26 weken zwanger – routine check Verloskundige

Het is deze week tijd om naar de verloskundige te gaan, er is een hoop beweging te zien op  de echo en ik word  erop gewezen dat de suikertest binnenkort moet plaatsvinden.  Stagiaire verloskunde vind de baarmoeder aan de grote kant. En A. heeft iets super schattigs gedaan, waar ik helemaal van in de wolken ben.

Hoe gaat het?
Ongelofelijk, het derde – en laatste – trimester is bijna in zicht.  Hoe is het mogelijk dat het zo snel voorbij is gevlogen? Het laatste trimester gaat, zoals bij vele, vanaf een bepaald moment erg traag.
Gelukkig gaat het erg goed, we mochten weer naar de verloskundige.  A. wees deze week super lief naar mijn buik en zei “baby”, vervolgens gaf hij een aai over mijn buik en liep lachend weg.

Omvang buik:
Mijn buik begint nu echt rond te worden, bij een harde buik kun je precies zien hoe Klaver ligt (voorkeurshouding: Rechts)

Symptomen deze week:
Sinds deze week heb ik enorm last van maagzuur, bah. Minstens 1x per dag is er zo’n moment waarbij je echt het maagzuur omhoog voelt komen, harde buiken, rommelende darmen,  hoofdpijn en vooral een gelukkig en voldaan gevoel.

Slaappatroon:
Geen verandering ten opzichten van vorige week. Het slapen is wisselend, maar nog niet echt nadelig veranderd.

Bewegingen:
Wow, dacht de afgelopen weken dat Klaver enorm druk was maar deze week is echt het toppunt. Nu er nog genoeg ruimte is, moet er ook goed gebruik van gemaakt worden.

Babykamer:
Ben tot de conclusie gekomen dat wij eigenlijk al best veel kleding hebben, Klaver komt niets te kort. Ben stiekem al aan het bedenken welke geboortepakjes ik wil meenemen.  Heb al een aantal setjes op het oog, alleen kan het ieder moment nog veranderen.

Verloskundige geweest:
Jaa, dit was weer de week waarin de afspraak bij de verloskundige weer geplant stond. Het was weer een simpele routine afspraak met een echo, zoals iedere keer. Tijdens de echo was er enorm veel activiteit te zien haha. Mijn buik werd opgemeten, eerst door een stagiaire. Zij vond dat mijn buik aan de grote kant was. Waarna de verloskundige zelf ging meten en zij vertelde dat het meeviel en dat het goed op schema liep. Ik moet een afspraak maken in het ziekenhuis, voor de suikertest (yeeey, not), maar tijdens deze test krijg ik wel een uitgebreide groeiecho. Dan krijgen wij al een eerste inzicht in hoe de groei van Klavertje loopt.  Ook hebben wij alvast 2 controle afspraken verder ingeplant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s