27 weken zwanger – Hectische week :(

Welkom derde trimester! Het derde trimester begint gelijk “goed”, het ijs is wel gebroken… Het begon met het verliezen van (een deel van) de slijmprop en daarna een hele vreemde urine geur wat vele omschrijven als vruchtwater. Wat ik met deze informatie deed vertel ik je verder in het artikel.

Hoe gaat het?
Het was deze week een behoorlijk hectische week. Het begon toen ik net in de 27e week zat, na een toiletbezoek zag ik ineens een hele grote vieze klodder taai/rubberachtig slijm zitten, dit was (een deel van) de slijmprop. Hiermee werd ik al snel gerustgesteld met dat de slijmprop opnieuw zou aangroeien. Totdat ik 3 dagen later ineens een hele uitgesproken geur rook in mijn urine. Aangezien dit een zwangerschapsupdate is en ik het liefst alles wil omschrijven zoals het ook is, ga ik het ook maar zeggen: Het rook (en ruikt nog steeds) naar mannelijk zaad, dat terwijl mijn man en ik het al lang niet meer “gezellig” hebben gemaakt, dus daar kan het niet van komen. Na wat Googlen las ik dat vruchtwater dezelfde geur kan hebben en heb daarom maar de verloskundige gebeld. Toen ik werd terug gebeld werd ik ondervraagd met een hele boel vragen, erg logisch aangezien ze op die manier een eerste indruk proberen te krijgen. Had sinds het verlies van de slijmprop wel ineens hele rommelige darmen, erger dan de weken ervoor. En wat indaling weeën, echt typisch het gevoel dat het hoofdje naar beneden aan het drukken was.  Ik kreeg het advies mee om een (maand)verbandje te dragen, al denk je van te voren er 9 maanden vanaf  te zijn. Tot op heden is het verbandje nog steeds droog gebleven, zelfs met lichamelijke inspanning van kinderen tillen, opstaan, lopen ect.
Ik ga er niet vanuit dat het vruchtwater is, maar het is wel beter om het in de gaten te houden. Just to be sure.

Omvang buik:
Mijn prachtige buik groeit iedere week verder. Ik merk dat het langzaamaan vervelend begint te worden om te bukken. Door de groei van mijn buik lijkt het slapen deze week erg moeizaam te gaan.

Symptomen deze week:
Vreemde urine geur, heel erg veel maagzuur, hoofdpijn, rommelende darmen, slijmverlies, indalingspijn, slecht slapen, merk opvallend veel dat Klaver met het hoofdje steeds langs mijn blaas komt en vooral heeeeeel veel beweging voelen.

Slaappatroon:
Zoals ik net al vertelde gaat het slapen de laatste paar dagen erg moeizaam. Mijn benen liggen niet lekker in bed, zelfs niet met een kussen er tussen. Draaien doet zeer, word er iedere keer wakker van. Kan slecht in slaap komen.

Bewegingen:
Klaver is erg actief, wanneer ik dit aan het typen ben is er geen moment dat het stil is in mijn buik. Krijg er echt een gevoel van van vlinders in de buik. Enorm tof!

Babykamer:
Niets veranderd ten op zichten van vorige week.

Verloskundige geweest:
Deze week niet naar de verloskundige, maar eind deze week naar het ziekenhuis voor de suikertest.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s