17 weken zwanger – hele enge kramp

16558598_10208185922940851_1864621957_nWow, deze week heb ik echt iets engs meegemaakt, de bewegingen hebben een primeur gemaakt en waar kun je mij momenteel voor wakker maken? Je leest het allemaal in deze 17 weken update.  

Hoe gaat het?
Heb deze week toch iets engs meegemaakt, niet te geloven. Heel de dag had ik nergens last van, ’s avonds in bed ook niet… totdat ik ’s nachts wakker werd van een enorme kramp in mijn buik, het was zo erg dat ik er niet van kon bewegen. En zo’n pijn deed het. Toen het iets afzakte ben ik naar beneden gewandeld, geen idee hoe… Ik ben op de wc gaan zitten, want je weet maar nooit. Moet zeggen dat door deze manier van zitten de kramp wel aan het afnemen was. Ben weer naar boven gegaan en terug in bed gaan liggen. Dit alles heeft een half uur geduurd. De volgende ochtend: weer deze kramp. Dit keer duurde het maar 10 minuten en was minder pijnlijk dan ’s nachts. Moest meteen aan extreem vroegtijdige weeën denken, maar het waren mijn darmen die naar boven aan het schuiven waren. Mijn baarmoeder groeit razend snel (2 vingers onder de navel) en deze zwangerschap heb ik last van extreem gevoelige darmen, waardoor ze er enorm heftig op reageren. Toch was het wel echt de schrik van de week.

Omvang buik:
Sinds de laatste keer dat ik die kramp had, merk ik wel dat mijn buik een duidelijk bolletje heeft als ik lig. Iedere ochtend voel je de baarmoeder erg goed zitten. Het groeien van de buik lijkt op dit moment erg langzaam te gaan.

Symptomen deze week:
Enge kramp, verkoudheid, ineens weer enorm misselijk (was net blij dat het weg was), hoofdpijn, enorme klitten in mijn haar, puisten die niet weg willen gaan, veel en vaak plassen, gevoelige darmen, ineens enorme honger.

Eetpatroon veranderd:
Ook deze week ben ik erg van de chocola, kitkat, twix, milkyway.. en ga zo maar door.  Deze week heb ik echt veel behoefte gehad aan eten, vind het best wel erg… want alles wat ik nu eet moet er straks weer af haha. En ik hou erg veel van soep.

Slaappatroon:
Vermoeid ’s avonds. Daardoor is het ook zo vervelend als je ’s avonds vermoeid bent en je ook nog eens veel en vaak moet plassen. Lig je in bed, val je bijna in slaap: voel je ineens dat je blaas in een aantal seconde erg vol is. Maar ach, het hoort erbij.

Bewegingen:

Deze week is er een primeur!!!
Het inwendig gekietel gevoel heeft plaats gemaakt voor de echte plopjes <3.  Zo uniek weer. Ook als  ik met de doppler luister en de kleine beweegt, dan hoor je dat, maar sinds deze week voel ik ook dat er tegen de doppler getrapt word haha. Geweldig!

Verloskundige geweest:
Nee, de eerst volgende afspraak is met 18-19 weken, evenals de 20 weken echo. Hoop er volgende week meer over te kunnen zeggen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s