12 weken zwanger: Dag eerste trimester!

d-i-r-e-c-t-i-o-n-5Yes, Yes, Yes!!!! Einde eerste trimester in zicht!    Vanaf dit moment ga je de zwangerschap toch met een positievere blik bekijken, de kans op een miskraam is aanzienlijk kleiner (helaas nog altijd aanwezig), maar het haalt wel al een bepaalde last van je schouders af.       Deze week weet ik zeker dat ik mijn kleintje gevoeld heb!!! Ik heb weer een nieuwe eetgewoonte haha.

Hoe gaat het?
Het gaat deze week prima, ik merk toch dat ik bij veel lopen wat last van mijn bekken krijg. Alsof het heel zwaar loopt, kan het niet anders uitleggen.  Toch merk ik deze week dat ik wel heel vaak een soort gekietel aan de binnenkant van mijn buik voel, vorige week ook al. Denk toch echt dat dit de kleine is!

Omvang buik:
Buik is hetzelfde als vorige week qua grootte, vanaf volgende week zal ik het ook proberen te meten.

Symptomen deze week:
Lichte verkoudheid wat niet wilt doorzetten. Heb deze week 1 dag migraine gehad of het echt door de zwangerschap komt weten wij niet. Van de rest is er het een en ander nog errrrg gevoelig haha.  Mijn man lag in een deuk toen ik hem vertelde hoe ik de trap afloop ;).

Eetpatroon veranderd:
Nu begin ik ineens producten niet meer lekker te vinden, was bijvoorbeeld erg gek op Feta kaas dat wil ik ineens niet meer. Ik begin kieskeurig te worden als het gaat om croissantjes.  En verder heb ik een bak slagroom ingeslagen, niet om ergens op te doen.. Neeeeee, om uit de bak te eten…  Wel ben ik erg gek op Leijdenaar kaas, dit is zoooooo lekker.  Het liefst slaap ik in een Leijdenaar kazen bed. Als een heel lief kaasje.. ahum.. Roosje bedoel ik.

Slaappatroon:
Merk dat ik vroeg in de avond al begin met gapen. Gelukkig kunnen wij momenteel slapen wanneer wij willen ’s avonds, want V. krijgt om 19u de laatste fles. Toch kijken wij iedere dag tot een uur of half 11/11 uur nog serie. Vervolgens ben ik ook na 3 schaapjes vertrokken.


Verloskundige geweest:

Nee, eind deze maand pas weer. Net voor kerst. Leuk kerstcadeautje, toch? Even spieken in de buik.

Behoefte aan positiekleding:
Waar zijn zwangere vrouwen zonder positie broeken, begin steeds blijer te worden van de aangeschafte broeken. Kan mijn buik lekker groeien en het kleintje natuurlijk ook.

Volgens een hele nauwkeurige website (waar mijn berekeningen al sinds het begin van de zwangerschap mee kloppen) is ons kleintje nu:  (12w + 6d) 6,80 cm….

 

Een gedachte over “12 weken zwanger: Dag eerste trimester!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s