22 weken zwanger – weer naar de verloskundige

img_0729
Het is tijd om weer naar de verloskundige te gaan, voor de ene laatste keer zijnde controles om de 4 weken.  Kon daar alles vragen wat ik wou. Ook heeft ons klavertje iets nieuws ontdekt, wil je weten wat dat precies is? Lees dan snel verder.

Hoe gaat het?
Het gaat deze week prima. Mag gelukkig weer naar de verloskundige deze week.  Deze week heb ik ook voor het eerst de hik gevoeld van onze klavertje, hoe bijzonder om deze ritmische bewegingen weer te voelen, bij de vorige zwangerschappen voelde ik het echt veel later.

Omvang buik:
Mijn buik begint weer wat dikker te worden, nadat ik 3 weken wat ben afgevallen lijkt het er nu op dat er wat meer vetjes op komen.  Vooralsnog lijkt het nog mee te vallen… Denk ik…

Symptomen deze week:
Voornamelijk vaak een harde buik, wat hoofdpijn en na een drukke dag last van mijn rug. Het hoort erbij en het is nog niet zo erg als bij de vorige zwangerschappen.

Eetpatroon veranderd:
Deze week heb ik veel aardappelpuree gegeten met blokjes roomboter haha. Je zou kunnen zeggen dat ik in de puree zat haha.

Slaappatroon:

aan mijn slaappatroon is vrij weinig veranderd.

Bewegingen:
Deze week zijn er wat extra bewegingen, aangezien de “hikjes” er ook bij zijn gekomen. Merk wel dat wanneer ik rustig lig, het kleintje extra bewegelijk is. Gelukkig zijn de bewegingen nu nog lief en schattig, al zal dat tegen het einde wel veranderen naar pijnlijke bewegingen.

Verloskundige geweest:
Jaa, deze week was het weer tijd om naar de VK te gaan. Ik had gelukkig genoeg tijd om de 20 weken echo uitgebreid te bespreken en dat heeft een hoop rust gegeven.  Het ziekenhuis heeft een – hoe zullen wij dat noemen? – blunder gemaakt. Zoals je in mijn 19 weken update kon lezen, was de 20 wk echo niet heel erg goed, waarbij de gynaecoloog ons op het hart drukte dat er een verhoogde kans op trisomie 18 is, maar omdat er GEEN afwijkingen aan het hart/longen gevonden zijn is de kans hierop nihil en mocht de
gyn het woord ‘trisomie’ niet in haar mond nemen.  De verloskundige heeft ervaring met zwangere waarbij net als bij mij een SUA is geconstateerd, en zij vertelde dat alle kindjes gezond geboren worden maar wel met een grotere kans op een lager geboortegewicht/lengte.  Wel is al vastgesteld dat ik vanaf 30 weken bij iedere controle een groeiecho krijg, maar alles voor de gezondheid van ons klavertje!  Ben in de afgelopen 22 weken trouwens 0,5 kilo aangekomen….

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s