18 weken zwanger – Wij weten je naam

img_0495Na de kramp die ik in week 17 had, was ik toch wel erg geschrokken. Gelukkig is dat weer weggegaan en in week 18 niet meer terug gekomen. Wat deze week wel erg positief is geweest is dat…. tromgeroffel… Wij “DE” naam hebben :D.

Hoe gaat het?
Het gaat prima, de kleine is heerlijk druk. Mijn neus zit nog altijd verstopt, hoelang kan dit aanhouden……  En misschien belangrijk om te vermelden: WIJ HEBBEN DE NAAM!!!!  Deze week heb ik gelukkig geen kramp meer gehad.

Omvang buik:
Mijn buik is nog hetzelfde van omvang.

Symptomen deze week:
De misselijkheid lijkt met de week erger te worden, niet normaal. Je zou denken dat de klachten na het eerste trimester weggaan, maar dat het erger wordt? Hoofdpijn is ook nog steeds aanwezig, gelukkig niet iedere dag. Sinds een aantal dagen regelmatig last van maagzuur, erg irritant.

Eetpatroon veranderd:
Mijn eetpatroon is erg wisselend. Heb gewoon zin in alles van eten, natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar kan overal nog van genieten. Wat ik wel merk is dat mijn maag minder eten aan kan dan voorheen, zit sneller vol. Dat is wel wennen haha.

Slaappatroon:

Mijn slaappatroon is niet veranderd ten opzichten van de vorige weken. Ben natuurlijk heel de dag met de kinderen bezig waardoor ’s avonds extra snel de vermoeidheid aanbreekt, vooral als het bedtijd is voor de kinderen. Als ik dan gedoucht hebt dan is het nog erger merkbaar.

Bewegingen:
De bewegingen zijn echt bijzonder, vanaf deze week kun je ze ook echt vanaf de buitenkant zien en voelen. De kleine is behoorlijk aan het draaien, wiebelen en het lijkt soms alsof het in een achtbaan zit en heel veel plezier heeft in mijn buik haha.

Verloskundige geweest:
Deze week was het weer tijd om naar de verloskundige te gaan, moet zeggen dat ik er met heel veel positieve zin heen ging. Maar…. De kleine lag helemaal verkeerd waardoor het onmogelijk was om het goed op de echo te zien, daardoor heb ik alleen een echo plaatje meegekregen waarbij je kon zien dat de hartslag regelmatig was. Maarja, volgende week de 20 weken echo, dan is er meer kans om het te bewonderen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s