458e-ddab-4c6e-a330-3d312c6c79fd

Symptomen deze week:
Geen nieuwe symptomen ontdekt. Nog steeds hetzelfde liedje.

Eetpatroon veranderd:
Kan op sommige dagen wel voor 50 eten terwijl ik op de andere dagen niet veel zin heb om te eten. Zo vreemd.  Meer zwangere die hier last van hebben?

Slaappatroon:
Moe, moe, moe en moe. Had ik al verteld dat ik moe was? Hahaha. Na een lange dag merk je dat de vermoeidheid toeslaat. Vooral afgelopen donderdag, na het boodschappen doen, was ik vreselijk moe.

Verloskundige geweest:
Nee, helaas niet. Nog even geduld.

Behoefte aan positiekleding:
Zonder positiekleding ga ik niet de deur uit. Of tenminste, zonder positiebroek… Shirtjes zijn nog gewoon normale kleding. Aanrader voor de zwangere: Bij zeeman hebben ze bepaalde shirtjes die heel de zwangerschap lekker blijven zitten en waar je buik prima in kan groeien. Heb heel de zwangerschap van V. ook rondgelopen in de shirtjes van zeeman!

Leuke momenten:
Deze week hebben wij D. verteld dat zij een broertje of zusje krijgt. Haar reactie was geld waard!!     Alleen realiseerde ze het daarna nog niet, totdat wij samen met de doppler geluisterd hebben. Toen besefte ze pas: MAMA HEEFT EEN BABY IN HAAR BUIK, MAMA IS ZWANGER!!! A. loopt ook regelmatig rond en zegt tegen alles : baby!!!
Een ander leuk moment van deze week is dat V. voor het eerst vanuit de lighouding zelfstandig kan zitten, is wel even een momentje van trots!!! Wat worden ze toch snel groot.

Een gedachte over “11 weken zwanger: Beweging voelen?!

  1. Sheila @ beineffable.com zegt:

    Wat leuk en snel dat je de kleine al voelt! Bij mijn eerste zwangerschap voelde ik pas de baby in week 23. Nu bij mijn tweede zwangerschap week 21.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s