21 weken zwanger – harde buiken?!

img_0565

Deze week merkte ik op dat ik al een aantal dagen niet meer misselijk geweest ben, yeeey! Dit is echt de eerste zwangerschap waarbij ik vrijwel continu misselijk ben geweest. Ook kreeg ik deze week voor het eerst een aantal harde buiken in een korte tijd.  En ik ben ergens achter gekomen…. Hihih…

Hoe gaat het?
Ik moet zeggen dat het ondanks het nog hebben van af en toe een loopneus dat het wel prima gaat. Wil het niet te hard zeggen, maar de misselijkheid is helemaal weg. Jeetje, wat voelt een mens zich daardoor al wat prettiger zeg. Wel heb ik deze week echt regelmatig harde buiken gehad, de piek was wel dat ik ’s avonds in bed lag en serie keek, toen waren er 4 harde buiken in 45 min tijd. Klavertje is ook flink aan het bewegen en rondspartelen, denk dat het daardoor komt.

Omvang buik:
Mijn buik krijgt nu wel echt een ronde vorm.  Wanneer onbekende mij nu zouden zien zouden ze niet meer hoeven te twijfelen tussen “ teveel gegeten” of zwanger haha. Heb het wel op 1 of andere manier voor elkaar gekregen dat niemand bij D. op school weet dat ik zwanger ben haha, voordeel van de winter en een winterjas?

Symptomen deze week:
Deze week heb ik maar 1x hoofdpijn gehad, wel nog een verstopte en loopneus, heel erg gevoelige darmen en niet te vergeten de harde buiken. Verder valt het wel mee eigenlijk.

Eetpatroon veranderd:
Sinds ik in week 19 flink beroerd ben geweest is mijn maag niet meer zo groot als voorheen. Waar ik voorheen echt teveel kon eten is het nu beperkt naar normale hoeveelheden, is best wennen eigenlijk.

Slaappatroon:
Ben ’s avonds “gezond” moe en merk dat ik overdag minder vermoeid ben. De vermoeidheid is wel iets aan het afnemen, om natuurlijk later in de zwangerschap weer volop terug te komen. Heerlijk, zwanger zijn haha.

Bewegingen:
Het is officieel!!!!! Ik ben ergens achter gekomen, neem dit niet te serieus haha. Ik denk dat toen Klavertje in de baarmoeder is genesteld dat er meteen een heel pretpark bij is gekomen. Er word veel gebruik gemaakt van alle ruimte in de baarmoeder, geen enkele plek blijft onopgemerkt.  Vind het nu al een scheetje.

Verloskundige geweest:

Nee, de eerstvolgende afspraak staat gepland voor volgende week. Hoop dan natuurlijk meer informatie te krijgen over de 20 weken echo.

Een gedachte over “21 weken zwanger – harde buiken?!

  1. Sheila @ beineffable.com zegt:

    Ik heb nog nooit harde buiken gehad. Geen idee hoe dat voelt, eigenlijk. Wel fijn dat je nu kan zien dat je zwanger bent. Ik vond het in het begin ook niet echt wat. Dat je eigenlijk gewoon dik lijkt 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s