Zwangerschapstest TWEEDE trimester.

Wanneer je een zwangerschapstest koopt en gebruikt, staat er in de gebruiksaanwijzing altijd dat je het vanaf je verwachte menstruatie (zelfs een aantal dagen eerder) betrouwbaar kunt gaan testen. Dit is normaal gesproken ook de bedoeling, maar hoe reageert een zwangerschapstest als je in het tweede trimester test? Staat deze uitslag lijnrecht tegenover vrouwen die beweren niet weten dat ze zwanger zijn?! Ik testte een aantal merken.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat ik alle testen precies op dezelfde manier behandeld heb,  dat betekend: Iedere teststrip 15 seconden in de urine gedoopt en daarna bij iedere test 5 minuten gewacht + voor iedere test dezelfde urine gebruikt.

Action normale test:
Bij deze test valt het mij op dat de uitslag duidelijker is dan de “gevoelige” test.  Dit komt omdat de gevoelige test al positief is met minder HCG dan deze, en aangezien het zwangerschapshormoon on the top is momenteel kan deze test het beter “handelen”.

Action Gevoelige test:
De action gevoelige testen zijn kort geleden in het assortiment gekomen, inmiddels hebben ze bij de action nog een nieuwe gevoelige test, maar het gaf wel de motivatie om deze test te vergelijken met de oude vertrouwde Action normale test.

Predictor early:
Deze test is niet echt heel betrouwbaar als je voor je NOD wilt testen, er zijn gezonde mannen waarbij deze test positief kleurt. Wanneer je in het tweede trimester zit dan is het wel veilig om deze test te doen en is de uitslag ook prima betrouwbaar.  Wel duurt het echt 5 minuten voordat je de teststreep goed ziet, dat is wel een nadeel. Met de meeste testen zie je vrijwel meteen een tweede streepje.

Clear blue +:
Wat ik zelf erg prettig vond is dat de urine strip van deze test roze kleurt wanneer het genoeg urine heeft opgenomen.  Ondanks dat is de uitslag van de CB test wel het minst duidelijk, in het tweede trimester.

Leidapharm:
Voordat ik deze test zag kende ik dit hele merk niet, had er daarom ook niet hele hoge verwachtingen van, dacht dat deze test de meest onduidelijke uitslag zou geven. Het  schijnt dat deze testen ook bij apotheken wordt verkocht.  Het heeft mij verrast!!!!  De uitslag is, ten opzichten van de andere bekendere testen, enorm duidelijk.

EINDOORDEEL

1. Clear blue
2 Predictor early
3. Action normaal
4. Action Gevoelig
5. Leidapharm

Een gedachte over “Zwangerschapstest TWEEDE trimester.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s