20 weken zwanger – week na 20 weken echo

img_0560Vorige week heb ik een uitgebreide echo gehad, deze was niet erg goed. Een week later is de rust wat terug gekeerd en heb ik mezelf verdiept in wat de gevolgen en consequenties kunnen zijn.  Ook is mijn buikgriep voorbij en ben ik afgevallen.  Voor een uitgebreide weekomschrijving kun je verder lezen!

Hoe gaat het?
Na mijn uitgebreide echo zat de schrik er goed in, inmiddels is het wat afgekoeld en kunnen wij er gerust over nadenken.  De kans is groter dat het kindje gezond is dan dat er iets mis is en mocht er iets mis zijn is het grootste deel te behandelen met medicatie (al is dat niet het geen waar je meteen aan wilt denken na een bevalling). De kans op een klein kindje of een kindje met een laag geboortegewicht is natuurlijk groter, maar ach!  A. was ook maar 42 cm – ja echt! – bij zijn geboorte, daar was helemaal niets mis met de navelstreng. Hij is nu ook een heel groot en stoer ventje 🙂 Dus dit kindje zal zijn/haar groei ook wel inhalen.  Wel vind ik het prettig om echt zekerheid te hebben van het geslacht, dat is toch makkelijker en praktischer shoppen.  Ik ben al bezig geweest met een ontwerp van het geboorte kaartje, mocht het eventueel te vroeg geboren worden is het kaartje weer een zorg minder zeg maar.

Omvang buik:
Doordat ik afgelopen week erg ziek geweest ben, ben ik afgevallen. Je ziet het serieus aan mijn buik dat is een stuk dunner dan voorheen.

Symptomen deze week:
Deze week durf ik niet betrouwbaar mijn symptomen op te schrijven, vooral om dat veelal veroorzaakt wordt door de buikgriep wat wij gehad hebben.

Eetpatroon veranderd:
Deze week was mijn eetbehoefte echt niet aanwezig, was bang om alles er weer uit te gooien. Heb meer de benodigde etenswaren gegeten dan specifiek bepaalde dingen.

Slaappatroon:
Mijn slaappatroon is niet veel veranderd. Wat wel grappig is is dat de kleine iedere avond erg druk is als wij op bed serie liggen te kijken. Je ziet dan echt mini golfjes op mijn buik.

Bewegingen:
Beweging is prima aanwezig, soms een beetje te veel. Heerlijk! Kleine spartelt in het rond, is flink aan het draaien en af en toe heeft mijn buikwand een hoop te verduren.

Verloskundige geweest:
Nee.  Pas over 2 weken. Hopelijk krijgen wij dan meer informatie over de zwangerschap en hoe het in een later trimester in werk gaat. Enige wat ik weet is dat er bijv meer groeiecho’s komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s