19 weken – Geen goede 20 weken echo :(

img_0527

  • Vanaf deze update lopen de updates nog maar een aantal dagen achter!
    Oke, deze keer een heel andere week update. Niet zoals je standaard gewent bent, maar moet even mijn verhaal kwijt.  Wij hebben de 20 weken echo gehad en moet er eerlijk bij zeggen dat het niet de echo is waar je op hoopt…..

Het begon ’s nachts eigenlijk al, D.  begon uit het niets te spugen. Ze heeft die nacht al 6x gespuugd, niet leuk. Waarop ik mij in de ochtend ook al beroerd voelde, zat te twijfelen om wel naar de GUO te gaan al hoewel ik mij er erg op zat te verheugen. Dus met rommelde darmen en opkomend maagzuur en misselijkheid naar het ziekenhuis gegaan. Op de heenreis kwamen we erachter dat de weg naar het ziekenhuis was afgesloten waardoor wij ook nog eens konden omrijden, we kwamen net op tijd aan. Eenmaal aangekomen zat heel de wachtkamer vol, er leken wel 6/7 mensen voor ons te zijn. Na 5 minuten werden we al naar binnen geroepen. Ik mocht gaan liggen en de gynaecoloog stelde een aantal medische vragen en daarna zette ze de echo kop op mijn buik. Ze keek wat rond, drukte wat in mijn buik met het apparaat (wat normaal niet heel erg is, maar wel als je je eigen beroerd voelde). Ons kindje lag natuurlijk helemaal verkeerd, nu al eigenwijs! Het rugje lag namelijk tegen mijn buikwand en het gezicht keek als het ware naar mijn rug, alles goed bekijken ging al moeizaam. Wel kon ze heel gemakkelijk zien dat het kindje GEEN openruggetje heeft, dat is namelijk 1 van de redenen waarom ik een GUO kreeg. Dat was een hele geruststelling.  Ze heeft de meeste lichaamsdelen opgemeten tot zover het kon natuurlijk. Het enige wat ik onthouden heb is dat het hoofdje een omtrek van 17 cm had, het geschatte gewicht op 300 gr werd geschat en dat het geslacht nogmaals bevestigd is. Omdat ons kindje niet goed wou liggen en ze toch een aantal “dingen” gezien had, wou ze dat ik even ging rondlopen en haalde zij er de hoofd gynaecoloog bij. Toen zij er bij gehaald werd begonnen ze in medische taal tegen elkaar te praten, het klonk allemaal ernstig ondanks dat wij geen idee hadden waar ze over praatte. Wij kregen uitleg over wat ze gezien hadden en hoe misselijk ik ook was ik trok er lijkbleek van weg!

Ze konden niet zien of de beentjes recht liepen, ze dachten aan klompvoetjes. Gelukkig bedacht beebje dat de voetjes even goed in beeld moesten zodat ze dit konden afstrepen. Dit konden ze ook doen.
Daarna kregen wij te horen dat er een cyste in een of beide hersenvochtkamer(s) zitten. Het kon volgens haar geen kwaad, meerdere baby’s zouden dit hebben en zou later in de zwangerschap weg moeten trekken.
Daarnaast zagen ze dat het kindje 2 (1 slagader en 1 ader, SUA) navelstrengvaten heeft, nomaliter zijn dat er 3 (2 slagaders en 1 ader). Het kindje kan hierdoor, voornamelijk pas in het derde trimester, een groeiachterstand krijgen en te klein en/of met een te laag geboortegewicht geboren worden ook is er een iets verhoogde kans op vroeggeboorte, omdat het te weinig voedingsstoffen binnen krijgt en daardoor niet meer wilt groeien.   Soms betekend het ook dat een kindje het syndroom van down heeft met name trisomie 18, dit schijnt niet heel vaak voor te komen, vaak is dit in combinatie met afwijkingen aan het hart en de nieren. Dit is bij ons kindje niet zo, maar toch komt dit rauw op je dak.

Op de terugreis naar huis voelde ik mijn misselijkheid helemaal opzetten, of dat dit door het niet zo leuke nieuws kwam: geen idee. Toen wij voor de deur stonden vertelde ik Q. nog dat ik moest spugen, helaas haalde ik het niet om ergens anders te spugen dan op straat (gelukkig wel in onze voortuin, dat scheelt). Eenmaal binnen kwam echt alles eruit en voelde ik mezelf de hele dag verschrikkelijk moe, misselijk en grieperig al de tweede keer in korte periode. Wanneer ik dit typ gaat het inmiddels al wat beter en is het nieuws wat bezonken.

2 gedachtes over “19 weken – Geen goede 20 weken echo :(

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s