Terugblik eerste trimester

img_0242

Het eerste trimester zit er alweer op. Het trimester bestond voornamelijk uit : zwijgen, vage antwoorden geven en hele onzekere echo’s en termijnen. In dit artikel zal ik het eerste trimster zo duidelijk mogelijk samenvatten.   

Vanaf het moment van de positieve test begin Oktober 2016 heeft voornamelijk mijn leven alleen in het teken gestaan van zorgen maken.  Wanneer ik bijvoorbeeld WhatsApp gesprekken terug lees met mijn beste vriendin kom ik echt tot de conclusie wat voor een drama Queen ik geweest ben. Bij zowat ieder pijntje dacht ik meteen aan een miskraam, dat was echt het laatste waar ik op zat te wachten. Was daar zo enorm bang voor, waarschijnlijk niet geheel onbekend voor de vrouwen die ook zwanger zijn (geweest).  Je wilt het zo graag en dan ben je bang het te verliezen, zeker als je het al een aantal keer – helaas – hebt meegemaakt dan zit de angst er goed in.     In de keren dat het mis ging begon het eerst met lage buikpijn waarna het bloedverlies al snel volgde. Mijn haren stonden overeind toen ik ook nog eens een paar keer flink wat bloed verloor, al waren de echo’s prima!
De pijntjes waren afkomstig van het groeien van de baarmoeder. Het huisje van onze baby zat met 9 weken al 2 a 3 cm boven het schaambot.

De eerste echo was slopend. Was zo bang voor een negatief resultaat. Volgens mijn berekeningen (en de clear blue test) zou ik tijdens mijn eerste echo tussen de 6-7 weken zwanger zijn. Helaas bleek ik bij de allereerste echo misschien net voor de 5 weken te zijn het voelde als een klap in mijn gezicht. Hoe kun je zover achterliggen? Het kon zoveel redenen hebben.  Een week later: weer een echo, 6 weken en 1 dag, de verloskundige wou mij op dat moment vertellen dat het mis was. Ze zag een lege baarmoeder en inderdaad de baarmoeder leek ook leger dan de vorige keer. Nog geen 3 tellen later zag ze een mini klavertje met een kloppend hartje!    Wat zijn de wachttijden op de echo errrrg zeg. Het wachten is onmenselijk lang en dat ondanks dat je al helemaal in de zenuwen zit of het wel een goede zwangerschap is en je er echt van kan genieten. Voor de termijn echo wist ik helemaal niet hoever ik was, het was steeds maar gissen. Een duidelijk termijn konden ze niet geven.

Gelukkig, daar was dan de termijn echo. Mijn hele berekening na de positieve test klopte!  Wel zat er maar 3 dagen verschil tussen mijn berekening en het termijn, maar gelukkig geen 2-3 weken verschil wat merkbaar was tijdens de eerste echo.

Mijn buik in het eerste trimester is echt heel snel gaan groeien, van bijna slank naar al een echt buikje.

3 gedachtes over “Terugblik eerste trimester

 1. Judith Groen zegt:

  Wauw wat vreselijk dat ze eerst dacht dat er niks meer in je baarmoeder zat zeg!
  Gelukkig gaat het goed.

  Die zorgen zijn heel herkenbaar, ik had dat ook.
  Al had ik net nog het hartje gehoord, een uur later maakte ik mijn gewoon alweer zorgen.

  Like

  • Jonge mama's blog zegt:

   Hier hetzelfde. Je gaat met veel zenuwen naar een echo, als daar alles goed blijkt te zijn, dan maak je je alweer zorgen als je de praktijk uitloopt. Als je dan de eerste trimester voorbij bent komen er zorgen over de 20 weken echo. Daarna of je niet gaat bevallen wanneer het nog niet levensvatbaar is. Ben je ook die periode voorbij dan maak je je zorgen of het alsnog niet te vroeg geboren word. Zit je qua termijn veilig dan maak je je zorgen over de bevalling, gaat dat wel goed? Door alle hormonen en eventuele kraamtranen kun je je ook in de kraamweek zorgen maken. Moeder worden en zijn blijft wel het geweldigste wat er is 😀

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s