29 weken zwanger – Baby gedraaid?

Deze week was ik weer een verloskundige routine checkup rijker. Deze controle had ik wel een aantal punten om te bespreken met haar. Met als gevolg dat ik een aantal stapjes terug moet doen en ik alleen maar de echt nodige taken op mij moet nemen.

Hoe gaat het?

Deze week was het derde trimester echt goed merkbaar. Er zijn avonden geweest dat ik hele regelmatige pijnlijke harde buiken had (om de 3-5 min), het scheelt dat wanneer het bij mij erg regelmatig komt het geen echte weeën zijn.  Er word wel geadviseerd om op momenten als dit gebruik te maken van warmte (douche/bad/kruik), dus dat doe ik ook maar. Het is mij opgevallen dat wanneer ik dan onder de douche sta, de harde buiken juist erger en pijnlijker worden en daarna pas minderen.  Gelukkig heb ik ook weer een afspraak bij de verloskundige geplant staan.

Omvang buik:
De buik blijft maar groeien en dat is maar goed ook. Als het niet zo was zou het ook gek zijn, toch! Haha

Symptomen deze week:
Veeeeeeeel regelmatige harde buiken, hoofdpijn, misselijk, maagzuur, vermoeid en steken in de bovenbenen.

Slaappatroon:
Slapen gaat prima, het enige wat vanaf deze week minder gaat is draaien. Serieus, het is topsport.

Bewegingen:
Klaver is erg druk bezig in mijn buik, het viel mij op omdat ik deze week opmerkte dat er blauwe plekken aan de rechterkant van mijn ribben zaten. ’s Avonds/’s nachts vind Klaver het erg leuk om met een handje of voetje in mijn ribben te liggen en dan regelmatig flink te porren haha. De bewegingen beginnen vanaf deze week wel zeer te doen. Waaaaaar zijn die kleine onschuldige plopjes gebleven?

Verloskundige geweest:
Ja, heb haar meteen op de hoogte gebracht van de harde buiken de afgelopen dagen. Moet het van haar in de gaten houden en bij twijfel altijd b
ellen, dan kan ik een doorverwijzing krijgen naar het ziekenhuis voor een aantal onderzoeken.  Er is wel op mijn hart gedrukt dat ik het toch echt rustiger aan MOET doen en niet meer moet doen dan de belangrijke dagelijkse dingen, zoals het verzorgen van de kinderen en tussendoor even rusten, het liefst op bed maar op de bank met de voetjes omhoog volstaat ook.
Ook is er een echo gemaakt van Klaver. Tijdens de laatste echo – die ik kreeg tijdens de suikertest – lag het hoofdje half in het bekken. Maar bij deze echo was het gedraaid, het lag in een bijna dwarsligging.   Gelukkig is het nog geen reden tot zorg aangezien ze pas tegen de 36 weken in de goede houding moeten liggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s